Pronalaženje partnerstava koja rade za vaše poslovanje u privlačenju kupaca i pomoći u podizanju vidljivosti u vašoj zajednici može izgledati kao težak zadatak. Ali postoje neki faktori koje možete ispitati da biste utvrdili da li će partnerstvo raditi za vas. Uranjamo u te savete i neke različite kompanije sa kojima možete razmotriti partnerstvo u nastavku, pomažući vam da razvijete svoje poslovanje i postanete više ukorenjeni u svojoj zajednici!
Šta je partnerstvo zajednice za cvećare?

Počnimo sa osnovama! Šta je zajedničko partnerstvo za cvećara? Ovo je kada se u nekom svojstvu udružite sa drugim lokalnim preduzećem u vašoj zajednici. Ovo partnerstvo će biti obostrano korisno i za vas i za druge poslove.

Postoji mnogo različitih načina na koji ovo partnerstvo može postojati. Neki od njih uključuju:

Prodaja proizvoda drugog preduzeća u vašoj prodavnici
Organizovanje zajedničkog događaja lično
Partnerstvo za kampanju na društvenim medijima
Saradnja na proizvodu ili usluzi

Zašto bi cvećara trebalo da bude partner sa drugim preduzećima?

Možda se pitate zašto biste uložili vreme i energiju u partnerstvo sa drugim poslom. Postoji toliko mnogo razloga da to učinite koji bi mogli koristiti vašoj cvećari.

To će doneti dalju vidljivost vašem poslovanju u zajednici. To je zato što će drugi posao promovisati vaš, baš kao što ćete vi učiniti za njihov. Kada se to dogodi, steći ćete više kupaca, a zatim ostvariti veću prodaju!
Veze su vredne truda jer su vam besplatne! Iako je partnerstvo vremenska obaveza, ne mora da košta ni centa. Osim toga, rad sa drugim vlasnicima malih preduzeća je odličan način za umrežavanje, pronalaženje nekoga od koga ćete odbiti ideje i naučiti najbolje prakse.
Ovi odnosi vam mogu pomoći da se bolje ugradite u svoju zajednicu. Kupci vole da podržavaju mala preduzeća, jer su studije pokazale da se za svaki dolar potrošen u malom preduzeću 67 centi vraća lokalnoj zajednici (izvor). Pokazivanje vašim klijentima i publici da ne samo da ste malo preduzeće, već i da podržavate druga preduzeća u zajednici, bolje ćete steći kredibilitet kod vaše publike.

Šta čini dobrog partnera za cvećare?

Dakle, sada na ono što čini dobro partnerstvo za cvećare. Ispod su neki faktori koje biste želeli da vidite u ljudima, proizvodima i uslugama sa kojima ste partner da biste sebe – i njih – postavili za maksimalan uspeh!

Proizvod ili usluga koja se uklapa u cveće: Cvećara verovatno neće biti odličan partner za vodoinstalatera i obrnuto. Želite da pronađete posao koji ima nešto da ponudi što dobro dopunjuje cveće.
Privlačnost vašoj ciljnoj publici: Pored dopune cveća, želite da proizvod ili usluga koju vaš partner nudi privuče vašu ciljnu publiku. To će ih privući i pomoći u prodaji!
Zajednički prioriteti: sa kim god da ste u partnerstvu, želite da budete u mogućnosti da sinhronizujete svoje zajedničke prioritete. Uvek želite da radite sa nekim sa kim možete lako da radite kako biste planirali prema zajedničkim ciljevima i odlučili o planovima koji će vas dovesti do te tačke u vašoj vezi.
Neko od koga možete da učite: U idealnom slučaju, sarađujte sa nekim od koga možete da učite – i on će takođe moći da uči od vas! Iako ste možda sjajni u pozadini svog poslovanja sa računovodstvom, možda oni znaju više o društvenim medijima koje mogu podeliti u vašu korist.
Prilagođenost ličnosti: Uverite se da radite sa nekim sa kim se družite kako biste učinili prijatnim i nečim što će funkcionisati od početka do kraja!

Preduzeća za cvećare sa kojima treba da razmisle o partnerstvu

Evo nekoliko tipova preduzeća u vašoj zajednici koja bi se mogla lepo uklopiti u vašu cvećaru:

Kafeterije ili pekare
kaligraf
Lokalni proizvođači sveća ili sapuna
Art Ekperience Studios
Preduzeća u industriji venčanja (planeri, fotografi, itd.)
Lokalne dobrotvorne organizacije za podizanje svesti

Da li ste imali uspešna partnerstva u zajednici? Želimo da čujemo šta ih je učinilo odličnim ili o kakvom partnerstvu ste sanjali! Komentirajte ispod sa svim detaljima!