Nemate vazu za svoje cveće ili samo želite da ih malo ukrasite? Pogledajte naše brze i jednostavne kreativne ideje za vaze sa predmetima za domaćinstvo koje možete sami da napravite!

Ove alternative za vaze nisu samo zgodne – one takođe izgledaju sjajno i mogu vašem buketu dodati potpuno nov i zanimljiv izgled.

Lightbulb Vase

Pogledajte ovaj korak po korak vodič za kreiranje sopstvene vaze sa sijalicama. Za to je potrebno nekoliko alata i uklanjanje sitnih delova, pa se uverite da su deca pod nadzorom ako vam pomažu. Napunite sijalicu malim i nežnim cvećem i vidite koliko će vaši prijatelji i porodica biti zadivljeni kada vide ovu svetlu ideju!

Glass Pop Bottles

Da biste svom domu ili događaju dali starinski osećaj, očistite staklene boce za omiljeno gazirano piće i napunite ih sa nekoliko svojih omiljenih cvetova sa tankim stabljikama. U većini supermarketa možete pronaći piće u staklenim flašama. Obavezno ih dobro operite kako biste sprečili da ostave ostatke gaziranog pića i naškode cveću. Kako su ove boce obično prilično male, možete da podelite svoj buket u posude i raširite ih po celom domu.

Kanta za vodu

Napunite staru kantu za zalivanje vodom i puno cveća za zapanjujući boho šik izgled. Ovo deluje neverovatno za bukete divljeg izgleda sa stabljikama kao što su hortenzije, lavanda i brasika, dodajući sveže ubrane iz baštenske atmosfere.

Tegle

Staklene tegle su vodonepropusne, što ih čini idealnim kao vaze. Sačuvajte sve svoje tegle da biste napravili divne centralne komade za bilo koju zabavu ili okupljanje. Možete čak kupiti i nekoliko tegli da biste ovo koristili u svrhu.

Ako želite da budete kreativni, razmislite o dodavanju trake, kanapa ili obojite staklo za dekoraciju – mogućnosti su beskrajne!

Voda za bojenje hrane

Ako želite da zaista ulepšate dosadnu staklenu vazu, pokušajte da dodate nekoliko kapi boje za hranu u vodu. Zapamtite da ako koristite belo cveće, ono će verovatno promeniti boju kako bi odgovaralo vodi (kao u naučnim eksperimentima u osnovnoj školi).

Vrčevi i vrčevi za vodu

Metalni vrčevi za vodu pružaju divan shabbi chic osećaj u vašem domu, posebno koristeći ruže i bebi dah. Vrčevi takođe prave odlične vaze u malom.

Limenke

Limenke su savršene za starinski izgled. Jednostavno uklonite sve nalepnice sa njih (ili ih ostavite uključenim, za nešto malo čudnije!) i obavezno ih očistite kako treba.

Pošto su one male, moraćete da isečete stabljike mnogo kraće nego obično, a možda će vam trebati i nekoliko konzervi za veći buket.

Voće i povrće

Iznenađujuće, neko voće i povrće može raditi iznenađujuće dobro kao vaze! Probajte bundeve u jesen – dovoljno su velike da u njih stane mnogo cveća i sigurno će privući pažnju.

Pogledajte naš vodič o tome kako da napravite sopstvenu vazu od bundeve.