Često od nas traže dugotrajnije cveće za dom, bilo da je to rezano cvetanje ili biljka u saksiji. I dok postoji mnogo sorti cveća koje možete izabrati, orhideja Cimbidium je uvek omiljena.

Možda ste ih videli da se koriste za bilo šta, od korsaža za venčanja ili da dodaju život unutrašnjem prostoru. Omiljena orhideja, koja s pravom osvaja pažnju kombinacijom prelepog malog lica, nasumično jedinstvenog sa cvetom bujnog izgleda, u kombinaciji sa svojim dugotrajnim cvetanjem, postavljena je da oduševi svakog primaoca i podigne svaku prostoriju.

Boje se kreću od bele, bledo ružičaste, zarđalo braon i bordo, u suštini bilo koje boje osim plave. Svi voćnjaci cimbidijuma koji se nalaze u našoj prodavnici Prahran, uzgajaju se lokalno u Viktoriji, Australija, nudeći našim klijentima kvalitetan cvet koji je nenadmašan. Jedna od privlačnih osobina orhideje Cimbidium je njeno dugotrajno cvetanje. Ako se kupi kao sveže rezano stablo, možete očekivati da će trajati između deset dana i tri nedelje kao rezani cvet. Kao biljka, možete pronaći svoj cvet koji traje osam do deset nedelja.

Cveće bez mirisa je popularno među onima koji bi radije zadržali svoj dom bez mirisa zbog alergija ili se odluče da njihov dom bude pod uticajem drugih spoljašnjih mirisa kao što su sveće.

Klanovi cvetaju jednom i kada procvetaju – to je to! Ne možete ih podstaći da ponovo cvetaju kao druge orhideje. Međutim, ako pazite na svoju orhideju, još jedan klas može porasti sledeće godine.

Da biste brinuli o svojoj orhideji, zalivajte ih ujutru na niskoj temperaturi. Ovo daje orhideji dovoljno vremena da se osuši pre nego što nastupi noćna temperatura. Želite da vaša orhideja bude vlažna, ali ne mokra. Ako dobiju previše svetla, na kraju ćete imati žuto lišće i izgledati malo svetlosti će rezultirati tamnozelenim listovima. Malo brige ide daleko od orhideja. Možda ćete u početku osećati da im treba malo pažnje, ali kada nađete mesto na kome vaša orhideja cimbidijum voli da živi u vašem domu, ona će procvetati i vratiti vam najlepše cvetove. Biće vredno truda i uskoro će svima biti jasno zašto su ovi voćnjaci jedni od naših omiljenih i jedni od najpopularnijih među našim klijentima.