Vremenska linija venčanog cveća

Kada da naručim svoje cveće? Kada treba da ih isporučim? Ovo su najčešća pitanja koja dobijamo o “uradi sam” cveću. Može biti teško shvatiti ako nikada ranije niste aranžirali cveće za događaj. Tu smo da pomognemo! Evo vremenske trake venčanog cveća koja će vam pomoći u tome kada šta da radite. Na sva vaša pitanja uskoro ćete dobiti odgovore!

Mlada i mladoženja na datum venčanja. Cveće za kosu i Butonijerka u bordo.

Kada odabrati svoje cvetove

Iako nikada nije prerano da idete u kupovinu i vidite šta vam se sviđa, nešto što treba imati na umu je da se vaš stil i izbor boja mogu promeniti tokom, recimo, godinu dana. Kada izaberete mesto, temu i boje, vreme je da pronađete svoj inspo! Od otprilike 1 godine do otprilike 1 meseca je najbolje vreme da izaberete svoje cveće. Mesec dana je definitivno kraj, ali apsolutno izvodljivo! Duže od godinu dana i vaš ukus se može potpuno promeniti kako se približavate. Potražite okolo na društvenim medijima ili Pinterest-u i slobodno koristite naše resurse kao što su kupovina po stilu ili kupovina po boji da biste pronašli savršeno cveće za vaš veliki dan.

Kada naručiti svoje cveće

Za ovo preporučujemo između 2 i 4 nedelje pre vašeg događaja. Razlog za kraći vremenski okvir je taj što su to prirodni proizvodi i što je neko cveće ograničeno dostupno. Iako možemo da nabavimo mnogo naših artikala tokom cele godine, neke koje ste možda naručili pre 3 meseca biće van sezone do trenutka kada dođe vaše venčanje, tako da ćemo u roku od 2-4 nedelje biti u toku sa najdostupnijim proizvodima. Cena je takođe faktor. Ako je vaš događaj u aprilu, a naručite u februaru, platićete cenu za Valentinovo za svoje cveće. Predlažemo da sačekate malo bliže jer cene imaju tendenciju da variraju.

Kada da isporučite svoje cveće

Ovde treba uzeti u obzir nekoliko faktora, ali generalno, preporučujemo 2 dana pre vašeg događaja. Ovo vam daje dovoljno vremena da pripremite, rehidrirate i dizajnirate cveće pre vašeg velikog dana. Ako je vaše venčanje oko prazničnog vikenda, možda ćete želeti da sebi date dodatni dan u slučaju kašnjenja isporuke. To možete učiniti i ako imate predmete sa dugim vijekom trajanja u vazi ili predmete za koje je potrebno neko vrijeme da se otvore, kao što su suncokreti ili božuri. Dati sebi dodatni dan je sasvim u redu sve dok se pravilno brinete o svojim cvetovima i obezbedite da se uvek čuvaju u hladnoj vodi, van direktne sunčeve svetlosti i na hladnom i suvom mestu.

Kada se dogovoriti

Najbolje vreme za aranžiranje cveća za venčanje je dan ranije. Sve dok se cveće čuva u vodenom vremenu, ono će biti u vazi napunjenoj vodom, cvetnom penom natopljenom vodom ili u buketu koji je umotan, ali stabljike ostavljene u nekoliko centimetara vode, izdržaće preko noći bez pitanje. Želećete da se uverite da se čuvaju na hladnom i suvom mestu nakon što su uređene. Uvek vodite računa o tome da imaju dovoljno vode!!! Ovo je najvažniji deo aranžiranja cveća. Neke stvari se mogu uraditi ujutru. Korsaže i gumbije je teško održavati hidratiziranim i mogu se raditi ujutru, ali općenito se ovi predmeti dobro drže ako su napravljeni dan ranije sve dok koristite izdržljivo cvjetanje.

Venčati se!

Pohvalite se tim prelepim cvetovima koje ste sami napravili na svoj veliki dan i uživajte u svakoj poslednjoj sekundi!