Otkrijte prednosti biljaka za vaše zdravlje i način života.

Možda ne shvatate da kada ulepšate svoj dom biljkama, to poboljšava više od samog izgleda vašeg enterijera. Biljke stupaju u interakciju sa vašim telom, umom i domom stvarajući mnoge koristi za zdravlje i način života, nastavite da čitate Appleiard blog da biste saznali kako ili pregledajte naš asortiman novih biljaka da biste pronašli biljku za vas!

Lakše disanje

Tako je, biljke mogu poboljšati naše disanje! Biljke upijaju ugljen-dioksid i oslobađaju kiseonik, upravo ono što nam je potrebno da preživimo. Biljke poboljšavaju kvalitet vazduha zbog svog suprotnog obrasca upotrebe gasa u odnosu na ljude, što nas čini prirodnim partnerima. Stoga, kada imamo biljke u našem domu nivo kiseonika se povećava!

Noću se obrazac menja, fotosinteza prestaje i biljke obično dišu poput nas, oslobađajući ugljen-dioksid i uzimajući kiseonik. Međutim, postoji nekoliko biljaka koje rade upravo suprotno, kao što su orhideje i sukulenti, što znači da osvežavaju vazduh tokom cele noći što ih čini savršenim dodatkom vašoj spavaćoj sobi! Pogledajte naše fantastične orhideje i sukulente u saksiji.

Povećajte vlažnost

Biljke otpuštaju otprilike 97 procenata vode koju unose. Postavite nekoliko biljaka zajedno i možete povećati vlažnost u prostoriji, što pomaže u sprečavanju respiratornih tegoba. Studije pokazuju da korišćenje biljaka u unutrašnjim prostorima smanjuje učestalost suve kože, prehlade, upale grla i suvog kašlja. Ovo čini biljke savršenim prirodnim lekom.

Purifiing Air

Biljke uklanjaju toksine iz vazduha, čisteći do 87% isparljivih organskih jedinjenja svaka 24 sata (prema istraživanju NASA-e). Mnoge od ovih supstanci su prisutne u uobičajenim kućnim predmetima kao što su tepisi, dim cigareta i kese za namirnice.

Biljke takođe mogu ukloniti toksine iz mastila, rastvarača i boja. Ovi toksini se obično nalaze u studijskim okruženjima, gde postoji velika količina knjiga i štampanih materijala. Mislimo da je vašoj kancelariji potrebna biljka ruža ili dve, zar ne?