Naša odgovornost prema ljudima i planeti

Od samog početka, briga je bila u srcu našeg poslovanja. Od cvetova koje dobijamo i ambalaže u kojoj ih šaljemo, do načina na koji se ophodimo prema našim kolegama, našim kupcima i zajednicama oko nas.

Cveće i biljke donose ogromnu količinu radosti i užitka. Ali, kao prirodni proizvod koji zavisi od sredine u kojoj se uzgaja, oni takođe trebaju da zaštitimo tu životnu sredinu – od preduzimanja koraka u borbi protiv klimatskih promena, do više pažnje o materijalima koje koristimo.

I dok imamo još toga što želimo da postignemo, zaista smo ponosni na sve što smo do sada postigli.

Naše obaveze

Olakšavanje našeg materijalnog traga gde god možemo
Industrija cveća ima problem otpada. I želimo da učinimo svoj deo da to smanjimo.

Šta sada radimo

100% naše ambalaže se sada može reciklirati ili kompostirati
Čak i do nalepnica, papirnih kesica sa hranom za cveće i mreža za cveće. I skoro sva naša ambalaža je takođe napravljena od 100% recikliranih materijala. Ove promene su uštedele preko 144,853 kg plastike od odlaska na deponiju (to je isto kao 7,2 miliona četkica za zube!).

Šaljemo nula zelenog otpada na deponiju
Više od 95% našeg cveća završi u domovima naših kupaca. To smo postigli kroz različite inicijative. Kao pametno predviđanje (tako da uvek naručujemo samo ono što nam je potrebno), održavanje posebnih eko-prodaja, kompostiranje zelenog otpada i rad sa skladištima bez otpada.

Šaljemo informacije o reciklaži uz svaku isporuku
Tako da naši kupci znaju u koju kantu da ubace svoju ambalažu. Takođe ih podsećamo da svoje mrtvo cveće stave u kompost ili zelenu kantu. Želite da znate kako da sortirate svoje delove za pakovanje?

Šta radimo sledeće

Činimo našu ambalažu još održivijom
U 2020. godini, postavili smo sebi cilj da do 2021. svu našu ambalažu učinimo 100% reciklažnom – i ambalažu u poštanskim sandučićima, ambalažu za biljke i naše veće kutije koje koristimo za slanje ručno vezanih buketa i cveća na pretplatu. I uradili smo to!

Ali želimo da idemo dalje. Istražujemo alternative bez plastike za naše omote sa mehurićima za vaze, koje i dalje drže naše vaze udobnim i bezbednim. Takođe sprovodimo probe kako bismo videli da li možemo u potpunosti da uklonimo plastične mreže za cveće – ili da pronađemo alternativu koja se lakše može reciklirati – a istovremeno se uverimo da naše divno cveće stigne u vrhunskom stanju.

Dajemo drugu šansu našim manje nego „savršenim“ biljkama
Predstavljamo: TLC biljke, novu inicijativu koju isprobavamo ove godine. Naravno, neke od naših biljaka stižu u naše skladište izgledajući malo oštećene ili umorne. Ali oni i dalje zaslužuju dobar dom. Da bismo izbegli da budu odbijeni, nudimo ih našim kupcima po neverovatnoj ceni.
Smanjenje i uklanjanje našeg uticaja ugljenika
Stalno se postavljamo izazovima da pronađemo načine da smanjimo uticaj našeg cveća i biljaka na životnu sredinu, kako bismo mogli da nastavimo da uživamo u pozitivnom emocionalnom uticaju koji oni imaju na ljude koje volimo.

Šta sada radimo

Zvanično smo ugljenično neutralni

Nadoknađujemo sve emisije ugljenika iz naših buketa od 2020. I ove godine smo postali zvanično sertifikovani kao CarbonNeutral® kompanija preko Natural Capital Partners. To znači da za svaki buket koji kupite, smanjujemo njegov ugljenični otisak na nulu kroz unutrašnje mere efikasnosti, obnovljive izvore energije i eksterne projekte kompenzacije.

Aktivno smanjujemo naše emisije ugljenika

Kompenzacija je samo jedan od načina da se doprinese održivijem svetu. Želimo da smanjimo količinu ugljenika koju proizvodimo na prvom mestu. A u 2021/22, uspeli smo da smanjimo naše emisije za 5,72% korišćenjem više partnera za isporuku sa niskim emisijama, nabavljajući više našeg sezonskog cveća iz Ujedinjenog Kraljevstva i Evrope i koristeći manje zagrejanih staklenika.

Preko 70% naših isporuka je pešice, biciklom ili električnim kombijem
Prošle godine smo isporučili više paketa bez emisija nego ikada ranije. I ubrzano povećavamo broj isporuka koje vršimo sa partnerima sa nultim emisijama kao što je KseroE. U okviru M25 / Greater London, 35% naših isporuka je sada bez emisija. A u centralnom Londonu, to je 60% – udvostručavajući cilj koji smo sebi postavili 2020.
Šta radimo sledeće

Preći ćemo sa neutralnog ugljenika na neto nulu

Obavezujemo se da ćemo dostići neto nultu emisiju. Da bismo nam pomogli da stignemo tamo, prijavili smo se za klimatsku akcionu grupu Tech Zero i sve ćemo vas ažurirati na svakom koraku. Do septembra 2022. objavićemo naš vremenski okvir i strategiju o tome kako planiramo da prepolovimo naše emisije do 2030. godine.

Napravite „ugljični budžet“ za naše bukete

Tokom protekle godine, naporno smo radili da napravimo model koji mapira ugljenični otisak za svaku pojedinačnu cvetnu stabljiku. To je zaista uzbudljiva stvar i omogućava nam da vidimo uticaj naših buketa na nivou stabljike. Želimo da se uverimo da su podaci vodonepropusni pre nego što ih pokrenemo. Ali na kraju krajeva, nameravamo da ga koristimo za sastavljanje buketa na osnovu budžeta za ugljenik – ne samo finansijskog.

Šta sada radimo

Ozbiljno shvatanje naših partnerstava To znači da radimo samo sa uzgajivačima koji odgovaraju našim visokim standardima kada je u pitanju društvena odgovornost. Zato što nam je zaista važno da oni koji rade na farmama cveća iz kojih potičemo imaju fer uslove za rad.

Podrška uvođenju vakcine u Keniji U Evropi, velika većina nas imala je sreću da nam se relativno brzo i besplatno ponude vakcine protiv COVID-a. Ali u mnogim delovima sveta to nije bio slučaj. Sponzorisali smo program za dobijanje vakcina za 10.000 radnika u Keniji, pomažući da svi budu bezbedni na farmama cveća i u široj zajednici.

Partnerstvo sa malim, održivim dobavljačima Upravo smo lansirali niz saksija za biljke koje je napravila fantastična škotska kompanija Ocean Plastic Pots. Ovi lonci su započeli život kao gomila starih ribarskih užadi i mreža, predodređenih da završe na deponiji. Ili još gore, naša mora. Izrada na ovaj način štedi oko 5 puta veću emisiju CO2 u poređenju sa korišćenjem novog materijala.
Ulaganje u ljude i zajednice
Kao preduzeće koje raste, mi nemamo samo odgovornost da se brinemo o našoj planeti. Na nama je da uzvratimo i onima oko nas. Od timova u našoj centrali i magacinima do naše šire zajednice.
Šta sada radimo

Razvijanje našeg tima imajući na umu raznolikost

Stvaranje raznolikog i inkluzivnog tima je nešto što nam je zaista važno. Zato što želimo da budemo kompanija u kojoj svi osećaju pripadnost. Neki od načina na koje to radimo je da naš tim završi obaveznu obuku o nesvesnoj pristrasnosti i da organizuje sesije „Ručak i učenje“ o temama u vezi sa D&I.

Učinimo naš marketing raznovrsnijim

Želimo da naš marketing odražava našu široku kombinaciju kupaca. Zato obećavamo da ćemo uvek koristiti modele iz širokog spektra pozadina. Uložili smo svesni napor da koristimo niz ženskih, muških i rodno neutralnih imena iz evropskih i neevropskih kultura takođe za naše bukete.

Prikupili smo skoro 500.000 funti za naše dobrotvorne partnere
Divlja briga je nešto što je prirodno našim klijentima. I važno nam je da pokažemo isti nivo brige. Dakle, tokom cele godine redovno doniramo četiri dobrotvorne organizacije; Carers Trust, Plan za sve, LGBT fondacija i Bee Friendli Trust. Otkako smo počeli da ih podržavamo, ukupno smo prikupili skoro 500.000 funti.

Šta radimo sledeće

Pokrećemo naš prvi program pripravništva

Kao kompanija, postavili smo sebi timski cilj da pomognemo da tehnologija bude pristupačnija. To je sektor kome je, uglavnom, nedostajala zastupljenost najmarginalizovanijih grupa. Dakle, da bismo tehnologiju otvorili onima iz različitih sredina, ove godine planiramo da primimo neke nove pripravnike.