Cvećari, da li ste znali da pravite veliku razliku?

Svet kakav poznajemo nikada ne bi opstao bez stručnjaka za cveće. Sa potencijalno jednim od najprometnijih cvetnih praznika ovde, nije ni čudo da se cvećari možda osećaju iscrpljeno i iscrpljeno. Naš je posao da vas podsetimo koliko ste neverovatno sjajni i kako vaš izbor karijere čini takvu razliku. Ne samo za vašu zajednicu već uopšte za čitavo čovečanstvo!

Da, znamo da zvuči duboko i duboko, ali je istina. Cvećare stvarate toliko lepote, emocija i uspomena. Vaša strast prema industriji cveća je prepoznata i veoma potrebna.

Cvećare postoje vekovima:

Najranije poznato aranžiranje cveća datira iz starog Egipta do 2.500 godina pre nove ere. Egipćani su bili prvi koji su sekli i postavljali cveće da ga ukrase i dodaju boju svojoj okolini.

Cvećari su bili toliko traženi i toliko potrebni da je bilo gotovo kraljevsko biti cvećar.
Tada (a i danas) najlepši dodatak, poklon i akcenti dekora bili su aranžirani cveće.
Aranžiranje cveća je učinilo ove čudesne poklone majke prirode da izazovu večna osećanja.

Cvetni aranžmani su od koristi za zdravlje:

Da li ste znali da studije neprestano otkrivaju da davanje cvetnih poklona ima ogroman uticaj na naše zdravlje? Bili biste iznenađeni kada biste saznali da raskošni pokloni, novac, tehnički uređaji i odeća imaju malo ili nimalo koristi za naše opšte zdravlje.

Studije pokazuju da su pacijenti u bolničkim sobama sa šarenim cvetnim aranžmanima često boljeg, pozitivnog raspoloženja, potrebno im je manje lekova za ublažavanje bolova i da imaju sveukupno niži krvni pritisak.
Cvetni aranžmani takođe imaju dubok uticaj na vaš radni prostor i dom. Čini vas produktivnijim, sposobnijim da razmišljate jasnije i smirenije.
Okruženje cvetnim aranžmanima povećava vaš seksualni nagon, izazivajući pojačana erotska osećanja.
Cvetni aranžmani podižu raspoloženje starijih građana. Istraživači iz Rutgersa objavili su zajedničke rezultate šestomesečne studije ponašanja o zdravstvenim efektima cveća na starije građane. Studija pokazuje da cveće olakšava depresiju, inspiriše društvene mreže i osvežava pamćenje kako starimo.

Zašto su nam toliko potrebni cvećari:

Cvećari, da li bismo mogli da zamislimo kakav bi svet izgledao bez dizajna cveća? Uticaj bi bio ogroman i mi zamišljamo manje veseo, mračniji svet.

Ne postoji poseban način dodavanja boje i lepote svom životu.
Nema načina da poklonimo cveće koje izražava našu najdublju zahvalnost.
Nema načina da obeležimo uspomene na našem životnom putu dodatkom cvetnih aranžmana.
Venčanja ne bi bila ista.
Život jednostavno ne bi bio isti. Ljudi računaju na svoje profesionalce cvećara. Zapamtite da!

Vaš doprinos svetu je tako poseban, tako trajni, cvetni dizajni prožimaju duboko u duši primaoca.

Zamislite sve načine na koje vi kao profesionalac za cveće utičete na događaje koji menjaju život pokrovitelja.
Dodavanje posebnih uspomena;

Nova beba
Prva dečja predstava
Matursko veče
diplomiranje
Prvi sastanak
Raskid
Pokazivanje ljubavi
Novi posao
Rođendani
Uzmi Vellsa
Dan majke
Vjenčanja
Praznici
Godišnjice
Nudi prelepe cvetne aranžmane za saosećanje i pomaže u prenošenju saučešća i poboljšanju usluge.

Cvećari, tokom ovog užurbanog praznika razmislite o tome kakva ste vi superzvezda i kako vaš izbor karijere utiče na živote svih i pomaže svetu. Želimo da svim cvećarima širom sveta pošaljemo posebnu zahvalnost za sve što činite u pomaganju na svačijem životnom putu. Nadamo se da ćete imati veoma uspešan Dan majki!