Dakle, šta ovo znači za klasične konsultacije za venčanje, gde se cvećari sastaju sa klijentom i pregledaju svaki detalj posebnog dana. Malo je verovatno da će konsultacije za venčanje nestati, međutim, dobro je istaći da postoji nova vrsta klijenta za venčanje koji preferira kupovinu na mreži nego da odvoji vreme uz upoznavanje.

Ako ste profesionalac za cveće, siguran sam da ste videli veb stranice koje nude gotove kolekcije za venčanja, „samo dodajte vodu“. Bez obzira na to, sviđa li vam se ideja ili ne, ostaje činjenica da veb stranice sa kolekcijama za venčanja zarađuju novac, one su takođe u trendu na društvenim mrežama sa mnoštvom posetilaca koji nisu cvetni koji prate i bave se izlošcima venčanog cveća.

Dakle, šta možete da uradite da budete u toku? Pa, šta kažete na to da pokrenete sopstvenu kolekciju za venčanje da biste je otpremili u svoju e-trgovinu cveća. Razložićemo kako to lako da uradimo i privučemo pažnju svadbenih klijenata koji žele jednostavno naručivanje cvetova za venčanje.

Napravite kolekciju cvetnih venčanja

Prva stvar koju treba da uradite je da planirate svoju kolekciju za venčanje, šta su vaše ponude, uključujući imena i šemu boja. Kupci dobro reaguju na boje i malo ćudljivosti, tako da sve kolekcije treba da budu specifične za osećaj i šemu boja.

Imajte na umu da je ovo vaša pojednostavljena svadbena kolekcija, glavni fokus je kupac koji u suštini naručuje kombinacije i predmete koji su im potrebni.

Evo liste predloga…

Ponude za venčanje sa cvetovima

Svadbeni buket (ponudite malu opciju)
Buket deveruše (ponudite malu opciju)
Kruna cveća
Cveće za kosu
Korpa/obruč za cvećare
Boutonnieres
Korsaž za zglob
Centralni deo (cilindar ili kocka nude malu opciju)
Uređenje ceremonije
Cveće za tortu
Garland (možete ga prodati uz nogu)

Jednom kada su vaše šeme boja postavljene, sada možete da izaberete nazive svake kolekcije, ovo je vaša prilika da zaista stavite svoj pečat na svoje kolekcije cvetnih venčanja, dodate malo ćudljivosti, a takođe obavezno uključite bezvremenski dizajn.

Dizajniranje vaših cvetnih venčanih kolekcija

Kolekcije za venčanja se obično ne isporučuju sledećeg dana—neke veb stranice dozvoljavaju isporuku 7 radnih dana, imajte na umu da kada kreirate svoju kolekciju želite da budete sigurni da ćete ponuditi cveće koje možete lako i lako nabaviti—ako se koristi sezonsko cveće, dodajte to prema opisu prilikom otpremanja na vašu veb lokaciju za cveće.

Investirajte u buduću prodaju tako što ćete odvojiti dan za sređivanje vaših venčanih kolekcija za fotografisanje koje ćete otpremiti u svoju e-trgovinu cveća. Ovo je zapravo zaista zabavan proces i mi vas ohrabrujemo, ako možete, da koristite svoj sopstveni rad na cvetnom venčanju.

Ovaj proces može potrajati malo duže, ali nagrade su neverovatne i kada završite, nećete morati da ažurirate neko vreme.

Slike sa cvetnih venčanja

Ako ste spremni da kreirate cvetnu kolekciju za venčanje, onda moramo stvarno razmisliti o slikama, vaša remek-dela moraju biti prikazana ispravno.

Odvojite budžet za unajmljivanje fotografa da snimi ove slike sa cvetnih venčanja. Možete unajmiti slobodnog fotografa ili studentskog fotografa, postoje jeftinije opcije, ali kvalitet slika mora biti na nivou.

Zaista se nadamo da vas ovo inspiriše da prikažete svoje prelepe cvetne dizajne venčanja na mreži, mi to shvatamo i razumemo da vam ovo ne daje priliku da upoznate kupca, međutim to je drugačije za neke kupce danas.

Kupci žele da vas upoznaju pre nego što vas upoznaju i zato neki gravitiraju onlajn, pa im pokažite svoj brend i stil i ne propustite priliku da steknete nove klijente.