Ulazimo u duboku, hladnu i lepu zimu.

Doba godine kada cvetovi dobijaju potpuno novu vrednost kada ulepšaju neke od mračnijih zimskih dana. Potražite cveće kao što su Ranunculus, Hellebore, Paper-vhites, Double & Frilli Tulipani da spomenemo samo neke.

Kada je hladno u Melburnu, savršeno je vreme da svom domu dodate cvetne akcente, posebno one sa nekim izrazito bogatim zimskim mirisima. Za razliku od prolećnog cveća koje je opojno u oprašenom mirisu, zimsko cveće ima prepoznatljiv cvetni miris koji je istovremeno divan i očaravajući.

Evo nekih od naših omiljenih cveća koje ćete naći u našoj prodavnici u Melburnu:

Anemone Flovers

Anemone pokazuju meko zeleno lišće i delikatne latice. U prodavnici ćete ih naći kao sveže rezano cveće, a ne kao biljku u saksiji. Stabljike su prilično kratke dužine, 20 do 25 cm, tako da su lepe po masi u kratkoj vazi ili kao raskošna loza. Bez mirisa su odlični kao poklon za osobe sa alergijama. Proizveden i uzgaja se lokalno u Viktoriji. Traju 5-7 dana, oni su prelep zimski cvet koji možete dodati svom domu.

Hellebores Flovers

Izvor slike: Flover Pover Možda ste čuli za Hellebores koji se naziva „zimska ruža“. Iako nisu povezani sa porodicom ruža, možete videti zašto je njihova lepota povezana. Helebores su prelep otvoreni cvet koji se takođe može videti u beloj i prašnjavo roze. U prodavnici ćete ih često videti u zelenoj, ljubičastoj, beloj, prašnjavo roze i šljiva. Zapaženije zelene i ljubičaste kumorice su cvet sa potpisom za zimu koji se često nalazi u prodavnicama. Dostupni u prodavnici kao biljka u saksiji, predstavljaju zaista divnu ideju za poklon. Cvet bez mirisa čini ga svestranim poklonom čak i za najtežeg primaoca. Sa životom sečenja od 5 do 9 dana i uzgajanim lokalno u Viktoriji, kurik je jedan zimski cvet koji se ne sme propustiti.

Erlicheer Flovers

Erlicheer su vedar, krem nežan cvet sa veoma mirisnim buketom. Volim miris Erlicheera – podseća me na miris prelepe bašte. Oni su divan način da unesete prelepe mirisne mirise seoske bašte u svoj dom bez hladnoće! Pretežno rezano, ovo raskošno cveće, puno mirisa, trajaće 5 – 7 dana u vašem domu.

Frilli Tulips

Dvostruki i naborani tulipani su obavezni za zimu. Tulipani su daleko omiljeni, a lokalno uzgojene sorte su do sada bile neverovatne. Lale traju 5 – 11 dana i predstavljaju elegantan cvet koji može udobno da sedi samostalno u vazi ili saksiji u bilo kojoj prostoriji.

Cveće zumbula

Često možete da osetite miris zumbula pre nego što ih vidite. Predivan cvet lukovice sa jakim cvetovima i prepoznatljivim parfemom koji nas oduševljavaju svojom mešavinom krupnog cveta, ali delikatnog i snažnog mirisa. Zumbul se može naći i u saksiji i u prodavnici. Zaista mirisni poklon, u bojama bele, bledo ružičaste, ljubičaste, tamnoplave i breskve, ostavljaju trajan uticaj na svaki prostor. Prepuni punčom sa mirisom koji traje 5 – 11 dana, ne treba ih propustiti.

Uz bilo koje zimsko cvetanje, važno je da se brinete o svom cveću kako biste iz njega izvukli maksimum. Da bi vaše cveće održalo sveže i kao da je otišlo iz prodavnice, obavezno prethodno dobro očistite vazu izbeljivačem, čak i ako izgleda čisto! Ovo će osigurati da štetne bakterije za vaše cveće ne mogu rasti i skratiti njihov životni vek. Promenite vodu svaka 2-3 dana i uverite se da ne ostavljate cveće u blizini klima uređaja tokom dužeg vremenskog perioda.