Na oba kraja spektra, imamo neveste koje nam prilaze čim se vere, dok nam neveste prilaze i kasno nekoliko meseci pre njihovog prolećnog ili letnjeg venčanja, što je očigledno vrhunac sezone venčanja i ostavlja veoma kasno!

Najbolji savet koji mogu dati nevestama koje žele da imaju prolećno ili letnje venčanje je da počnu da planiraju svoje venčano cveće što je ranije moguće. To zaista znači da čim imate dobru predstavu o svom stilu oblačenja i rezervišete svoje mesto, jer oni igraju ključnu ulogu u kreativnom pravcu vašeg cveća. Kao pravilo, 6-8 meseci je otprilike onoliko kasno koliko zaista želite da ga napustite ako želite da budete mirni da ćete imati vrhunskog dobavljača koji dizajnira prelepo cveće za dan vašeg venčanja.

Pa kako da znamo kada smo u potpunosti popunjeni? Pa, ovo je i umetnost i nauka. Nadamo se da je više nauke nego umetnosti, što se tiče cvećara sa punim uslugama, to se zaista odnosi na upravljanje bezbednom i efikasnom logistikom, ali većina cvećara se tu ne zaglavi. Što je razumljivo jer su cvećari skoro uvek kreativni ljudi sa levim mozgom (i zato imamo osobu desnog mozga sa iskustvom u upravljanju projektima da to uradi za nas!). Uvek nam je zabavno čuti kako se drugi cvećari hvale da rade ovoliko ili toliko venčanja u jednom danu. Istina je da za cvećara ne znači ništa da baci veliki broj da bi vas impresionirao (osim što su malo nesigurni), jer je obim svakog venčanja ono što se zaista računa. Jedno veliko venčanje može biti deset svadbenih cvetnih poslova, na primer. Vi, mušterija, nikada ne možete znati.

Takođe je vredno napomenuti da zimska venčanja postaju sve popularnija. Poslednjih nekoliko godina bukvalno smo videli da se rezervacije za zimska venčanja udvostručuju svake godine. Smatramo da je nekoliko glavnih faktora koji tome doprinose to što parovi prekasno napuštaju rezervaciju svog izabranog mesta, ili, s druge strane, otkrivaju čari određenog mesta zimi, kao što su neka od prelepih mesta u Iarra Vallei. Uzimajući primer venčanja na destinaciji u dolini Jara, troškovi koji su nekada mogli biti inhibitivni tokom leta (kao što su logistika dobavljača i smeštaj) mogu se zapravo smanjiti sa nižim troškovima za rezervaciju mesta u niskoj sezoni. O ovome svakako vredi razmisliti jer postoji i mnogo prelepih cvetova dostupnih zimi.

Dakle, da rezimiramo, ako imate svoju haljinu ili dobru predstavu o njenom stilu, rezervisali ste mesto i razumete da cveće čini razliku između samo još jednog venčanja i zaista nezaboravnog venčanja za vas i vaše goste, zaista ne bi trebalo da postoji ništa u način na koji danas sedite sa cvećarom da biste detaljnije razgovarali o svom venčanju.

Nadam se da ovo baca malo više svetla na tajming vašeg procesa cvetnog planiranja i budite više nego dobrodošli da nas kontaktirate u bilo kom trenutku ako uopšte imate bilo kakvih pitanja.