Korporativno cveće – Sve što treba da znate.

Bilo da se radi o dodavanju šare u kancelariju ili da klijenti osete toplu dobrodošlicu kada uđu u vaš posao – korporativno cveće je odličan način da prenesete snažnu poruku i održite raspoloženje u radnom okruženju! Danas ćemo proći kroz važnost korporativnog cveća u poslovnom svetu, prilike za koje se može koristiti i koje cveće za koju priliku.

Dodajte malo boje svom stolu!

Živahan, mirisan i cvetajući buket je odličan način da dodate malo karaktera svom radnom mestu! Dok drugi mogu staviti svoj pečat na svoj sto pomoću neobičnih podmetača za miša, slika voljenih osoba ili personalizovanih šoljica, cveće to čini dok osvetljava i vaš sto i vaše raspoloženje! Ni njih to ne zaustavlja, studija sprovedena na Teksaškom univerzitetu A&M otkrila je da su i muškarci i žene izloženi svežim biljkama u radnom okruženju pokazali inovativnije razmišljanje – generišući više ideja i originalnih rešenja za probleme.

Cveće za prvi utisak

Prvi utisci su sve, tako da dodavanje nekoliko toplih buketa dobrodošlice vašoj recepciji, predvorju ili čekaonici može biti odličan način da poželite dobrodošlicu svim posetiocima ili klijentima na koje možete naići tokom dana. Stvaranje pozitivne atmosfere pri ulasku na bilo koju recepciju, kancelariju ili prodavnicu je najvažnije; a dodatak svežeg buketa sigurno će poboljšati ceo osećaj u sobi bez kraja. U stvari, naučno je dokazano da cveće izaziva pozitivna emocionalna osećanja kod onih koji uđu u prostoriju. Oni čine prostor prijatnijim i stvaraju atmosferu dijeljenja (Dr. Haviland-Jones). Pored toga, posebna studija je istraživala gde u svojim domovima ljudi treba da izlažu cveće. Aranžmani su postavljeni u delovima doma koji su otvoreni za posetioce kao što su foajei, dnevne sobe i trpezarije. Rezultati su pokazali da je to mesto učinilo privlačnijim i pogodnijim za doček gostiju!

‘Hvala za sve’ korporativno cveće

Cveće je odličan način da se kaže veliko hvala. Ali za ovo se ne koriste samo kalendarski datumi kao što su Majčin dan i Dan očeva, već se redovno koriste i širom sveta poslovanja. Bilo da se radi o važnom klijentu, lojalnom kupcu ili vrednom zaposlenom – buket zahvalnosti je prikladan način da poslovnom partneru ili kolegi date do znanja da cenite svoju zahvalnost. Alternativno, možete da šaljete korporativno cveće novom klijentu u nadi da ćete izgraditi dugotrajan poslovni odnos. U stvari, studija je pokazala da je korišćenje cveća odličan način uspostavljanja intimnih veza.

Ali koji su buketi najbolji?

Cveće nije samo ono što vidite, već i ono što znači i kako se osećate. Dakle, imajući ovo na umu, kaže se da različito cveće ima različite efekte na vaše raspoloženje. Za ljiljane se, na primer, kaže da pročišćavaju atmosferu, stvarajući sveže, mirno i energično okruženje.

Ruže su poznate po tome što su cvet koji oslikava romantiku, ljubav i lepotu. Ali to ne znači da su samo za Dan zaljubljenih. Ruže dodaju element sofisticiranosti i stila svakom okruženju – čineći ih savršenim za korporativne izložbe. Bilo da su u sali za sastanke, na vašem stolu ili na recepciji, ruže su živahne i raznovrsne.

Appleiard preporuka: Mislimo da su ruže odličan način da dodate element sofisticiranosti u sobu za sastanke ili čekanje.

Rose Boukuet

Suncokreti su poznati po tome što su sjajni i živahni. Poznato je da blistavo žuta boja suncokreta unosi sreću i energiju u okolinu, čineći ga savršenim cvetom za radno mesto. Ako želite da stvorite dobro raspoloženje i srećno okruženje, zasipajte kancelariju suncokretima – njihovo svetlo, pozitivno i energično cvetanje će uskoro uticati na vaše zaposlene! Ili učinite da se vaš sto izdvoji od ostalih sa sopstvenim buketom zlatnih suncokreta.

Appleiard preporuka: Mislimo da su suncokreti odličan dodatak radnom stolu. To stvara pravu pozitivnu atmosferu koja će se preneti na kolege oko vas!

Desk Sunflover

Orhideje mogu biti različitih oblika, boja i veličina (kao što je objašnjeno u našem prethodnom blogu), ali su uglavnom prepoznate po tome što odaju mirnu, umirujuću i zen auru. Ovaj tropski cvet je jedan od najpopularnijih za dodavanje dodatne lepote ili luksuza buketu, a poznato je da podstiče kreativnost i maštu. Ova kreativna atmosfera može oblikovati pravu pozitivnu atmosferu u radnom okruženju, inspirišući komunikaciju i inovacije.

MojaCvecara preporuka: Predlažemo da postavite buket orhideja u vaše sobe za sastanke, kako biste inspirisali viziju i originalnost u rešavanju problema.