cveca biljaka i divljeg cveca iz rodne Virdzinije

Smeštena na istočnoj obali, Virdžinija je dom mnogih prelepih autohtonih cveća i biljaka. Virdžinija pruža niz biljnih staništa, uključujući šume, otvorene ravnice i planinska područja. U ovom članku ću istražiti 30 izvornih cveća, biljaka i divljih cveća Virdžinije.

30 cveća, biljaka i divljeg cveća iz rodne Virdžinije

Virdžinija ima vlažnu klimu koja odgovara zonama uzgoja USDA 5a do 8a. Većina država doživljava zone 6a do 7b. Mala oblast u planinama Blue Ridge doživljava Zonu 5, dok istočni obalni vrh Virdžinije doživljava Zonu 8a.

Centralna Virdžinija je gusto pošumljena regija koja čini deo visoravni Pijemont. Kao deo atlantske obalne ravnice, istočna Virdžinija prvenstveno pruža močvarna staništa poput močvara i močvara.

Kako se definiše izvorno cveće Virdžinije?
Izvorne biljke Virdžinije su definisane kao biljke koje su rasle u državi pre dolaska evropskih doseljenika. Kada su Evropljani počeli da se naseljavaju početkom 17. veka , uneli su neautohtone biljke koje su od tada postale naturalizovane.

30 vrsta cveća i biljaka izvorne Virdžinije

1) američki dren
Američki dren su prelepe vrste izvornog cveća Virdžinije
Poznati i kao cvetni dren, američki dren su mala listopadna stabla iz porodice Cornaceae. Američki dreni su izvorni širom istočnih Sjedinjenih Država. Američki dren je takođe zvanični državni cvet Virdžinije od 1918. godine.

Ove izvorne biljke Virdžinije cvetaju u proleće i proizvode grozdove sićušnih zelenih cvetova okruženih sa četiri bela listova. U jesen, američki dren ima sjajne crvene bobice.

Naučno ime: Cornus florida
Zone rasta: 5 do 9
Sezona cvetanja: Proleće
Zahtevi za svetlo: Puno sunce do delimična senka
Visina zrele osobe: 15 do 25 stopa

2) Crnooka Suzan
Crnooka Suzan su prelepe vrste divljeg cveća iz Virdžinije
Crnooka Suzan je atraktivno autohtono divlje cveće iz porodice astera ili tratinčice (Asteraceae). Od leta do jeseni, crnooka Suzan proizvodi velike cvetove sa svetlo žutim laticama koje okružuju tamno smeđe centralne šišarke.

Crnooka Suzan je poreklom iz centralne i istočne Severne Amerike i uspeva u zonama od 3 do 9. Ovaj kultni divlji cvet najbolje raste u prerijama i otvorenim travnjacima.

Naučno ime: Rudbeckia hirta
Zone rasta: 3 do 9
Sezona cvetanja: Leto do jeseni
Zahtevi za svetlo: Puno sunce
Visina zrele osobe: 1 do 3 ft

3) Blazing Star
Blazing Star su prelepe vrste izvornih biljaka Virdžinije
Poznata i kao prerijsko pero, sjajna zvezda je poreklom iz prerija i livada širom istočne Severne Amerike. Ove zeljaste trajnice potiču iz porodice tratinčica.

Plamteća zvezda raste u grudvama uskih listova nalik travi i uspravnih stabljika. Tokom leta, stabljike su prekrivene pernatim perjanicama ljubičastih cvetova . Ovi prekrasni cvetni klasovi cvetaju od vrha do dna.

Naučno ime: Liatris spicata
Zone rasta: 3 do 8
Sezona cvetanja: Leto
Zahtevi za svetlo: Puno sunce
Visina zrele osobe: 3 do 6 stopa

4) Leptir korov
Butterfli Veed su prelepe vrste cveća iz Virdžinije
Leptir korov je zeljasta višegodišnja biljka iz roda mlečike porodice pasjih šišaka (Apocinaceae). Ovo divlje cveće bogato nektarom je poreklom iz prerija i otvorenih šuma širom Severne Amerike.

Ovi izvorni cvetovi Virdžinije imaju uspravne stabljike koje izlaze iz grudvica listova u obliku koplja. Tokom leta, leptir korov je prepun sitnih narandžastih, crvenih ili žutih cvetnih grozdova. Popularno je kod leptira i pčela.

Naučno ime: Asclepias tuberosa
Zone rasta: 3 do 9
Sezona cvetanja: Leto
Zahtevi za svetlo: Puno sunce
Visina zrele osobe: 1 do 2 ft

5) Kardinalni cvet
Cardinal Flover su prelepe vrste divljeg cveća iz Virdžinije
Kardinalni cvetovi su zeljaste višegodišnje biljke iz porodice zvončića (Campanulaceae). Ovo cveće je poreklom iz močvarnih staništa širom Severne i Centralne Amerike.

Kardinalni cvetovi imaju tamno crvene cvetove sa pet dubokih režnjeva. Boja je slična grimiznim haljinama katoličkih kardinala, pa otuda i njen uobičajeni naziv. Kardinalni cvetovi takođe imaju tamnozelene listove u obliku koplja sa nazubljenim ivicama.

Naučno ime: Lobelia cardinalis
Zone rasta: 3 do 9
Sezona cvetanja: Leto do jeseni
Zahtevi za svetlo: Puno sunce do delimična senka
Visina zrele osobe: 4 do 5 stopa

6) Božićna paprat
Božićna paprat su prelepe vrste izvornih biljaka Virdžinije
Božićne paprati su zimzelene višegodišnje paprati iz porodice drvenih paprati (Driopteridaceae). Ove bujne paprati su poreklom iz istočnih regiona Severne Amerike.

Božićne paprati rastu u nakupinama kožastih tamnozelenih listova. Svaki list se sastoji od do 35 pari malih listova zvanih pinnae. Crne ili tamno smeđe ljuskaste stabljike podržavaju listove.

Naučno ime: Polistichum acrosticoides
Zone rasta: 3 do 8
Sezona cvetanja: Proleće do zime
Zahtevi za svetlo: Delimična do puna senka
Visina zrele osobe: 1 do 2 ft

7) Eastern Red Columbine
Eastern Red Columbine su prelepe vrste cveća izvorne Virdžinije
Takođe poznate kao divlje kolumbine, istočne crvene kolumbine su zeljaste trajnice iz porodice ljutika (Ranunculaceae). Ove kolumbine su porijeklom iz istočne Sjeverne Amerike i rastu u sjenovitim šumama.

Ovo divlje cveće iz Virdžinije ima listove nalik paprati i crvene cevaste cveće. Ovi cvetovi imaju žute unutrašnje latice i karakteristične mamuze na zadnjem delu svake cvetne glave.

Naučno ime: Akuilegia canadensis
Zone rasta: 3 do 8
Sezona cvetanja: Proleće do leta
Zahtevi za svetlo: Puno sunce do delimična senka
Visina zrele osobe: 2 do 3 ft

8) Vatreno ružičasta
Vatreno ružičasta u cvetu
Vatreno ružičaste su kratkovečne zeljaste trajnice koje potiču iz centralne i istočne Severne Amerike. Ovo predivno cveće potiče iz porodice karanfila ili roze (Cariophillaceae).

Vatreno ružičaste imaju listove u obliku koplja i svetlo crvene cvetove sa pet urezanih latica. Ovo cveće je poznato i kao grimizna muva jer su njihove uspravne stabljike prekrivene kratkim lepljivim dlačicama.

Naučno ime: Silene virginica
Zone rasta: 4 do 8
Sezona cvetanja: Proleće do leta
Zahtevi za svetlo: Puno sunce do delimična senka
Visina zrele osobe: 2 do 3 ft

9) Penasti cvet
Foam Flover su prelepe vrste cveća iz Virdžinije
Penasti cvetovi su zeljaste trajnice iz porodice Sakifragaceae. Ove atraktivne biljke su porijeklom iz istočne Sjeverne Amerike i mogu biti zimzelene u blagoj klimi.

Ove izvorne biljke Virdžinije formiraju grudve sjajnih listova u obliku srca. Ovi listovi mogu dobiti crvenkasto-braon boju u jesen. Tokom proleća i leta iznad listova izbijaju klasovi malih ružičastih cvetova .

Naučno ime: Tiarella cordifolia
Zone rasta: 3 do 8
Sezona cvetanja: Proleće do leta
Zahtevi za svetlo: Delimična do puna senka
Visina zrele osobe: Do 1 ft

10) Zelena i zlatna
Zeleno i zlatno cveće raste u američkoj državi Virdžinija
Poznata i kao zlatno koleno ili zlatna zvezda, zelena i zlatna je zeljasta trajnica iz porodice tratinčica. Ove šarene biljke su poreklom iz senovitih šuma širom istočnih Sjedinjenih Država.

Zeleno i zlatno je biljka niskog rasta sa trouglastim tamnozelenim listovima koji imaju nazubljene ivice. U kasno proleće, na vitkim stabljikama pojavljuju se jedinstveni jarko žuti cvetovi u obliku zvezda.

Naučno ime: Chrisogonum virginianum
Zone rasta: 5 do 9
Sezona cvetanja: Proleće do jeseni
Zahtevi za svetlo: Delimična senka
Visina zrele osobe: Do 1 ft

11) Džek u propovedaonici
Jack-in-the-pulpit su prelepe vrste izvornih biljaka Virdžinije
Jack-in-the-pulpit je gomoljasta višegodišnja biljka sa neobičnim cvetovima nalik orhidejima. Biljke na propovedaonici imaju zelene kapuljače sa kapuljačom sa ljubičastim prugama koje sadrže niz sitnih ljubičastih ili zelenih cvetova. Ove biljke takođe imaju dva sjajna lista koja su podeljena na tri lista.

Ove izvorne trajnice iz Virdžinije potiču iz porodice arum (Araceae). Jack-in-the-pulpit je poreklom iz centralne i istočne Severne Amerike i uspeva u senovitim šumskim staništima.

Naučno ime: Arisaema triphillum
Zone rasta: 4 do 9
Sezona cvetanja: Proleće
Zahtevi za svetlo: Delimična do puna senka
Visina zrele osobe: 1 do 2 ft

12) Joe-Pie Veed
Joe-Pie Korov u cvetu na polju
Joe-Pie veed je član porodice astera poreklom iz centralne i istočne Severne Amerike. Joe-Pie korov uspeva u vlažnim šumama i prerijama u zonama 4 do 9.

Ove zeljaste trajnice imaju uspravne stabljike sa velikim, zaobljenim grozdovima cevastih ružičastih ili ljubičastih cvetova. Cvetovi proizvode miris nalik vaniliji i cvetaju iznad nakupina listova u obliku koplja sa nazubljenim ivicama.

Naučno ime: Eutrochium purpureum
Zone rasta: 4 do 9
Sezona cvetanja: Leto do jeseni
Zahtevi za svetlo: Puno sunce do delimična senka
Visina zrele osobe: 5 do 8 stopa

13) Maiapple
Maiapple su prelepe vrste cveća iz Virdžinije
Poznate i kao američke mandragore, majske jabuke su zeljaste trajnice iz porodice žutika (Berberidaceae). Majske jabuke rastu u senovitim šumama širom istočne Severne Amerike.

Ove rizomatske biljke proizvode vitke stabljike sa jednim ili dva velika, dlanasto kišobranska lista. Cvetne stabljike će proizvesti dva lista i nekoliko belih cvetova u obliku čaše sa žutim prašnicima. Majske jabuke koje imaju samo jedan list neće dati cveće.

Naučno ime: Podophillum peltatum
Zone rasta: 3 do 9
Sezona cvetanja: Proleće do leta
Zahtevi za svetlo: Delimična do puna senka
Visina zrele osobe: 1 do 2 ft

14) Nev Iork Ironveed
Nev Iork Ironveed prikazuje upečatljivo ljubičasto lišće
Njujorška gvozdena trava je zeljasta višegodišnja biljka sa visokim, uspravnim, zelenkasto-ljubičastim stabljikama. Stabljike nose naizmenične listove u obliku koplja. Od leta do jeseni, stabljike su prekrivene grozdovima do 50 puhastih ljubičastih cvetova.

Ove trajnice iz Virdžinije potiču iz porodice astera ili tratinčica i takođe su poreklom iz drugih istočnih regiona Severne Amerike. Njujorška gvozdena trava uspeva u vlažnim otvorenim staništima.

Naučno ime: Vernonia noveboracensis
Zone rasta: 5 do 9
Sezona cvetanja: Leto do jeseni
Zahtevi za svetlo: Puno sunce
Visina zrele osobe: 4 do 6 stopa

15) Jarebičasta bobica
Jarebičasta bobica u cvetu sa živopisnim zelenim lišćem i zrelim crvenim bobicama
Bobice jarebice su zeljasto zimzeleno grmlje iz porodice kafe (Rubiaceae). Ove biljke niskog rasta su poreklom iz centralne i istočne Severne Amerike.

Grmlje bobica jarebica ima naviku puzanja i retko prelazi 3 inča u visinu. Ovi grmovi imaju sjajne tamnozelene listove ovalnog oblika sa žutim sredinama. Bobice jarebice proizvode parove ružičastih ili belih cvetova sa četiri latice.

Naučno ime: Mitchella repens
Zone rasta: 3 do 8
Sezona cvetanja: Proleće do leta
Zahtevi za svetlo: Delimična do puna senka
Visina zrele osobe: 1 do 3 inča

16) Zvezda padalica
Shooting Star su prelepe vrste cveća izvorne Virdžinije
Zvezde padalice su zeljaste trajnice iz porodice peršuna (Primulaceae) koje su dobile ime po svojim cvetovima. Zvezde padalice proizvode roze ili belo cveće sa pet latica zabačenih unazad kao zvezde padalice. Cvetovi traju samo oko mesec dana.

Ovi izvorni cvetovi Virigine takođe imaju rozete bazalnih listova u obliku koplja. Zvezde padalice su poreklom iz istočne Severne Amerike i uspevaju u šumskim staništima.

Naučno ime: Dodecateon media
Zone rasta: 4 do 8
Sezona cvetanja: Proleće do leta
Zahtevi za svetlo: Puno sunce do pune senke
Visina zrele osobe: 1 do 2 ft

17) Solomonov pečat
Solomonov pečat su zapanjujuće vrste izvornog cveća Virdžinije
Solomonov pečat je šumska biljka poreklom iz centralne i istočne Severne Amerike. Ove zeljaste višegodišnje biljke pripadaju porodici šparoga (Asparagaceae). Rizomi očigledno imaju ožiljke koji podsećaju na pečat jevrejskog kralja Solomona.

These perennial wildflowers have arching stalks covered with alternate oblong leaves. In late spring, the stems produce clusters of tubular, nodding greenish-white flowers. These are followed by small bluish-purple fruits.

Scientific Name: Polygonatum biflorum
Growing Zones: 3 to 7
Flowering Season: Spring to summer
Light Requirements: Partial to full shade
Mature Height: 4 to 5 ft

18) Springbeauty
Springbeauti su divne vrste cveća iz Virdžinije
Also known as Virginia springbeauty, these herbaceous perennials come from the Montiaceae family. Springbeauty is native to deciduous woodlands throughout central and eastern North America.

Springbeauti je prateća biljka sa uskim kopljastim listovima nalik travi. Tokom proleća, ove nisko rastuće biljke proizvode grozdove malih ružičastih ili belih cvetova u obliku zvezda sa ružičastim žilama. Springbeauti je odlična biljka koja pokriva tlo u zonama 4 do 9.

Naučno ime: Claitonia virginica
Zone rasta: 4 do 9
Sezona cvetanja: Proleće
Zahtevi za svetlo: Puno sunce do delimična senka
Visina zrele osobe: 6 do 10 inča

19) Slatki grm
Cvet slatkog grma u cvetu sa bogatim ljubičastim i crvenim laticama
Poznato i kao začinsko grmlje, slatki grmovi su listopadni grmovi iz porodice Calicanthaceae. Ovi mali grmovi imaju glatke stabljike i kožaste tamnozelene listove ovalnog oblika. Tokom proleća, slatki grmovi daju usamljene crvenkasto-braon ili crvenkasto-ljubičaste cvetove.

Slatki grmovi su porijeklom iz listopadnih šumskih staništa širom jugoistočnih Sjedinjenih Država. Kada cvetaju, slatki grmovi emituju jak, voćni miris koji je češći po vrućem vremenu.

Naučno ime: Calicanthus floridus
Zone rasta: 4 do 9
Sezona cvetanja: Proleće
Zahtevi za svetlo: Puno sunce do pune senke
Visina zrele osobe: 6 do 12 stopa

20) Lilija od pastrmke
Ljiljan pastrmke su zapanjujuće vrste cveća iz Virdžinije
Poznate i kao žute pastrmke ili žute ljubičice pasjeg zuba, ljiljani od pastrmke su porijeklom iz centralne i istočne Sjeverne Amerike. Ovo cveće pripada porodici ljiljana (Liliaceae) i uspeva u vlažnim šumama i močvarnim staništima.

Ovi izvorni cvetovi Virdžinije imaju bazalne rozete eliptičnog lišća sa bronzanim oznakama. Tokom proleća, svaka bezlisna stabljika nosi jedan veliki žuti cvet. Svaki cvet ima zabačene latice sa slabim ljubičastim mrljama.

Naučno ime: Erithronium americanum
Zone rasta: 3 do 9
Sezona cvetanja: Proleće
Zahtevi za svetlo: Delimična do puna senka
Visina zrele osobe: 4 do 6 inča

21) Turčina kapa ljiljana
Turk’s Cap Lili su zapanjujuće vrste izvornog cveća Virdžinije
Uobičajeno poznati kao američki tigrovi ljiljani, ovi ljiljani potiču iz porodice ljiljana. Turkovi ljiljani daju velike narandžasto-crvene cvetove sa šest zakrivljenih latica ukrašenih ljubičastim mrljama. Turkovi kapasti ljiljani takođe imaju kolutove listova u obliku koplja.

Turkovi ljiljani su poreklom iz močvarnih staništa širom centralnih i istočnih delova Severne Amerike. Ovi prelepi ljiljani uspevaju u zonama od 5 do 8.

Naučno ime: Lilium superbum
Zone rasta: 5 do 8
Sezona cvetanja: Leto
Zahtevi za svetlo: Puno sunce do delimična senka
Visina zrele osobe: 4 do 8 stopa

22) Virdžinija Blubel
Virginia Bluebell su klasične vrste izvornog cveća Virdžinije
Zvončići Virdžinije su zeljaste višegodišnje biljke iz porodice boražine (Boraginaceae). Ovo predivno šumsko cveće je poreklom iz istočne Severne Amerike i uspeva u vlažnim staništima.

Zvončići iz Virdžinije rastu u nakupinama sivkasto-zelenih listova ovalnog oblika. Tokom proleća, ovo divlje cveće proizvodi roze cvetove u obliku trube koji klimaju glavom i brzo postaju bledoplavi ili ljubičasti. Cvetovi se nalaze na glatkim stabljikama bez listova.

Naučno ime: Mertensia virginica
Zone rasta: 3 do 9
Sezona cvetanja: Proleće
Zahtevi za svetlo: Delimična do puna senka
Visina zrele osobe: 1 do 2 ft

23) Virdžinija Rouz
Virginia Rose su zapanjujuće vrste izvornog divljeg cveća Virdžinije
Virdžinije ruže su najrasprostranjenije divlje ruže u istočnoj Severnoj Americi. Ovi listopadni grmovi potiču iz porodice ruža i uspevaju na različitim staništima. Ruže iz Virdžinije se takođe mogu uzgajati u zonama od 3 do 8.

Ove elegantne izvorne ruže iz Virdžinije imaju tamnozeleno lišće i dlakave stabljike paprene sa zakrivljenim bodljama. Tokom leta, ruže Virdžinije proizvode otvorene ružičaste cvetove sa žutim prašnicima.

Naučno ime: Rosa virginiana
Zone rasta: 3 do 8
Sezona cvetanja: Leto do jeseni
Zahtevi za svetlo: Puno sunce do delimična senka
Visina zrele osobe: 4 do 6 stopa
24) Virginia Spidervort
Cvetovi virdžinije pauka u cvatu
Virginia spidervorts su zeljaste višegodišnje biljke iz porodice paukovaca (Commelinaceae). Ovi paukovi su porijeklom sa šumovitih padina širom istočnih Sjedinjenih Država.

Virginia spidervorts raste u grudvama lučnih listova u obliku koplja. U kasno proleće, virdžinski paukovi stvaraju grozdove plavih cvetova sa tri latice. Svaki cvet traje samo jedan dan, ali ga zamenjuju uzastopni cvetovi.

Naučno ime: Tradescantia virginiana
Zone rasta: 4 do 9
Sezona cvetanja: Proleće do leta
Zahtevi za svetlo: Delimična do puna senka
Visina zrele osobe: 1 do 3 ft

25) Vodeni list Virdžinije
Vodeni list Virdžinije su zapanjujuće vrste izvornog cveća Virdžinije
Vodeni list Virdžinije je zeljasta višegodišnja biljka iz porodice boražine. Ove biljke su porijeklom iz šumovitih područja širom istočne Sjeverne Amerike.

Ovi izvorni divlji cvetovi Virdžinije proizvode grudve palmastih listova podeljenih u pet do sedam letaka. Mladi listovi imaju blede bele mrlje koje podsećaju na kapljice vode, otuda i uobičajeno ime. Vodeni list Virdžinije takođe ima zaobljene grozdove sitnih bledo ljubičastih ili belih cvetova u obliku zvona.

Naučno ime: Hidrophillum virginianum
Zone rasta: 4 do 8
Sezona cvetanja: Proleće do leta
Zahtevi za svetlo: Delimična senka
Visina zrele osobe: 1 do 2 ft

26) Divlji bergamot
Cveće divljeg bergamota sa jarko ružičastim i šiljastim cvetovima
Takođe poznat kao pčelinji melem , divlji bergamot je zeljasta višegodišnja biljka iz porodice nane. Poreklom je iz Severne Amerike i uspeva u zonama od 3 do 9.

Divlji bergamot raste u velikim nakupinama sivkasto-zelenih listova u obliku koplja koji imaju nazubljene ivice. Od leta do jeseni, divlji bergamot je prekriven grozdovima od do 50 cevastih ružičastih ili ljubičastih cvetova.

Naučno ime: Monarda fistulosa
Zone rasta: 3 do 9
Sezona cvetanja: Leto do jeseni
Zahtevi za svetlo: Puno sunce do delimična senka
Visina zrele osobe: 2 do 4 ft

27) Divlje krvarenje srca
Vild Bleeding Heart su zapanjujuće vrste izvornog cveća Virdžinije
Divlje krvarenje srce je šumski divlji cvet iz porodice maka (Papaveraceae). Ove zeljaste trajnice su porijeklom iz Apalačkih planina, uključujući planine Blue Ridge u ​​Virdžiniji.

Divlje srce koje krvari ima sivkasto-zelene listove nalik paprati i klimave roze ili crvenkasto-ljubičaste cvetove u obliku srca. Svaki cvet ima izbočene unutrašnje latice koje podsećaju na kapi krvi.

Naučno ime: Dicentra ekimia
Zone rasta: 3 do 9
Sezona cvetanja: Proleće do leta
Zahtevi za svetlo: Delimična senka
Visina zrele osobe: 1 do 1,5 stopa

28) Divlji geranijum
Divlji geranijum cveta na polju u Virdžiniji
Takođe poznat kao pegavi ždralkljun, divlji geranijumi su zeljaste trajnice iz porodice Geraniaceae. Ovo šumsko divlje cveće je izvorno širom istočne Severne Amerike.

Divlji geranijumi imaju jorgovane ili ružičaste cvetove u obliku čaše sa slabim crvenim venama na laticama. Cvetovi se pojavljuju iz velikih nakupina palmastih listova koji imaju tri do pet režnjeva.

Naučno ime: Geranium maculatum
Zone rasta: 3 do 11
Sezona cvetanja: Proleće do leta
Zahtevi za svetlo: Puno sunce do delimična senka
Visina zrele osobe: 1 do 2 ft

29) Divlji đumbir
Divlji đumbir su zanimljive vrste izvornih biljaka Virdžinije
Divlji đumbir je poreklom iz listopadnih šuma širom istočne Severne Amerike. Ove zeljaste višegodišnje biljke pripadaju porodici rodovnica (Aristolochiaceae).

Ove izvorne biljke Virdžinije imaju nakupine baršunastih listova u obliku bubrega i šire se preko rizoma. Svaki list može biti širok do šest inča. Mali ljubičasto-braon cvetovi cvetaju između listova, emitujući sladak miris tokom proleća.

Naučno ime: Asarum canadense
Zone rasta: 4 do 6
Sezona cvetanja: Proleće
Zahtevi za svetlo: Delimična do puna senka
Visina zrele osobe: 6 do 12 inča

30) Žuti trilijum
Žuti trilijum u cvetu u Virdžiniji
Poznati i kao ljiljani, žuti trilijumi su zeljaste trajnice iz porodice cvetnih cvetova (Melanthiaceae). Žuti trilijumi rastu u šumskim staništima širom jugoistočnih Sjedinjenih Država.

Tokom proleća, žuti trilijumi daju jarko žute cvetove sa tri latice. Cvetovi imaju miris limuna i prate ih tri listova nalik na listove ukrašena sivkasto-zelenim šarama.

Naučno ime: Trillium luteum
Zone rasta: 4 do 8
Sezona cvetanja: Proleće
Zahtevi za svetlo: Delimična do puna senka
Visina zrele osobe: 12 do 16 inča
Često postavljana pitanja o rodnom cveću Virdžinije
Šta je cvet države Virdžinije?
Državni cvet Virdžinije je američki dren (Cornus florida). Ovo listopadno cvetno drvo zvanično je priznato kao državni cvet 1918. godine.

Po kom cveću je poznata Virdžinija?
Virdžinija je poznata po nekoliko svojih prelepih autohtonih cveća, uključujući američki dren. Drugo poznato cveće iz Virdžinije uključuju zvončiće Virdžinije i ruže Virdžinije.

Možete li brati divlje cveće u Virdžiniji?
Ako ste na javnom zemljištu, branje poljskog cveća u Virdžiniji je nelegalno. Ovo se odnosi na oblasti poput državnih parkova i puteva. Možete brati divlje cveće na privatnom zemljištu samo ako imate dozvolu vlasnika zemljišta.

Gde mogu pronaći domaće cveće u Virdžiniji?
Izvorno cveće Virdžinije može se naći u različitim staništima širom države. Prerije, šume i kraj puteva su dobra mesta za videti divlje cveće Virdžinije.

Okončanje
Kao što vidimo, Virdžinija je dom fantastičnog autohtonog cveća, biljaka i divljeg cveća. Većina autohtonih biljaka Virdžinije uspeva na travnjacima i šumskim staništima u zonama 5a do 8a. Zapamtite da je nezakonito brati domaće cveće osim ako ste na privatnom zemljištu i nemate dozvolu vlasnika zemlje.