Jao! Moji rezultati Google pretrage se razlikuju od uređaja do uređaja.

Pre nego što počupate kosu, hajde da počnemo tako što ćemo istaći da su razlike u rezultatima Google pretrage od pregledača do pregledača i od uređaja do uređaja prilično tipične. Nekada su SERP-ovi (stranice sa rezultatima pretraživača) bili veoma dosledni u različitim pretraživačima i računarima, ali sada postoje mnoge komponente koje mogu da variraju od korisnika do korisnika.

Administratori veb lokacija za cveće zbunjeni efektima rezultata Google pretrage mogu ovo pripisati grešci ili grešci, ali istina je da je to po dizajnu. U ovom blogu ćemo ispitati zašto vi ili neki korisnici možda drugačije vidite algoritme za pretragu vašeg cvetnog veb sajta.

Google nasumično testiranje

Google stalno prilagođava svoje algoritme za pretragu, što znači da se čak 40% Google pretraga može koristiti za testiranje. Ovo će uzrokovati razlike u rezultatima pretraživača, tako da ne brinite ako rezultati vašeg pretraživača imaju tendenciju da fluktuiraju tokom određenog vremenskog perioda, ove varijacije će se obično brzo riješiti.

Istorija pretrage/Google nalozi

Gugl će prikupiti što više informacija. Svaki sadržaj koji gledate u pregledaču biće keširan i može da pruži informacije o vašim prvim rezultatima, što znači da će se sajtovi koje često posećujete pojaviti na vrhu vašeg SERP-a.

Svi Google nalozi na koje ste prijavljeni – Gmail, Google+, Ioutube, itd. – takođe mogu uticati na vaše SERP-ove jer će Google koristiti ove podatke da prikaže rezultate pretrage.

Geografska lokacija

Da li ste znali da sve veb lokacije koje posećujete mogu da otkriju gde se nalazite zahvaljujući vašoj IP adresi? Rezultati pretrage koji su u skladu sa vašom lokacijom će najverovatnije imati najveći prioritet. Informacije o vašoj lokaciji se čuvaju u kolačiću u vašem pretraživaču i ove informacije će biti uključene u sve vaše Google pretrage. (Kolačići su male datoteke uskladištene na vašem računaru koje sadrže informacije specifične za vas, poput sačuvanih lozinki.)

Pretraga ključnih reči

Kada pretražujete na Google-u, važno je da budete u skladu sa svojim ključnim rečima, ali ipak može postojati neke male varijacije s obzirom na broj opcija pretrage na Google-u od sadržaja, video zapisa i slika. Svaka manja promena u terminima za pretragu mogla bi u potpunosti da promeni vaš SERP.

Google Ads

Svi smo videli Google Ads u SERP-ovima, to su oglasi sa plaćanjem po kliku koji se mogu pojaviti na gornjoj, bočnoj ili donjoj stranici stranice Google pretrage. Kako se pozicija ovih oglasa menja na različitim uređajima, to bi takođe moglo da utiče na vaše SERP rezultate.

Google centri podataka

Svaki put kada korisnici pretražuju na Google-u, postoje centri podataka širom zemlje koji rade na obradi rezultata pretrage. Google pretraga će prikupiti rezultate iz Google data centra koji je najbliži lokaciji korisnika. Iako Google centri podataka ne utiču tako često na rezultate pretrage vaše veb lokacije za cveće, ponekad mogu postojati razlike u SERP-u u zavisnosti od lokacije između ažuriranja.

Dakle, šta da radimo od svega ovoga?

Sa toliko pokretnih delova, da li je uopšte moguće dobiti tačne rezultate pretraživača? Odgovor je uglavnom da, ali ponekad i ne. Rezultati vaše veb lokacije sa cvetnim sadržajem ne bi trebalo da variraju toliko od uređaja do uređaja, iako je fluktuacija između nekoliko zaustavljanja sasvim normalna.

Ne preporučuje se svakodnevna provera rezultata vašeg pretraživača iz mnogo gore objašnjenih razloga. Google će vas rangirati prema kvalitetu vaše veb stranice, pa se pobrinite da redovno ažurirate i radite na tome da vaši rezultati budu organski visoki na SERP-ovima bez obzira na manje fluktuacije.

Uključite se sa društvenim medijima
Koristite povratne veze
Podstaknite svoje klijente da ostavljaju recenzije
Dosledno pišite postove na blogu
Ažurirajte proizvode i sadržaj na svojoj veb lokaciji

Kako da vidim tačne rezultate?

Reč tačan se ovde koristi slobodno – zapamtite, cilj je imati veb lokaciju bogatu kvalitetnim ključnim rečima, vezama i sadržajem. Iako rezultati pretrage za većinu mogu biti isti, za neke će biti malo drugačiji. Ako želite da proverite rezultate svoje veb stranice o cveću, možete da uradite sledeće:

Koristite drugi pretraživač osim onog koji koristite svakodnevno
Idite „inkognito“ na Google Chrome (držite Ctrl + Shift + N)
Napomena: Režim bez arhiviranja može i dalje da koristi informacije o lokaciji
Odjavite se sa svih svojih Google naloga, obrišite keš pretraživača, kolačiće i istoriju
Napomena: Ovo će izbrisati sve sačuvane lozinke koje možda imate!

U zaključku, ne postoji čarobni štapić koji bi sprečio Google-ove algoritme da utiču na rezultate vaše veb stranice sa cvetovima, ali najvažnije je da budete na oprezu i date Google-u ono što želi da vidi. Ne postoji način na koji bilo ko od nas može da kontroliše koji kolačići i istorija se čuvaju na uređajima drugih korisnika, međutim održavanje kvalitetne veb stranice je važnije za podizanje vašeg organskog rangiranja.