U cvećarskoj industriji konkurencija je postala izraženija, a profit manji. Iako ovo nije kraj vašeg cvetnog biznisa, izgradnja vašeg brenda novim marketinškim strategijama pomoći će vam da dosegnete svoju ciljnu publiku.

Bez obzira da li želite da dodate svoj posao ili da izgradite svoj brend iz temelja, neophodno je preduzeti odgovarajuće korake da biste to ostvarili.

Kao vlasnik preduzeća i cvećara, vaši proizvodi su već fantastični i prijatni za oko. Oni se mogu koristiti za oglašavanje van mreže redovnim kupcima ili onlajn putem ciljanih marketinških kampanja. Želite da vaše strategije brenda odgovaraju vašem brendu i da vam pomognu da dođete do željenog klijenta. Izgradnja brenda zahteva malo rada i kreativnosti, ali evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da započnete strategiju brenda cvećara.

Vaša veb lokacija je prikaz vašeg rada

Mnogi će pronaći vaše preduzeće preko Google-a ili drugih pretraživača. Zbog toga će vam biti potrebna vaša veb lokacija da ima odgovarajuće kontakt podatke zajedno sa informacijama o kompaniji. Takođe ćete želeti da vaša veb lokacija profesionalno istakne vaš talenat i proizvode.

Jedan od načina da to uradite je da imate galeriju aranžmana koje ste uradili. Ovo može biti iz događaja ili posebnih prazničnih aranžmana koje ste napravili i koji mogu pokazati vaše talente. Takođe, napravite standardne aranžmane, bukete i korpe kako bi potencijalni kupci mogli da pregledaju i naruče ako im se nešto dopadne.

Budite prilagodljivi u svojoj strategiji

Kao cvećara, vaše poslovanje će se menjati sa godišnjim dobima i potrebama vaših kupaca. Verovatno vam neće trebati toliko ruža tokom Dana zahvalnosti kao oko Dana zaljubljenih. Dok gradite svoj brend, uverite se da su vaše strategije planirane oko ovih godišnjih doba i praznika. To možete da uradite tako što ćete kreirati kalendar sadržaja, marketing putem e-pošte, ažurirati slike na vašoj veb lokaciji kako bi odražavale ove sezonske promene, pa čak i postove na blogu.

Nisu sve društvene mreže jednake

Koliko god bilo primamljivo otvoriti novu stranicu ili nalog za svaku društvenu mrežu, možda bi bilo najbolje da se fokusirate na one koje će biti korisnije za vaš rad kao cvećara. Osim toga, održavanje svih tih društvenih mreža biće teško. Isprobajte one koje nude više vizuelne privlačnosti kao što su Facebook i Instagram.

Strategija u prodavnici

Dok vaše prisustvo na mreži mora da bude vrhunsko, isto tako i vaše prisustvo van mreže. To znači vašu strategiju brenda u prodavnici. Ovo može biti kreiranje prelepih vitrina, jedinstvenih cvetnih aranžmana koji će se okačiti u celoj prodavnici, ili čak slika događaja koji će kupcima dati ideje i inspiraciju.

Kada je u pitanju strategija vašeg brenda cvećara, ne zaboravite da bude personalizovana. Ovo može biti prikupljanje podataka o klijentima kako bi im se ponudili popusti na rođendane ili godišnjice. Takođe možete koristiti ove podatke da izgradite svoj brend kroz ciljane marketinške kampanje putem e-pošte kao posebne podsetnike. Kupci danas uživaju u personalizovanom iskustvu kupovine, a kao cvećara, strategija vašeg brenda je idealna za to.