Kao i većina cveća, stvari sa kojima se ruže povezuju menjale su se tokom vremena i priča o žutoj ruži se prilično dramatično pomerala iz jedne ere u drugu. Sada su žute ruže najpoznatije kao simboli prijateljstva, ali to nije sve što sunčani cvet znači. Evo vodiča za značenje žutih ruža.

Kratka istorija žute ruže

Prve žute ruže su divlje rasle na Bliskom istoku, ali su do 18. veka postale popularne širom sveta. Korišćena za ukrašavanje gotovo svega u viktorijansko doba, žuta ruža je toliko poznata da čak imaju i svoj religiozni mit! Ali svaka ruža ima svoj trn – osim ako ih ne obrežete prema našem vodiču za negu ruža – a žute ruže nisu samo lep cvet. Iako su najpoznatije kao simbol prijateljstva, žuta ruža se povezivala sa ljubomorom u ranim kraljevstvima Japana i Koreje, kao i sa pohlepom i znakom sećanja u tradicionalnoj meksičkoj kulturi.

Šta znače žute ruže?

Žute ruže su univerzalno poznate kao simboli prijateljstva, većina ih poklanja jedni drugima za rođendane ili da proslave ljubav između dva dobra prijatelja. Ruže simbolizuju sve, od “volim te” do “brigam za naše prijateljstvo”, a boje variraju od romantične crvene do energične narandžaste. Ali šta tačno znače žute ruže i da li znače različite stvari u različitim okruženjima?

1. Prijateljstvo

Obično ljudi jedni drugima daju žute ruže kao simbol prijateljstva. Korišćene su kao način da se nekome kaže hvala, a žute ruže su dugo bile viđene kao znak dobrih želja. Ili pogledajte naš kompletan asortiman cveća prijateljstva.

2. Sreća

Otprilike zato što je žuta boja sreće! Jarko žute ruže su znak osmeha.

Kome da date žute ruže?

Čini se da je to opasna igra, dati nekome žute ruže. Kako znate da oni neće značiti da je vaša veza gotova? Šta znači ako ženama date žute ruže? Pa, nema potrebe da se brinete, evo kratkog i praktičnog vodiča za davanje žutih ruža ljudima koji će ih najviše ceniti.

1. Prijatelji

Kao najtradicionalniji cvet prijateljstva, žute ruže su idealno cveće koje možete pokloniti prijatelju kako biste im dali do znanja da vam je stalo do njih. Žuta će ispuniti njihove živote sa malo sunca i oni mogu koristiti latice da naprave sopstveni piling nakon što se malo osuše, tako da su kao dva poklona u jednom.

2. Kolege

Žute ruže su odličan način da čestitate.

3. Voljeni

Davanje žutih ruža članu porodice ili nekome sa kim ste veoma bliski simbolizuje da vam je stalo do njih. Tradicionalno je da na Dan mrtvih u Meksiku članovi porodice nose ili nose žute ruže kao simbol sećanja na svoje bližnje koji su preminuli.
Ako tražite cvet koji simbolizuje platonsku ljubav, ne tražite dalje od žute ruže. Ako tražite samo žutu boju, naši buketi žutog cveća su idealni za nekoga ko je sunčan. Za ruže koje prolaze kroz poštansko sanduče, pogledajte naš asortiman ruža u kutiji – jer nema ničeg boljeg od povratka kući sa posla da dobijete ruže iznenađenja.