Macke psi i peperomija od lubenice Vodic za bezbednost kucnih ljubimaca

Zeleni prugasti listovi peperomije lubenice i mala forma čine je dobrodošlim dodatkom u mnoge domove, uključujući i moj. Ali pre nego što ovu biljku donesete kući, dobra je ideja da saznate da li je pogodna za kućne ljubimce ili ne. Odgovoriću da li su biljke peperomije lubenice toksične za kućne ljubimce.


Mačke, psi i peperomija od lubenice: Vodič za bezbednost kućnih ljubimaca
Pregled sadržaja:

Da li su biljke lubenice peperomije toksične za mačke i pse?
Da li su druge vrste biljaka peperomije toksične za kućne ljubimce?
Druge vrste kućnih biljaka pogodnih za kućne ljubimce
Šta da radim ako moj ljubimac pojede biljku peperomije lubenice?
Čuvanje biljaka lubenice peperomije kod kuće

Da li su biljke lubenice peperomije toksične za mačke i pse?

Prema ASPCA , biljke peperomije lubenice nisu toksične za mačke i pse. To znači da životinje neće imati štetne posledice po zdravlje ako progutaju biljke.

Međutim, ipak treba da obeshrabrite svoje ljubimce da grickaju lišće ili grickaju biljke. Ovo će pomoći da vaša biljka izgleda dobro i da se vaši ljubimci neće razboleti.

Imam psa kod kuće, i iako ona obično ne gnjavi sobne biljke, mogu bez brige držati peperomiju od lubenice na dohvat ruke. A kada me prijatelji pitaju za opcije za kućne biljke pogodne za mačke, često preporučujem peperomiju od lubenice .
Da li su druge vrste biljaka peperomije toksične za kućne ljubimce?

Iako je peperomija od lubenice jedna od najpopularnijih biljaka u rodu Peperomia, nije jedina. Ostale vrste biljaka u rodu uključuju biljku bebe kaučuka ( Peperomia obtusifolia ), peperomiju talasastu ( Peperomia caperata ) i peperomiju okruglog lista ( Peperomia rotundifolia ).

Na sreću, sve ove biljke peperomije nisu toksične za kućne ljubimce! To znači da su odličan dodatak vašem domu ako imate pse, mačke i druge kućne ljubimce. I zapamtite da ne morate da izaberete samo jednu!

Pošto biljke peperomije dolaze u različitim veličinama, bojama i oblicima, možete ih pronaći za skoro svako područje. Možete pronaći prateću peperomiju da visi ispred vašeg prozora, male biljke za noćni stočić i slatke biljke peperomije za vaš sto.
Druge vrste kućnih biljaka pogodnih za kućne ljubimce

Iako su sve vrste peperomije pogodne za kućne ljubimce, one nisu jedina opcija. Ako ste se nasitili biljaka peperomije ili samo tražite nešto drugačije, pogledajte sledeće kućne biljke koje nisu toksične za pse i mačke.

Biljke pauka nisu toksične za pse i mačke i lako se brinu o njima. Mislim da izgledaju odlično posađene u visećim korpama.

Molitvene biljke iz roda Calathea su bezbedne i za pse i za mačke. Možete pronaći različite boje molitvenih biljaka, ali treba napomenuti da sve vole visoku vlažnost.

Ako tražite veću biljku, palma areka je takođe netoksična za pse i mačke. Takođe poznata kao palma trske, ova grudvasta biljka može narasti do osam stopa u zatvorenom prostoru.

Nervna biljka je još jedna mala biljka koja je bezbedna za kućne ljubimce. Ovu malu biljku možete postaviti na stolove i stolove bez brige da će vaši ljubimci ući u nju. Samo nemojte biti šokirani kada biljke dramatično uvenu kada se osuše.
Šta da radim ako moj ljubimac pojede biljku peperomije lubenice?
Biljka peperomije lubenice u saksiji na stolu u savremenom domu Peperomija od lubenice čini divne sobne biljke, a takođe nije toksična za kućne ljubimce

Pošto biljke lubenice peperomije nisu toksične i za pse i za mačke, ne morate da brinete ako vaš ljubimac pojede deo vaše biljke. Međutim, uvek je dobra ideja da pažljivo pratite svog ljubimca ako primetite da je pojeo nešto nenormalno. Ako počnu da se ponašaju nenormalno, obratite se svom veterinaru.

Ako je vaša mačka ili pas pojeo deo vaše peperomije od lubenice, možda su jeli i druge sobne biljke. Proverite da li izgleda da su vaše druge biljke pojedene. Ako izgledaju da su pojedeni, proverite da li su netoksični.

Ako sumnjate da je vaš ljubimac pojeo otrovnu biljku, pažljivo pratite svog ljubimca i kontaktirajte svog veterinara. Vaš veterinar može dati dodatne savete i obavestiti vas da li treba da dovedete svog ljubimca na praćenje i/ili lečenje.
Čuvanje biljaka lubenice peperomije kod kuće

Peperomija od lubenice ( Peperomia argireia ) je biljka niskog rasta sa sočnim listovima u obliku suze. Listovi su tamnozeleni sa svetlozelenim odrezacima, koji podsećaju na koru biljke lubenice. Ovi listovi se nalaze na vrhu tankih, crvenih peteljki.

Biljke peperomije lubenice su porijeklom iz šuma u ​​Južnoj Americi, tako da vole indirektno, jako svjetlo i tople temperature. Oni mogu tolerisati prosečnu vlažnost u domaćinstvu i preferiraju dobro drenirajuće tlo.

Pošto ostaju ispod stope visoke, odlične su kućne biljke za male površine. Moja biljka peperomija lubenica je postavljena na prozorsku dasku i savršeno se uklapa.
Okončanje

Ne samo da su lubenica peperomija privlačne kućne biljke, već su i netoksične za pse i mačke. Ove kućne biljke neće naštetiti kućnim ljubimcima, tako da su odlična opcija ako kod kuće imate pse ili mačke.