Da li ste se ikada zapitali šta znači Valentinovo cveće? Pronađite prelepo cvetanje sa savršenim značenjem koje simbolizuje vašu ljubav ovog Dana zaljubljenih uz ovaj jednostavan vodič.

Cveće je dugo imalo bogat simbolički značaj; u viktorijansko doba, jezik cveća se koristio za slanje vrlo specifičnih poruka kroz buket. Odabir cveta sa značenjem dodaje poseban pečat vašem poklonu za Valentinovo. Na primer, svi volimo ruže, ali zašto ne bismo izabrali boju koja simbolizuje poruku koju želite da prikažete?

Nastavite da čitate da biste saznali koju poruku različito cveće i njihove boje prenose.

Značenje crvenih ruža

Tradicionalni poklon za Dan zaljubljenih, crvene ruže simbolizuju ljubav, romantiku i odanost, i savršen su cvet da jednostavno kažete „Volim te“. Ovo cveće je naše najprodavanije na Dan zaljubljenih i možemo razumeti zašto – to je bezvremenski, klasičan poklon za Valentinovo.

Crvene ruže se od davnina smatraju romantičnim. U rimskoj mitologiji, cvetovi su bili povezani sa boginjom ljubavi, Venerom.

Značenje belih ruža

Bela ruža predstavlja jedinstvo, vrlinu, čistotu i nove početke ljubavi. Sada se obično koristi kao svadbeni cvet, ali je i manje izražen način da izrazite svoju ljubav nekom posebnom.

Njihova tiha lepota takođe ih je učinila gestom sećanja, časti i poštovanja, što ih čini prelepim spomenikom za preminulu voljenu osobu. Bilo da je veličanstvena ili mračna, bela ruža je savršen način da kažete: „Mislim na tebe.

Značenje ljubičastih ruža

Jorgovane ruže imaju posebno lepo značenje, koje obično označavaju očaranost i ljubav na prvi pogled. Ovi neobični cvetovi su prelep simbol duboke ljubavi i odanosti.

Značenje ružičastih ruža

Ružičaste nijanse prenose značenje elegancije, gracioznosti, divljenja i uvažavanja. Ružičasta ruža je popularan poklon za Valentinovo za one u ranim fazama veze, jer nije tako otvoreno romantična kao crvena ruža.

Uz to, još uvek se može poslati nekome sa kim ste dugo vremena. Na primer, može se koristiti da izrazite svoju zahvalnost za dugogodišnju ljubav i podršku, ili dugotrajno divljenje.

Značenje ljiljana

Značenje ljiljana varira u zavisnosti od vrste i boje. Calla ljiljani imaju niz značenja, ali jedno od najčešćih je vernost, što ih čini odličnim načinom da se pokaže odanost. Oni takođe mogu pokazati uvažavanje, divljenje, šarm i strast.

S druge strane, prelepi orijentalni ljiljan označava čistoću i gracioznost, a određene boje imaju različita značenja. Narandžasti ljiljani se mogu poslati da pošalju poruku samopouzdanja i strasti, dok ružičasti ljiljani simbolizuju prosperitet i bogatstvo – odličan način da izrazite svoje najbolje želje za sledeću godinu.
Značenje orhideja

Elegantna orhideja čini upečatljiv dodatak svakom buketu za Valentinovo, dajući im moderan štih i stil. Tokom viktorijanskog doba, orhideje su se nalazile samo u tropima i bile su izuzetno retke. Stoga bi Viktorijanci sakupljali egzotične orhideje kao znak luksuza i prefinjenog ukusa. Kada se pokloni, što je orhideja ređa, to je dublja bila vaša ljubav i strast prema primaocu.

Danas se više tipično smatraju simbolima integriteta, elegancije i prijateljstva, kao i da predstavljaju retku i delikatnu lepotu.

Značenje božura

Božuri označavaju romantiku, eleganciju, čast, bogatstvo i obilje. Ovi prelepi cvetovi su neverovatno popularni i neuobičajen prizor na Dan zaljubljenih. Oni će biti divno iznenađenje, dok će vašem partneru preneti vaše nade i najbolje želje.

Značenje karanfila

Generalno, ovaj cvet simbolizuje ljubav, prepoznatljivost i fascinaciju. Međutim, postoji mnogo različitih boja karanfila i svaka ima svoje individualno značenje.

Tamno crvena označava duboku ljubav i naklonost, svetlo crvena simboliše divljenje, dok bela implicira čistu ljubav i sreću. Ljubičasti karanfili podrazumevaju hirovitost i nepredvidljivost – savršeni za vatreniji odnos.

Ružičasti karanfili su počeli sa verovanjem da su se prvi put pojavili na zemlji od suza Device Marije i stoga sada simbolizuju majčinu besmrtnu ljubav. Iako možda nije najbolja boja za Valentinovo, one su zapanjujuće – posebno za ljubitelje roze!