Cvetni aranžmani oblik i forma

Odabir oblika i forme cvetnog aranžmana je preferencija stila. Kada birate oblik i formu, uzmite u obzir prostor i osvetljenje vašeg mesta. Dizajnirate cvetni aranžman za kućni dekor, imajte na umu svoje boje, prostor i svetlost. Ako imate veću površinu, izaberite veće aranžmane da biste napravili „VOV“ izjavu koja ispunjava prostoriju, izbegavajući prazna mesta, i držite oči zainteresovanim za sve teksture i boje u prostoriji. Sa manjim površinama, koristite manje aranžmane sa uskim i urednim oblicima da biste doneli prirodan, ugodan osećaj toplih tonova, a da pritom ne budete zauzeti. Bez obzira na to šta izaberete, možete to učiniti sami i kreirati prelepe cvetne aranžmane! Inspirisaćemo vas inspirativnim predlozima kako bismo vas pripremili da uradite sami svoje aranžmane i izaberete formu i oblike koji su najbolji za vaš poseban događaj.

Horizontalni cvetni aranžmani

Ovaj oblik i oblik cvetnog aranžmana obično se koristi za stolove za drage, lučne prolaze, rešetke, ulazne puteve i široko se koristi za sahrane. Horizontalni rasporedi su niski sa širinom i dva puta veći od njih sa mnoštvom namena. Ovaj oblik je savršen za kućni dekor i pogodan za trpezarijske stolove ili kamine.

Vertikalni cvetni aranžmani

Vertikalni cvetni aranžmani zauzimaju manje prostora i savršeni su za razne svadbene stolove, konzolne stolove, trpezarijske stolove, kamine, prijemne prostore i kancelarije. vertikalni rasporedi imaju visinu i malu širinu. Što je cvetni aranžman viši, to će biti veličanstvena izjava! Počnite tako što ćete izabrati vazu koja je dovoljno visoka da podrži vaš vertikalni cvetni aranžman i dovoljno široka da dodate cveće oko dna. Počnite da pravite svoj vertikalni aranžman tako što ćete izabrati fokalno cveće i manje cveće, stavljajući ih u vlažnu cvetnu penu u vašoj vazi. Ispunjavanje prostora visokim aranžmanima je odličan način da budete pametni i elegantni!

Trouglasti cvetni aranžmani

Trouglasti oblici i forma cvetnih aranžmana se lako prave i veoma su popularni i vredni su budžeta! Da biste napravili trouglasti cvetni aranžman, postavite svoj najviši komad cveta ili zelenila na mesto gde treba da bude, tako što ćete stabljiku staviti u vlažnu cvetnu penu. Popunite cveće i zelenilo. Da biste ga zadržali u obliku trougla, morate da držite obe strane u obliku trougla. Zamislite niz od gornje tačke do bočne tačke. Uradite isto na drugoj strani. Cveće ne mora da bude u savršenoj liniji; mogu biti slobodni. Popunite cvećem i zelenilom.

Zaobljeni cvetni aranžmani

Okrugli cvetni aranžman je daleko najpopularniji cvetni aranžman za venčanje ili kućni dekor. Potpuno ravnomerna distribucija cveća sa svih strana, jeftina i jednostavna za pravljenje! Okrugli cvetni aranžmani su tradicionalni i super laki. Lako je jer ne morate da se koncentrišete ni na jedan ugl, stvarajući oblik bez napora!