Kako odabrati cvećara za venčanje

Od svih stvari na vašoj listi obaveza za venčanje, izbor cveća za venčanje je verovatno jedna od najuzbudljivijih i najvažnijih. Pronalaženje pouzdanog i talentovanog cvećara za venčanje biće od presudne važnosti da vam pomogne da ostvarite svoju viziju za vaš veliki dan, ali to može biti zastrašujući zadatak, posebno ako nemate pojma gde da počnete da tražite. Sastavili smo ove korisne savete i savete koji će vam pomoći da pronađete pravog cvećara za venčanje.


Istraživanja

Otprilike 12 meseci pre venčanja trebalo bi da počnete da istražujete svadbene cvećare. Dobro mesto za početak je imenik cvećara MojaCvecara.

Ako se venčavate lokalno, pokušajte da pronađete cvećara koji ima iskustva u oblačenju vašeg mesta ili zatražite preporuke od nedavno venčanih prijatelja ili članova porodice. Sajmovi venčanja takođe pružaju dobru priliku da upoznate lokalne cvećare i vidite primere njihovog rada bez zakazivanja formalnih konsultacija.

Intervju

Većina parova se dogovori da se sastane sa najmanje dva ili tri cvećara kako bi uporedili stilove, cene i ličnosti. Kada suzite listu cvećara, zakažite sastanke da posetite nekoliko odabranih.

Osim što s njima razgovarate o svojoj viziji za vaš veliki dan, zamolite ih da vam pokažu svoj portfolio kako biste mogli da vidite primere njihovog prošlog rada, kao i svedočanstva prethodnih nevesta. Trebalo bi da steknete osećaj da li su oni pravi cvećar za vas prilično brzo.

Pronalaženje dobrog cvećara

će biti od ključnog značaja da vam pomogne da ostvarite svoju viziju za vaš poseban dan

Budi spreman

Kada idete na prve konsultacije sa cvećarom, idite naoružani idejama. Nemojte se plašiti da uzmete isečke iz časopisa, fotografije vašeg mesta i uzorke materijala sopstvene haljine, kao i haljine deveruša.

Dobro je imati viziju šta želite, a šta ne, jer kada cvećara razume vaše želje i budžet, oni mogu da dodaju vrednost procesu davanjem sopstvenih predloga, na osnovu svoje stručnosti o vrstama cveća i cenama.

Ne zaboravite da uzmete blok za beleške kako biste mogli da zapišete sve o čemu ste razgovarali kao podsetnik za kasnije.

Napravite rezervaciju

Dobri cvećari će brzo rezervisati, posebno tokom leta, na vrhuncu sezone venčanja. Kada se dogovorite koju cvećaru želite za svoj poseban dan, potvrdite rezervaciju da biste obezbedili svoj datum. Uvek tražite pismenu potvrdu. Takođe bi trebalo da organizujete naknadne konsultacije šest meseci pre dana venčanja kako biste razgovarali o finijim detaljima vaše porudžbine i logistike tog dana.