Ideje za proslavu Dana zaljubljenih

Mislimo da ljubav svih oblika i veličina uvek zaslužuje slavlje, tako da smo obožavaoci pravilnog održavanja Dana zaljubljenih. Ali to ne mora da znači otmjenu večeru napolju ili sobe pune latica ruža. Razmrsili smo se, pomerili se u Kupidonova krila i došli do nekoliko ideja za sve budžete i ukuse, kako bismo vam pomogli da proslavite svoju ljubav, na svoj način.

Pretvorite svoj salon u kućni bioskop

Vreme je da vam dovedemo bioskop! Uzmite kokice i druge slatke poslastice (dodatni bodovi za kutije kokica) i unapred izaberite izbor filmova kako se ne biste zaglavili u beskrajnom Netflik skrolovanju. Sve što treba da uradite tokom noći je da izaberete najbolje iz gomile. Ako zaista želite da date sve od sebe, mogli biste da napravite filmske postere da ukrasite sobu i stavite u red neke trejlere pre nego što pogledate glavni događaj. Onda se na Dan zaljubljenih samo sedite i opustite, sigurni u saznanje da neće biti bučnih tipova koji će šuškati svojim slatkim paketićima (osim vas).

(P.S. Ako ste završili Netflik tokom zaključavanja, postoji mnogo manje poznatih filmskih sajtova prepunih dragulja, volimo BFI plejer i MUBI)
Napravite koktele

Kokteli su siguran način da se veče učini posebnim. Ključ je u pripremi, uverite se da imate neki pribor i sastojke, a zatim postavite mali prostor za koktele. Uveče možete da se smenjujete kao proizvođač koktela, možda čak i da se malo takmičite za najbolje piće… Verujte nam da pića imaju još bolji ukus kada se malo potrudite.

Ako niste sigurni odakle da počnete sa koktelima, preporučujemo veb lokaciju Difford’s Guide. Ima zgodan alat za pravljenje koktela u koji stavljate sastojke i on će vam reći šta možete da napravite.
Uradite noćne igre

Ako volite malo zdravog takmičenja pomešano sa vašom romantikom, onda je veče igara odličan izbor. Sakupite zalihe karata i igara za dvoje, a do kraja večeri možda ćete oboje biti majstori špila – zapamtite nas kada dobijete veliku pobedu u Vegasu!

Idite na čas zajedno

Svaki dan je školski dan – uključujući Dan zaljubljenih! Postoje razne vrste časova koje možete da radite zajedno, od grnčarije preko kuvanja do plesa. Samo idite na Google i pronađite onu u vašoj blizini koja će vam oboje biti zabavno. Ko zna, možda čak nađete potpuno novi hobi kojim ćete se baviti godinama koje dolaze.

Budite kulturni lešinari

Sjajan kreativan rad može da pokrene čula, čineći ga savršenim za gledanje Valentinova (a ako vas ostavi hladnim, uvek možete uživati u raspravi o tome da li je ono što ste videli zapravo umetnost). Posetite obližnju galeriju, pozorište ili muzej, bonus poene ako nađete neke romantične slike ili kreacije u kojima ćete uživati.

Na velikim udaljenostima

Jeste li se ove godine našli malo daleko od svoje ljubavi? Još uvek možete slaviti.

Pošaljite ljubavno pismo

Priznanje: i dalje volimo takozvanu „puževu poštu“. Staromodno pismo pisano rukom uvek će pobediti e-poštu – to je uspomena na blago, nešto u šta je uloženo pravo razmišljanje i srce. Možete li da vidite kuda idemo sa ovim?

Ako je prazna stranica pomalo zastrašujuća ili vam je pomisao na pisanje ljubavnog pisma pomalo jeziva, onda vam predlažemo da pogledate neka ikonska ljubavna pisma za inspiraciju. I zapamtite da ne morate da budete Šekspir da biste stvorili nešto što će zaista ceniti, dovoljno je samo postavljanje olovke na papir!

Zajedno idite na virtuelno putovanje ili čas

Zahvaljujući magiji tehnologije, možete zajedno da krenete na putovanje ili na časove čak i ako ste udaljeni kilometrima. Postoje razne vrste mesta koja nude zanimljive i zabavne onlajn časove, od pravljenja testenina sa vernim italijanskim stručnjakom, do virtuelne degustacije vina. Ili ako ste kulturni lešinari, isprobajte virtuelni muzej ili obilazak kuhinje, mi volimo da radimo onlajn obilaske Prirodnjačkog muzeja i Nacionalne galerije.

Ako je prazna stranica pomalo zastrašujuća ili vam je pomisao na pisanje ljubavnog pisma pomalo jeziva, onda vam predlažemo da pogledate neka ikonska ljubavna pisma za inspiraciju. I zapamtite da ne morate da budete Šekspir da biste stvorili nešto što će zaista ceniti, dovoljno je samo postavljanje olovke na papir!

Ako ste razdvojeni ili ako ste zajedno

Isporučite prelepe cvetove

Naravno, i dalje mislimo da je isporuka prelepih cvetova jedna od najboljih stvari koje možete učiniti za Dan zaljubljenih. Ništa nije bolje od svežeg cveća koje je ručno izradio cvećar. Ako ste zajedno, oboje ćete uživati u njima. Ako ste odvojeni, to će im pokazati koliko su posebni i dati im podsticaj lepote kako bi ih održali u zaključavanju.