Vodič za cveće za godišnjicu venčanja po godinama zajedno

Svi znamo da svaka godišnjica braka ima poseban simbol povezan sa njom, poput papira, srebra ili zlata, u zavisnosti od zajedničkih godina. Ali, da li ste znali da i mnoge godišnjice venčanja imaju svoj poseban cvet? To će svakako olakšati kupovinu poklona!

Dakle, bez obzira da li slavite svoju 1. ili 50. godišnjicu, evo našeg vodiča za svaki cvet godišnjice venčanja po godinama u Velikoj Britaniji koji će vam pomoći da odaberete savršen buket.

1. godišnjica – karanfil

Prva godišnjica braka je uvek vreme uzbuđenja i radosti dok zajedno slavite svoju prvu godinu kao bračni par. A, zbog svog živopisnog i mladalačkog izgleda, karanfili su tradicionalni cvet za ovu godišnjicu. Kako karanfili uglavnom simbolizuju mladu, strastvenu ljubav, savršeni su za mladence!

2. godišnjica – Kosmos

Za 2. godišnjicu braka, kosmos je tradicionalno cveće jer predstavlja harmoniju i radost koju ljubav i život nude. Do druge godine braka, kada se završi faza medenog meseca, parovi imaju tendenciju da imaju udobnu rutinu i stvarno razumevanje jedno drugog. Dakle, kosmo cvet je savršen izbor.

3. godišnjica – Suncokret

Snažan i robustan, baš kao par u trećoj godini braka, suncokret je tradicionalni cvet koji predstavlja 3. godišnjicu braka. Svi vole suncokret zbog njegove živahne i vesele prirode, oni svakako ulepšaju buket! I simbolizuju obožavanje, odanost i dugovečnost, tako da su idealni za poklon vašem partneru na godišnjicu.

4. godišnjica – Geranium

Za 4. godišnjicu braka geranijumi su tradicionalni cvet jer obično predstavljaju dvoje ljudi koji se spajaju umom, telom i duhom. Takođe su poznati po tome što simbolizuju sreću i pozitivne emocije što je savršeno za srećno bračni par. Ovo cveće je super lepo i delikatno i dodaće nešto posebno vašem buketu za godišnjicu.

5. godišnjica – cvet tratinčice

Kako su tratinčice simbol vernosti i večne ljubavi, tradicionalno se koriste za 5. godišnjicu braka. Tratinčice se ponekad mogu posmatrati kao jednostavan cvet. Ali, imaju mnogo lepote i još uvek donose sreću i iznenađenja mnogima, čineći ih savršenim za proslavu vaše pete godine braka!

6. godišnjica – Calla ljiljan

Dugačak, vitak i lep, kala je tradicionalni cvet na 6. godišnjicu braka. Ovo lepo belo cveće se često nalazi u mnogim svadbenim buketima jer simbolizuje ljubav. Dakle, koji je bolji način da pokažete svoju zahvalnost za svog partnera nakon šest godina braka sa nekim jedinstvenim kalama? Predstavlja način na koji je vaša ljubav jedno prema drugom rasla i razvijala se.

7. godišnjica – Frezija

Frezije su neverovatno mirisni cvet sa mnogo različitih boja i savršeni su za predstavljanje 7. godišnjice braka. Dok frezije imaju različita značenja, u zavisnosti od boja, generalno, one simbolizuju poverenje, pažljivost, prijateljstvo i slatkoću što je upravo ono što želite u srećnom braku!

8. godišnjica – Clematis

Do 8. godišnjice, vi i vaš partner ste bez sumnje debeli kao dva lopova! Vi ste jedno drugome poverenici i imate super-jaku vezu koja postaje sve jača. Zbog toga je ljupki ružičasti i ljubičasti cvet klematisa tradicionalni cvet za ovu godinu jer predstavlja vezu dva uma.

9. godišnjica – Mak

Klasični cvet maka je onaj koji svi znaju i vole i tradicionalni je cvet za 9. godišnjicu braka. Mak, sa svojim prelepo živopisnim crvenim laticama, simbolizuje sećanje, nadu i maštu, tako da je deveta godina braka odlično vreme da razmislite o svom zajedničkom druženju i nadate se još mnogo srećnih godina.

10. godišnjica – Narcis

10. godišnjica braka je ogromna prekretnica koju svakako treba proslaviti sa stilom! Narcisi su izvanredan cvet koji predstavlja prvu deceniju braka. Sa svojom jarko žutom bojom koja blista kao i vaša ljubav jedno prema drugom, narcisi su jaki i otporni i izgledaju apsolutno neverovatno kada su složeni u buket!

11. godišnjica – Jutarnja slava

Lep mali cvet slave tradicionalno predstavlja 11. godišnjicu pošto simbolizuje ljubav i naklonost. Sa njihovom glavom u obliku zvona i prelepim bojama, nismo mogli da smislimo bolji ili značajniji cvet koji bi pomogao vama i vašem supružniku da proslavite sledeću deceniju vašeg braka i obnovite vašu posvećenost.

12. godišnjica – Božur

Svima omiljeni veliki, naborani cvet, cvet božura, takođe je simbol 12. godišnjice braka. Graciozni, sofisticirani i elegantni, božuri simbolizuju period u vašem braku kada možete da cenite lepše stvari u životu.

13. godišnjica – hrizantema

Cveće hrizanteme simbolizuje predanu ljubav, sreću i dugovečnost, što ga čini savršenim za poklon vašem partneru na 13. godišnjicu braka! Ovo divno cveće se voli širom sveta u mnogim kulturama. Čak se kaže da samo gledanje u veliki buket hrizantema može poboljšati vašu sreću.

14. godišnjica – Dalija

Nisu li dalije samo očaravajuće za pogled? Velika gomila ovih lepotica sigurno će oduševiti vašeg supružnika na 14. godišnjicu braka! Uz eksploziju boja za razliku od bilo koje druge, ovo cveće će vašem partneru reći da još uvek ima mnogo uzbudljivih stvari kojima se možete radovati u vašem braku.

15. godišnjica – Rose

Vaša 15. godišnjica braka je velika prekretnica koju treba proslaviti na neverovatan način. I nijedan cvet ne simbolizuje ljubav i strast toliko kao klasična crvena ruža. Nakon petnaest godina braka, kroz sve dobro, loše i potpuno ružno, ruže su savršen način da pokažete svoju intenzivnu ljubav i naklonost jedno prema drugom bez obzira na sve.

20. godišnjica – Aster

Astra je jedinstven cvet sa značenjem ljubavi i mudrosti, koji je idealan za vašu 20. godišnjicu braka. Ako svom partneru date buket koji uključuje astre, pokazaće vam koliko ih cenite i koliko ste naučili tokom poslednje dve decenije jedno o drugom i o sebi.

25. godišnjica – Iris

Dvadeset pet godina, četvrt veka i vaša ljubav jedno prema drugom je još jača nego što je bila u prvim godinama braka! Da bi proslavili tako divan događaj, lepa perunika je tradicionalni cvet za 25. godišnjicu braka jer simbolizuje snagu, hrabrost i divljenje. Ovo visoko, živo cveće savršeno će predstavljati vašu snažnu, svetlu vezu.

30. godišnjica – Ljiljan

Ljiljani slatkog mirisa su cvet izbora za 30. godišnjicu braka. I sa kakvim zaista lepim cvetom za proslavu! Simbolizujući ponos i odanost, kao i svež život i ponovno rođenje, ljiljani predstavljaju sve promene kroz koje ste zajedno prošli, od selidbe do dece, a ipak vaša ljubav ostaje jaka.

40. godišnjica – Gladioli

Posle četrdeset godina braka, hrabar i upečatljiv cvet zaslužuje da predstavlja takvu prekretnicu, a gladiolus je savršen izbor! Sa značenjima snage, integriteta i zaljubljenosti, dajući ovaj cvet svom supružniku na 40. godišnjicu braka, pokazaćete im da su izazvali strast u vašem životu.

50. godišnjica – Žute ruže i ljubičice

Ako ste došli ovde i pitate se koje cveće je prikladno da dobijete za vašu 50. godišnjicu braka, želimo samo da odvojimo sekundu i čestitamo vam na ovom neverovatnom uspehu! Za proslavu ove prilike postoje zapravo 2 cveta koja predstavljaju 50. godišnjicu braka, a to su žute ruže i ljubičice. Oba ova cveća, sa svojim komplementarnim bojama, izgledaju prelepo zajedno i predstavljaju vas kao par koji se savršeno podržava i dopunjuje.

Pogledajte sve divne bukete cveća za godišnjicu koje imamo u ponudi i otkrijte naše najbolje savete za odabir savršenog cvetnog poklona.

Predstoji vam poseban rođendan? Saznajte koji je cvet njihovog meseca rođenja u našem vodiču ili pogledajte našu kolekciju rođendanskog cveća.