Hajde da pokrijemo neke tehnike kako biste privukli ulazak u vašu cvećaru!

Većina cveća raste sezonski – u zavisnosti od vašeg područja i doba godine, to će uticati na bukete i dizajne koje cvećari mogu da naprave u bilo kom trenutku. Usponi i padovi cvećara idu zajedno sa godišnjim dobima. Leto znači obilje cvetanja i obećanje većeg prometa. Ali to ne znači da je pad izgubljen slučaj!

Ispod je nekoliko saveta kako da održite svoje šetnje tokom jeseni.

Stavite najbolje lice napred

Cvećare napreduju zbog estetike, tako da bi trebalo da se vidi na izlogu. Istaknite svoje najbolje lice napred: pokažite svoja najbolja remek-dela direktno u izlogu i fokusirajte se na komade koji sadrže jesenje cvetanje. Neka dobra cveća za ove aranžmane su mame, dalije i amaranti. Ključ za estetski ugodne bukete je korišćenje jesenjih nijansi ovog cveća, što ga čini prikladnim za dane koji su sve kraći i početak sezone.

Imajte zadivljujući znak ispred

Veliki, atraktivan natpis na vašim vratima sa duhovitom ili kreativnom igrom reči o vašoj radnji privući će pažnju. Naravno, ne mora da bude ogroman, ideja je da se vaš znak ističe među onima u istom bloku. Isprobavanje istih jesenjih nijansi ili čak smelog kontrasta sa tim bojama može vam pomoći da date izjavu.

Pokažite svoju kolekciju cvećara

Pokažite sve dostupno cveće u prodavnici! Možete ih sastaviti sa svojim buketima, staviti u slatke saksije za cveće sa estetski prijatnim dizajnom. Okačiti ih oko izloga, zajedno sa etiketama i informacijama o njima kao što su periodi cvetanja, moguće boje i njihovo značenje na jeziku cveća.

Razvucite crveni tepih

Da, mislimo bukvalno! Postoji razlog zašto se crveni tepisi koriste u posebnim prilikama: jarko crvena označava eleganciju i ekstravaganciju, a postavljanje crvenog tepiha daje kupcima taj utisak kada uđu u vašu radnju. Omogućavanje kupcima da se osećaju luksuzno može ih navesti da traže skuplje opcije u vašem arsenalu, i čini da se osećaju posebno u vezi sa svojim kupovinama.

Osim toga, jarko crvena prirodno lako privlači naš vid, a tkanje nekih crvenih elemenata oko vaših prozora može pomoći u kontroli njihove pažnje. Ako želite da se usredsredite na neke specifične delove svoje prodavnice, možete da dodate nekoliko crvenih dizajna oko njega tako da može odmah da privuče pažnju ljudi.

Lepota vođenja nečeg poput cvećare sa zavisnošću od godišnjih doba je u tome što možete pokrenuti teme u zavisnosti od godišnjeg doba. Ulaganje napora u dizajniranje spoljašnjih i unutrašnjih zidova vaše radnje sa stvarima koje odgovaraju ili jesenjem godišnjem dobu ili temi koju ste možda izabrali da vodite može uveliko ulepšati vaš prostor i imati estetski osećaj koji može da učini da kupci uživaju u svom kratak boravak u vašoj prodavnici. Naravno, on takođe pokazuje vašu sopstvenu kreativnost, impresionirajući ljude koji dolaze.

Ohrabrite ljude na mreži da svrate

Naravno, sve vaše pripreme za vašu radnju mogu biti uzaludne ako ne podstičete ljude da posete vaše mesto. Pošto su skoro svi skoro uvek na Internetu, trebalo bi i da tamo objavite svoje prisustvo. Pozovite ljude preko svojih naloga na društvenim mrežama o nekim promocijama koje možda imate u svojoj radnji i podstaknite ih da pogledaju okolo.

Za svoje blogove možete da date čitaocima kod za popust kada obave kupovinu direktno u vašoj prodavnici. Postavite neke slike svoje radnje i izloga u koje ste uložili trud, tako da ljudi takođe budu zainteresovani da svrate u vašu prodavnicu. Pokažite i tamo neke moderne bukete.

Cvećari, ako radite dovoljno da privučete svoje kupce da uđu u vašu radnju, možete to učiniti tako da prodaja u vašoj cvećari ne padne na jesen. Podelite svoje misli i komentare ispod!