Kao ljudi koji rade sa prirodom iz dana u dan, imamo još više razloga da želimo najbolje za našu planetu. Ovde u Kate Hillu, ponosni smo što recikliramo 100% našeg zelenog otpada (i kartona).

Svi znamo i odgovornost i koristi od negovanja sveta u kome biljke i životinje mogu da nastave da žive u harmoniji. Bez brige o Zemlji, nemamo pristup pčelama koje oprašuju cveće koje stvara prelepe bukete. Mali primer, ali onaj koji je bliži kući za nas i naš zanat.

Moramo da budemo otvoreni da kada je u pitanju ova industrija, takođe postoji (nažalost) dosta otpada koji se javlja prilikom gradnje ili uređenja prostora uopšte. Ovo se uglavnom naziva zelenim otpadom i sada postoje napori da se reciklira. U ovom blogu ćemo pokriti neke ideje o tome kako možete da reciklirate svoj zeleni otpad i sprečite da završi na deponiji.

Šta je zeleni otpad?

Zeleni otpad, poznat i kao baštenski otpad, je organski otpad koji je biorazgradiv i kompostabilan. Može uključivati cveće, grančice, lišće, korov i rezove trave. Trik je u tome da zapamtite da zeleni otpad mora biti zelen i treba ga odvojiti od smeđeg otpada poput osušenog lišća, borove slame i sena. Iako ovo dvoje može izgledati slično, zeleni otpad zapravo ima više azota, dok smeđi otpad ima više ugljenika, tako da su različito odvojeni.
Kako da osiguram da moj zeleni otpad stigne na pravo mesto?

Ovo u velikoj meri zavisi od toga gde živite. Na primer, u Velikoj Britaniji, 94 procenta lokalnih saveta zapravo obezbeđuje resurse za sakupljanje zelenog otpada. Prilično sjajno, zar ne? Drugi gradovi u Sjedinjenim Državama imaju usluge koje možete pozvati na zahtev za preuzimanje sa ivičnjaka ako imate zeleni otpad. Moraćete malo da istražite da biste razumeli sistem u vašem području, ali budite sigurni da sortirate svoj zeleni otpad u skladu sa propisima i odnesete ga u oblast u koju treba da ide u vašem gradu ili gradu.

Ako želite da koristite pristup uradi sam, možete napraviti i gomilu komposta. Kada počnete da pravite sopstveni, možete ga uravnotežiti dobrom mešavinom smeđeg i zelenog otpada tako da imate materijale bogate ugljenikom i azotom. Međutim, najbolje je to učiniti naknadno i ne imati smeđu i zelenu već pomešanu. Isecite sve velike predmete kao što su grane drveća i obezbedite da dobije malo vlage, ali ne dozvolite da se natopi kišnom olujom.

Takođe treba povremeno okretati smešu kako bi preraspodelila materijal dok se raspada. Ako sve ovo zvuči malo komplikovano, postoje i kontejneri za kompostiranje koje možete koristiti da obavite isti posao!

Za šta se može koristiti reciklirani zeleni otpad?

Mislite da ovo zvuči kao puno posla bez dobitka? Ne boj se! Reciklirani zeleni otpad ima različite svrhe zbog kojih ceo proces vredi. Za vas, kao cvećara, najrelevantniji je gornji sloj zemlje. Ipak, može se koristiti i u kanalizaciji za jednokratnu i obnovljivu energiju. Iako je možda najlakše samo baciti svoj zeleni otpad u kante za deponije, uvek postoje opcije. Pronalaženje njih je prava stvar, čak i ako je to malo više posla.