Roza boja odiše otmenošću i veselošću. Nezavisno od oblika cveta – od čvrstih, malih pupoljaka rozih baštenskih ruža do nežne kamelije u vrhuncu cvetanja – rozi cvetovi znače mladost, nevinost i uživanje.

Margareta simbolizuje optimizam, odmor, istinu, dug život i uživanje. Ako želite da se izvinite članu porodice ili prijatelju, cveće veselih i razdraganih latica je najbolji izbor. Margarete u veseloj boji kao što je roza su savršen izbor.

Kao jedno od najlepših vrsta cveća, buket lala će sigurno biti očaravajuć u svojoj lepoti i jednostavnosti. Ukoliko želite da probudite leptiriće u nečijem stomaku, poklonite mu lale i posmatrajte kako crveni.Roze lala simbolizuje kraljevski život.

Alstromerija je cvet nazvan po Klausu Alstromeru, učeniku velikog botaničkog klasifikatora, koji je otišao u Južnu Ameriku i poslao nazad seme ovog lepog cveća. Ona je simbol bogatstva, prosperiteta i sreće, a posebno lepo izgleda u rozoj boji.

Dok neki naučnici sugerišu da ime karanfila potiče od reči “kruna” (venac) ili “krunisanje” zbog upotrebe karanfila u Grčkim ceremonijama, drugi misle da ime potiče od latinske reči za meso, zbog originalne ružičasto blede boje cveta. Simbolika roze karanfila je povezava sa osecanjem divljenja ka nekoj osobi.

Roze ruže imaju bogatu istoriju kao jedne od najstarijih ruža nama poznatih – ustvari, ove ruže su prikazane u nekim od najranijih umetničkih dela. Ove ruže danas predstavljajugracioznost i eleganciju, kao i slatkoću i romantiku.

Najpoželjnija od ukrasnih biljaka, nežna, egzotična i graciozna orhideja predstavlja ljubav, luksuz, lepotu i snagu. Roza orhideja, cveće čiste ljubavi, se često poklanja za godišnjicu.

Spajajući simboliku vode sa simbolikom meseca i snova, ljiljan se smatra cvetom intenzivne ljubavi, koja zbog svoje dvosmislenosti može da bude nestvarna ili potisnuta. Pokloniti nekome roze buket ovog prelepog cveća znači da mu se divite i smatrate ga dobrom i dragom osobom. Može se reći da nosi i poruku „Divno je biti sa tobom”.