Otpad cveća Kako cveće direktno sa farme smanjuje cvetni otpad

Volimo lepo cveće. Cveće je skoro univerzalan čin kojim se izražava briga, ljubav, saosećanje i samo neka zna da razmišljate o njemu. Važne događaje obeležavamo cvetnim aranžmanima. Bez obzira da li tražite cveće za Dan zaljubljenih ili isporuku cveća istog dana, mi nastojimo da vam donesemo najkvalitetnije bukete zanatske izrade po pristupačnoj ceni. Ali možda se pitate zašto MojaCvecara Co. predstavlja inovativni, novi model za isporuku cveća.

Da li znate koliko se cveća troši uz tradicionalni model isporuke cveća? Broj bi vas mogao iznenaditi. Između 40% i 60% cveća može se protraćiti prema tradicionalnom modelu isporuke cveća. Neka taj broj potone. Više od polovine stabljika koje napuštaju farme cveća nikada ne stignu do vaze da bi kupci uživali i umesto toga doprinose ekološkom otpadu. To je mnogo izgubljenog cveća za tipičan buket koji putuje sa farme preko posrednika i konačno u ruke potrošača.

Možda mislite da mora postojati bolji način, zar ne? To smo i mi mislili i zato smo osnovali MojaCvecara Co. Želeli smo da inoviramo stare poslovne modele i unesemo isporuku cveća u 21. vek. Naša misija je da stručno osmišljene cvetne aranžmane donesemo direktno potrošačima i smanjimo ukupni otpad u cvećarskoj industriji. Razvijanjem ovog modela možete slati jedinstvene bukete izrađene zanatski po pristupačnoj ceni, a istovremeno pomažete da se eliminiše otpad cveća.

Slanje cveća treba da bude intuitivno i prijatno iskustvo i za pošiljaoca i za primaoca.

Kako funkcioniše tradicionalna dostava cveća?

Da biste razumeli kako se tolika količina otpada javlja u cvećaru, važno je razumeti kako funkcioniše tradicionalni model isporuke cveća. Tradicionalna dostava cveća je proces koji uključuje više koraka i posrednika. U do 50% otpada nastaje zbog toga koliko je koraka uključeno kada cveće putuje od farme do primaoca.
Koraci uključeni u tradicionalnu isporuku cveća

Farma: Svo cveće počinje na farmama cveća. Između 90-95% cveća kupljenog u Sjedinjenim Državama dolazi sa južnoameričkih farmi, prvenstveno iz Ekvadora i Kolumbije. To čini preko 4 milijarde stabljika!
Uvoznici/posrednici: Cveće obično stiže u glavne luke u Majamiju. Uvoznici i posrednici zatim prodaju i distribuiraju cveće regionalnim centrima kao što su Dalas ili Atlanta
Veleprodajni distributeri: Od brokera, cveće stiže do veleprodajnih regionalnih distributera koji vrše inventar i zatim nastavljaju da pokreću cveće na svom putu.
Cvećari: Većina lokalnih cvećara dobija svoje cveće od veleprodajnih distributera bilo gde do 17 dana nakon što je posečeno na farmi.
Većina prodavaca na mreži: Većina velikih onlajn trgovaca su jednostavno posrednici koji preuzimaju vašu narudžbu, a zatim ugovaraju isporuku sa lokalnom cvećarom. Zbog toga mnogi aranžmani ne stižu baš onako kako je prikazano

Kao što vidite, mnogi koraci doprinose tradicionalnom procesu isporuke cveća. Svaki čvor u ovom lancu snabdevanja povećava konačnu cenu dok svaki igrač uzima rez i svaki korak povećava potencijalno vreme koje cveće čeka pre nego što stigne do vaze. Ovi višestruki koraci takođe povećavaju ukupni otpad od cveća jer svaki korak znači da cveće leži u skladištima, distributivnim centrima ili putuje. Još jedan problem sa ovim višestrukim koracima i posrednicima, pojavljuju se neusklađeni podsticaji. Neusklađeni podsticaji potiču iz činjenice da sa zbirnim primaocima porudžbina, lokalna cvećara koja ispuni porudžbinu možda neće ispuniti porudžbinu tačno onako kako je buket izgledao na veb lokaciji sa koje je naručen.

Uticaj globalne industrije cveća na životnu sredinu

Industrijski zagađivači kao što su opasni pesticidi negativno doprinose životnoj sredini. Partneri smo samo sa farmama koje koriste održive i ekološki prihvatljive poljoprivredne prakse. Ovo podstiče farme da ažuriraju svoje metode na načine koji su bolji za životnu sredinu i direktno smanjuju količinu zagađenja od industrije cveća.

Dodatni resursi se koriste za hlađenje dodatnih dana provedenih u skladištu između svakog čvora u lancu snabdevanja. Slanjem direktno sa farme minimiziramo resurse koji se troše na isporuku cveća i njegovo skladištenje.
Buketi: dostava buketa, pojednostavljena

MojaCvecara veruje da bi se cveće moglo poboljšati za pošiljaoce i primaoce cveća, kao i za farmere racionalizacijom lanca snabdevanja i približavanjem krajnjeg potrošača farmerima koji uzgajaju ove prelepe stabljike. Izgradnjom modela korišćenjem savremene tehnologije postoji mnogo jednostavniji način povezivanja cvetnih farmi sa ljubiteljima cveća. To je jednostavno. Izdvajamo srednjeg čoveka i nudimo direktnu isporuku cveća na farmu.