Romanticna prica o ljubavi u magli istrazen simbolizam

Ako tražite pouzdanu jednogodišnju cvetnu biljku koja nudi širok spektar boja cvetova i bogatu simboličku vrednost, dobra stara ljubav u magli (Nigella damascena ) je svakako vredna pažnje. Čitajte u nastavku da biste saznali više o simbolizmu i značaju Ljubavi u magli na jeziku cveća.

Ljubav u magli (Nigella damascena) Značenje, vrste, upotrebe i saveti za uzgoj
Pregled sadržaja:
Etimologija
Značenje i simbolika ljubavi u magli
Najčešća pitanja o ljubavi u magli:
Etimologija
O cveću ljubavi u magli

Ljubav u magli ( Nigella damascena ), inače poznata kao đavo u žbunju , je jednogodišnja cvetna biljka koja pripada porodici Ranunculaceae ili ljutika. Poreklom iz različitih regiona, uključujući jugozapadnu Aziju, severnu Afriku i južnu Evropu, možete pronaći ovu biljku koja raste na poljima, pored puteva ili kamenitim površinama.

Ime roda Nigella potiče od latinske reči niger koja se prevodi kao „crna“ i odnosi se na crno seme biljke. Zbog toga se biljke ljubavi u magli ponekad nazivaju nigela.

U međuvremenu, naziv vrste damascena odnosi se na drevni grad Damask u jugozapadnoj Siriji, gde se veruje da plodno raste u divljini.

Ljubav u magli se ponekad naziva đavo u biljci žbuna zbog svojih mahuna. Mahune, koje su u obliku balona ili glave sa šiljcima na vrhu koji izgledaju kao „rogovi“, formiraju se nakon cvetanja.

Osim što je poznata kao ljubav u magli i đavo u žbunju, N. damascena se naziva i Ptičje gnezdo, Goni đavola, Cvet Svete Katarine, Katarinin cvet, Baštenski komorač i Ljubav u klupi, među drugima.

Značenje i simbolika ljubavi u magli
Značenje i simbolika cveća ljubavi u magli
Cveće ljubavi u magli ima nekoliko značenja na jeziku cveća. Plavo cveće ljubavi u magli, posebno, znači dugotrajnu ljubav. Međutim, zbog njihove široke upotrebe u različitim kulturama, cveće se generalno tumači kao simbol neuzvraćene ljubavi bez obzira na boju cveta.

Pojava cveća takođe ima drugo značenje u jeziku cveća . Pošto svaki cvet izgleda kao da je okružen rasporedom skoro paprati nalik na maglu, biljke ljubavi u magli se ponekad doživljavaju kao simbol harmonije i romantike. Simbolizuje određenu vezu i bliskost koja drži ljude zajedno.

Pored toga, druga uobičajena imena ljubavi u magli koja se odnose na ime Katarina (kao što su cvet Svete Katarine i Katarinin cvet) govore o potpuno novom skupu značenja.

Tradicionalno, biljke ljubavi u magli posvećene su Svetoj Katarini Aleksandrijskoj jer njeni cvetovi podsećaju na točak kojim su je mučili kada je odbila da se odrekne svoje hrišćanske vere. Listovi, pak, predstavljaju žrtvu mučeničkog hrišćanskog sveca.

Najčešća pitanja o ljubavi u magli:

Šta simboliše cveće ljubavi u magli?
Cvet ljubavi u magli, generalno, simbolizuje neuzvraćenu ljubav. Međutim, on je takođe povezan sa harmonijom uglavnom zbog toga kako se cvetovi formiraju i okružuju „maglicom“ listova nalik na niti. Izgled cveća nekako predstavlja vezu koja povezuje ljude.

Da li je ljubav u magli odličan rezani cvet?
Da. Pored upotrebe ljubavi u magli u baštama, cvetovi ukrasne biljke takođe čine odlično rezano cveće. Cveće nije samo atraktivno i privlačno, već je i dugotrajno i pogodno za bilo koji cvetni aranžman. Takođe možete osušiti glavice semena i koristiti ih za aranžmane od suvog cveća.

Vodič za ljubav u magli: Završavanje
Zaista jedinstvena i pouzdana ukrasna biljka zaljubljena u maglu vredna je pažnje bilo da ste baštovan početnik ili sebe već smatrate „profesionalcem“ u uzgoju biljke.

Ova šarmantna biljka iz porodice Buttercup odlikuje se pravim okvirima u pogledu prelepog cveća, jedinstvenosti, lakog nege i održavanja, između ostalog. Sve dok obezbeđujete odgovarajuće uslove za rast i odgovarajuću negu i održavanje biljaka, ljubav u magli će obasuti vašu baštu prelepim aranžmanima cveća koji se dobro uklapaju sa biljnom „maglom“ lišća nalik perju.