„Došlo je vreme za veselje, ali oblaganje hodnika grančicama božikovine nije jedini način da se proslavite cvećem i lišćem.

Popovi cvetne boje – crvena je posebno božićna! – ulepšaće vaš dom i lepo upotpuniti zelenilo jelki, venaca i centralnih delova.

Od ruža i ljiljana do amarilisa i anemona, hajde da prođemo kroz najlepše cvetove i najlepše listove za ukrašavanje ovog decembra.

Karanfil

Karanfili su prirodno dekorativni sa svojim privlačnim laticama nalik na krepe. Ovi naborani cvetovi simbolizuju ljubav i odanost, a bela sorta predstavlja sreću – nešto što nam je svima potrebno u 2021.! Beli karanfili izgledaju anđeoski kao deo rumenila i zelene boje žalfije. Ako ove godine težite elegantnom, bezvremenskom prazničnom stilu, pogledajte našu gomilu začinjene jabuke, koja sadrži bele karanfile, ljiljane, eringijum, eukaliptus i sukulent!

Amarillis

Latice u obliku trube ove tropske biljke su prikladno zaustavljive, bilo u tradicionalnoj crvenoj ili beloj zimskoj zemlji čuda. Iako potiče iz Centralne i Južne Amerike, može da cveta u zatvorenom prostoru tokom naše zime do sedam nedelja! Slično je dugotrajan kada se seče za bukete, izgleda živahno najmanje tri nedelje. Gornji savet: umetnite štapove u njegove šuplje stabljike da biste udvostručili vek trajanja vaze. Neka amarilis bude zvezda vašeg prikaza, podržan sočnim grimiznim bobicama, kao što smo uradili u nastavku.

Cimbidium Orchid

Ove raskošne orhideje obično rastu iznad nivoa oblaka u hladnim himalajskim šumama, što znači da cvetaju samo zimi. Elegantne i teksturalno zanimljive, volimo snežno bele sorte za Božić. Njihove stabljike traju do mesec dana nakon sečenja, tako da možete biti sigurni da neće uvenuti pre velikog dana. Naš buket Praznične šume kombinuje orhideje cimbidijuma sa rumenim ružama, mirisnom smrčom i šišarkama za osećaj bajke. Ili zašto ne biste povećali faktor luksuza sa fantastično pernatom šampanjskom orhidejom?

Anemone

Deo porodice maka, duboka crna stigma anemone čini da njeni svetli cvetovi blistaju. Majstori slikari Mone i Matis ubrajali su anemonu među svoje omiljeno cveće, a narodno predanje kaže da vile spavaju u svojim laticama kada se zatvore noću. Crvena sorta poštanskog sandučeta zauzima centralno mesto u našem buketu Cherri Brandi, podržana veličanstveno mirisnim plavim zumbulima, koji razigrano izviru iz mase ruža i lala.

Poinsettia

Najpopularnija božićna biljka zapravo dolazi iz Meksika, gde se pojavljuje u prazničnoj legendi. Narodno predanje kaže da je siromašna devojka ubrala korov sa ivice puta da odnese na božićnu službu. Kada je svoju skromnu ponudu stavila na scenu rođenja, ona se magično transformisala u božićnu zvezdu koju danas poznajemo i volimo. Njegove crvene ‘latice’ su, u stvari, lišće! Mogu trajati do proleća uz dovoljno sunčeve svetlosti i zalivanja.

Hortenzija

Sa svojom bujnom masom cvetnih glava, hortenzije su vrhunac luksuza. Izgledaju sjajno prikazani u vazi sa širokim obodom koja daje prostor obilnim laticama. Ili napravite izjavu o jednoj vrsti, ili utkajte neke starinske ruže, bobice i metalno lišće, a la Appleiard način. Najbolji savet: kada se vaš buket potroši, ostavite hortenzije da se osuše. Prave zapanjujuće suvo cveće!

Ruže

Dan zaljubljenih je možda najromantičniji dan u godini, ali Božić dolazi na drugom mestu! Ispunite svoju kuću najvećim simbolom trajne ljubavi koji postoji: crvenom ružom. Izuzetno svečano, ništa bolje ne dopunjuje bujno zeleno lišće. Loša strana je što su ruže među najprolaznijim cvetovima. Zaobiđite ovo tako što ćete izabrati buket koji će izgledati neverovatno danima nakon što je i poslednja ruža izbledela, kao što je naš božićni fudž i praznični punč sa njihovim raskošnim ljiljanima i verodostojnom alstromerijom.

Ljiljan

Teško je pobediti ljiljan zbog vau faktora koji se bukvalno razvija tokom prazničnog perioda. Postoji nešto zauvek savremeno u vezi sa ovom vrstom, što je čini savršenim izborom za osvežavanje tradicionalnog božićnog dekora. Bogati crveni ljiljani izgledaju upečatljivo kada se kombinuju sa zlatnim sezonskim lišćem, beli ljiljani odišu holivudskim glamurom, a crni kala će dodati dašak drame vašoj božićnoj sceni.

Eringium

Šiljasti i nalik čičku, plavi ili beli eringijumi možda nisu prirodna noelova omiljena. Međutim, udružite ih sa mekim plavim borom i sjajnim crvenim bobicama i izgledaju više stilski nego zastrašujuće. Kao primer, rustikalni stoni centar koji smo sastavili kao deo našeg uređivanja Zimske šume. Koristite eringijum da dodate ivicu ženstvenim cvetovima poput ljubičastih vanda orhideja i eteričnih belih ruža.