Značenje boje ruže

Da li ste se ikada zapitali šta znači boja ruže? Značenje boje ruže priča priču i može preneti mnoga osećanja. Ruže su najpopularniji cvet u Americi i imaju poruku kada se nekome pošalju. Sredinom 1800-ih, boja ruže je razvila različita značenja i nije bila samo poklon. To je bio način da nekome izrazite svoja osećanja. Sastavili smo listu omiljenih ruža sa značenjem iza svake boje.

Crvena ruža

Crvene ruže su univerzalni izraz ljubavi. Ima posebno romantično značenje romantike i dubokih emocija. Crvene ruže u svadbenom buketu prenose poštovanje, duboka osećanja ljubavi, predanosti i strasti. Crvene ruže su simbol Dana zaljubljenih. To je krajnje klasično značenje, Budi moj i volim te!

Pink ruže

Da li ste znali da ružičaste ruže imaju dodatna značenja u zavisnosti od nijanse? Ružičaste ruže simbolizuju eleganciju, ženstvenost, prefinjenost i slatkoću. Duboka ružičasta ruža ili vruća ružičasta ruža izražavaju zahvalnost i uvažavanje što je savršeno za slanje poruke nekome govoreći, hvala! Svetlo ružičasta ruža izražava nežnost, divljenje i sreću.

Bele ruže

Bele ruže su o novim počecima, predstavljaju čistoću, nevinost i povezuju se sa ljubavlju. Bele ruže su savršen izbor za buket neveste za šetnju niz prolaz po prvi put. To je poruka odanosti i večne ljubavi.

Žute ruže

Žute ruže su izraz prijateljstva, brige i radosti. U viktorijansko doba to je izražavalo ljubomoru. Danas je buket ispunjen sunčano žutim ružama ispunjen osećanjima sreće i prenosi toplinu i naklonost. Aranžmani žute ruže izmame svima osmeh! Slanje žutih ruža će svakome ulepšati dan!

Divna ruža

Divna ruža od slonovače ima elokventan osećaj koji predstavlja gracioznost i promišljenost. Oni su bogati savršenstvom i savršeni su da pošalju nekoga da im kaže da vam je stalo. Ruže od slonovače su romantičan cvet i savršen izbor za svadbeni buket!

Narandžaste ruže

Živopisni tonovi narandžastih ruža mogu da izvuku nečiju energiju! Narandžaste ruže šalju poruku uzbuđenja, energije i strasti. Narandžasta je vatreni plamen koji rasplamsava vašu unutrašnju dušu i ambiciju – želite da ostavite utisak na svoje goste na vašem venčanju ili posebnom događaju? Dodajte narandžaste ruže i ispuniće sobu uzbuđenjem!

Breskva ruže

Breskva simbolizuje obnovu života i šarma. Njegova mekoća u boji je čista i mirna. Boja breskve je slatka, jednostavna i elegantna, savršena za svadbene cvetne aranžmane. Ruže blede boje breskve ukazuju na meki ton rumenila. Meko rumenilo je paleta čistoće, nevinosti i skromnosti. Savršena je ruža za slanje nekoga da pokaže zahvalnost.

Ruže lavande

Ruže lavande su izuzetne i retke. To je boja očaranosti. Ruža lavande ima jedinstvenu lepotu koja je magična. Ono što volimo kod ruža lavande je to što su jedinstvene i izražavaju ljubav na prvi pogled. Tamnije nijanse ljubičastih ruža su boje kraljevstva i raskoši.

Zelene ruž

Zelene ruže simbolizuju bogatstvo, obilan rast i podmlađivanje. Zelena je život, ravnoteža između uma i tela. Pozitivna je, sveža, a zelena je boja prirode. Dajte zelene ruže na početku nove veze ili ponovnom započinjanju stare veze prijateljstva. Iznenadite nekoga zelenim ružama, poželevši mu najbolje želje za prosperitetni novi život ili nadu u oporavak dobrog zdravlja.

Plave ruže

Da li ste znali da plave ruže nisu prirodno plave? Oni predstavljaju misteriju i intrigu. Plave ruže su savršen izbor za tajnog obožavaoca ili nekoga misterioznog i jedinstvenog.

Mešane ruže

Mešane ruže mogu značiti jednu od dve stvari. Mešane boje su izrazi osećanja u koja niste sigurni, ali me zanimate i želim da saznam više o vama! Crvene i bele ruže u buketu znače volim te, poštujem te, a namere su mi iskrene.