Oblikovanje zabave u letnjoj bašti

Upravo sam završio renoviranje svoje bašte spremne za leto, i jedva čekam da zabavim svoje prijatelje obrokom na otvorenom. Danas želim da podelim svoje savete o stilu i trikove kako biste mogli da ukrasite svoj otvoreni prostor i večerate u svojoj bašti sa stilom.

Pošto je vreme toplo i sunčano, savršeno je vreme da na najbolji način iskoristite svoju baštu ili otvoreni prostor. A ima li boljeg načina osim da organizujete zabavu u letnjoj bašti i večerate na otvorenom sa porodicom i prijateljima?

U ovom postu, stilista enterijera i nagrađivana lifestile blogerka, Maksin Brejdi sa bloga Ve Love Home pokazuje vam kako da stilizujete zabavu u letnjoj bašti i ukrasite svoj sto za večeru na otvorenom.

Prelepa dodatna oprema za sto

Vaš trpezarijski sto na otvorenom biće centralna tačka proslave, pa ga obucite da impresionirate. Dodajte boju živopisnim posuđem i nemojte se ustručavati da koristite plastične bokale i čaše za vino. Možete pronaći neke zaista lepe primerke na glavnoj ulici koji izgledaju mnogo skuplje nego što jesu, a najbolja stvar je da su otporni na lomljenje – što je zgodno ako imate popločanu površinu – ili ste zabrinuti zbog razbijenog stakla.

Oblikovanje zabave u letnjoj bašti

Oblikovanje zabave u letnjoj bašti

Oblikovanje zabave u letnjoj bašti

Oblikovanje zabave u letnjoj bašti

Ako želite da idete u grad, počastite svoj sto na otvorenom prelepim priborom za serviranje. Keramika sa ručno bačenim izgledom daće opuštenu atmosferu tokom obroka na otvorenom. A drvene kašike za serviranje ne samo da izgledaju dobro, već su i odlične za goste da se služe salatama. Završite svoj sto prelepim trkačem u usklađenoj boji. Potražite tkaninu sa ukrasnom završnom obradom kao što je resa ili vez da biste poboljšali svoj trpezarijski sto na otvorenom.

Dodajte jestivi aranžman

Da li volite svež ukras? Evo jedne ideje za vas! Dodajte šik sadilicu za bilje punjenu nanom, ruzmarinom i peršunom u središte svog stola. Na taj način gosti mogu odabrati začinsko bilje koje će posipati salatom ili jelom sa roštilja. Menta je savršena i za ubacivanje u ledeno hladnu vodu (ili zasluženu čašu Pimms-a) i daje predivan ukus pićima. Vašim gostima će se sigurno dopasti interaktivnost ove ideje.

Predstavite džepove boje sa biljkama

Iako je vreme možda toplo i sunčano, naše bašte možda nisu uvek u punom cvetu. Moj savet? Počastite svoju baštu biljkama na otvorenom koje možete da grupišete u uglovima vaše bašte da biste dodali dašak prirodne boje. Zašto ne sakupite drveće u saksiji i korpu sa biljkama da udahnete život svojoj bašti. Patio ruže, cvetne biljke ceanotusa i lovori su divni načini da poboljšate svoj spoljašnji prostor, bez obzira koliko je veliki ili mali.

Povećajte faktor udobnosti

Napravite svoju al fresco

Učinite svoj trpezarijski sto na otvorenom udobnim i opuštenim sa mnoštvom mekanih spoljnih jastuka za podmetanje na vašim klupama i stolicama. Imajte pri ruci udoban komad pod kojim se možete zavući kada postane malo hladno kada sunce zađe. Na taj način zabava nikada ne mora da ide u zatvorenom prostoru, a vi možete uživati u svojoj bašti do kasno uveče bez obzira na temperaturu.

trpezarijski sto udoban i opušten sa puno mekih spoljnih jastuka za podmetanje na vašim klupama i stolicama. Imajte pri ruci udoban komad pod kojim se možete zavući kada postane malo hladno kada sunce zađe. Na taj način zabava nikada ne mora da ide u zatvorenom prostoru, a vi možete uživati u svojoj bašti do kasno uveče bez obzira na temperaturu.

Osvetlite svoju baštu

Uživajte u svojoj bašti kasno uveče tako što ćete osvetliti svoj otvoreni prostor lepim dekorativnim osvetljenjem.

Potražite bajkovita svetla na solarni pogon koja ćete uplesti u grane svog grmlja i žbunja da biste noću uneli sjaj u svoju baštu. Povežite festonska svetla sa zidova i ograda vaše bašte. Obavezno investirajte u set koji je pogodan za vreme na otvorenom. Savršeni su za večeru kasno uveče i daju intimni sjaj.

Još jedan vrhunski savet za večeru na otvorenom je da stavite mirisne sveće na svoj sto. Ne samo da stvaraju prelep ambijent kada su osvetljeni, oni sa mirisom citronele će pomoći da se odvrate dosadne bube.

Donesi bocu

Kada se naš obrok na otvorenom završi i vaš trpezarijski sto očišćen od tanjira, vreme je da iznesete centralni deo cvetnog stola – i flašu gaziranog pića da proslavite dobre trenutke. Ako ste pozvani na zabavu u letnjoj bašti da uživate u obroku na otvorenom, ne zaboravite da svom domaćinu donesete prelep buket cveća zahvalnosti. Vaš promišljen gest će sigurno biti cenjen i garantovano će vas zadržati na listi gostiju za sledeće druženje!