Saznajte kako da napravite super zeleni smoothie, brzo je i jednostavno!

Smoothie se zaista brzo i lako prave i odlični su za nekoga ko je u pokretu! Takođe su odlični za one od nas koji se bore da uđu u naših 5 dnevno i ukusni su! Dakle, daćemo vam jednostavan recept kako da napravite super zeleni smuti koji možete da pijete u pokretu.

Sastojci

3 šolje zelenog kelja sa peteljkom + seckanog
2 kivija, skinuta kožica
2 zelene jabuke sa jezgrom + seckane
1 kruška sa jezgrom + seckana
1/3 avokada
1-1 1/2 šolje leda
1 šolja nezaslađenog bademovog mleka

 

Korak 1

Skinite kožu i iseckajte kivi.

Zdravstvena korist: Kivi je izuzetno bogat vitaminom C, samo jedan kivi srednje veličine sadrži 154% vaše dnevne preporučene količine! Ovo je odlično jer vitamin C pomaže u prevenciji prehlade i jača vaš imuni sistem zajedno sa zarastanjem rana.

Korak 2

Uklonite jezgro i iseckajte jabuku, ali ne brinite o uklanjanju kore.

Zdravstvena korist: Jabuke snižavaju holesterol i bogate su antioksidansima, za koje se kaže da sprečavaju gubitak pamćenja.

Korak 3

Isecite krušku. Dobra stvar u vezi sa ovim je što vaše seckanje ne mora da bude uredno, niti morate da brinete o veličini komada, sve će ovo biti pomešano.

Zdravstvena korist: Kruške su jedno od voća sa najviše vlakana, nudeći šest grama po voću srednje veličine. Osiguranje da imate dovoljno vlakana u vašoj ishrani pomaže varenje i sprečava nadimanje.

Korak 4

Količina upotrebljenog avokada može se promeniti po vašoj želji, kao i bilo koji drugi sastojak, preporučujemo vam da uzmete oko trećine. Uverite se da je koža uklonjena.

Zdravstvena korist: Avokado ima više kalijuma nego banane! Kalijum je važan mineral kojeg većina ljudi ne dobija dovoljno, on podržava zdrav nivo krvnog pritiska.

Korak 5

Uklonite stabljike kelja i iseckajte listove.

Zdravstvena korist: Kelj je pun vitamina i antioksidanata. Bogat je izvor vitamina K koji pomaže u prevenciji krvnih ugrušaka, u jednoj šolji punoj sadrži 7 puta preporučenu dnevnu količinu. Kelj takođe ima svojstva u borbi protiv raka!

Korak 6

Dodajte sve gore navedene sastojke u blender zajedno sa bademovim mlekom i ledom, a zatim izmiksajte, jednostavno! Bademovo mleko je malo masti, ali ima puno energije i proteina, međutim, ne morate da koristite bademovo mleko za ovo, možete da koristite bilo koju vrstu koju želite. Takođe možete promeniti dodavanje onoliko ili koliko želite da biste postigli željenu konzistenciju. Odlična stvar kod smutija je da ako postoje određeni sastojci koji vam se ne sviđaju, možete jednostavno zameniti sastojke za voće ili povrće koje volite!