Instagram koluti su novi alat savršen za predstavljanje vašeg cvetnog biznisa.

Alatka Instagram Reels vam omogućava da kreirate zanimljiv video sadržaj da biste uhvatili novu publiku i dosegli više ljudi pomoću vašeg naloga za cveće.


Šta su Instagram koluti?

Instagram Reels je alatka za kreiranje u aplikaciji koja vam nudi skup kreativnih alata za kreiranje zabavnih, zanimljivih kratkih video zapisa na Instagramu. Snimite i uređujte 15-sekundne video zapise sa više klipova sa zvukom, tekstom, specijalnim efektima i nalepnicama, a zatim ih podelite na svom nalogu cvećara. Zvuči kao da TikTok možda ima konkurenciju.
Svetla, kamera, akcija!

Kolutovi počinju baš kao snimanje običnog videa ili fotografije za svoj Instagram nalog. Međutim, pre nego što završite svoj nagrađivani snimak, izaberite Reels u donjem delu svoje Instagram kamere. Ovo će otvoriti niz funkcija i alata koje možete izabrati da biste svoje video snimke učinili jedinstvenim.

Karakteristike „Reel“.

Instagram koluti dolaze sa mnoštvom funkcija koje dodaju različite elemente vašoj kreaciji videa. Ove funkcije uključuju audio, AR efekte, tajmere i odbrojavanja, alate za poravnanje i uređivanje brzine. Možete koristiti svaku od ovih opcija dok idete, pa se poigrajte sa njima pre objavljivanja!

Postoje i dve opcije za kreiranje koluta: pritisnite i držite dugme za snimanje da biste snimili snimak, ili otpremite video snimak sa svoje kamere.

Pratite ove korake da biste napravili svoj prvi Instagram Reel:

Prijavite se na svoj Instagram nalog i skrolujte do REELS na dnu ekrana i dodirnite ga.
Koristite alate da biste se pripremili za snimanje.
Dodirnite Audio da biste izabrali audio iz biblioteke i dodali ga u svoj video.
Dodirnite Brzina da promenite brzinu video zapisa.
Dodirnite Efekti da biste primenili specijalne efekte.
Dodirnite Tajmer da biste odredili trajanje video zapisa.
Kada budete spremni da počnete, dodirnite i držite dugme za snimanje da biste snimili snimak.
Ako podesite tajmer, postoji odbrojavanje pre početka snimanja.
Tokom snimanja, možete da dodirnete dugme za snimanje da biste završili snimak, a zatim ga ponovo dodirnite da biste započeli novi snimak.
Dugme Poravnaj će se pojaviti, omogućavajući vam da poređate objekte iz prethodnog klipa pre nego što snimite sledeći.
Ako želite da gledate, isečete ili izbrišete prethodni snimak koji ste snimili, možete da dodirnete ikonu klipa.
Kada završite sa snimanjem, možete dodati nalepnice, crteže i tekst da biste uredili svoj kolut.

Deljenje vaših Instagram kolutova

Podelite svoj kolut u namenskom prostoru u Ekplore ili ga postavite na karticu Reels u svom feedu. Kada delite kolutove koristeći određene pesme, heštege ili efekte, vaš kolut se takođe može pojaviti na namenskim stranicama kada neko klikne na tu pesmu, hešteg ili efekat.

Instagram Reels je odlična prilika da pokažete stil vašeg brenda i da se pojavite u heštegovima vezanim za cvećare radi veće prisutnosti na Instagramu.

Lična replikacija brenda

Još uvek ne znate kako da koristite Reels ili ne znate šta da postavite? Kao umetnici, inspiracija može doći od svuda, pomislite na ovo kada je u pitanju stvaranje sopstvenih kolutova i bilo kog dela društvenih medija. Dati im lični obrt vašeg brenda je odličan i način da ostanete relevantni u digitalnom svetu koji se brzo menja.

Instagram koluti mogu biti odličan alat za marketing ako ih koristite na efikasan način. Obavezno ih uključite u svoj marketinški plan!