Začinite svoj dom ove jeseni vazom od bundeve koja vas zaustavlja.

Ovaj trendovski izgled je savršen znak za sezonu, lepo dopunjujući svaki jesenji buket.

Još bolje, lako ga je napraviti kod kuće sa samo nekoliko artikala, a naša divna cvećara je tu da vam pokaže kako! Pogledajte naš video ili nastavite da čitate za praktičan vodič korak po korak.


Vodič za vazu sa bundevom

Šta će vam trebati

• Cveće

• Bundeva

• Mala vaza ili tegla

• Nož

• Makaze

• Kašika

• Izbeljivač

• vazelin

1. Izrežite bundevu

Za početak, moraćete da izrezujete bundevu. Odrežite vrh da biste napravili otvor dovoljno velik da stane u vašu vazu ili teglu. Kašikom izvadite unutrašnjost bundeve, vodeći računa da uklonite sve semenke.

2. Stavite bundevu u kupatilo sa izbeljivačem

Stavite izrezbarenu bundevu u kantu izbeljivača i vode, sa 1 kašičicom izbeljivača po galonu. Ovo će pomoći da se ubije plesni ili bakterije i spreči truljenje bundeve. Trebalo bi da ga ostavite u kupatilu sa izbeljivačem dvadeset do trideset minuta.

3. Unutrašnjost bundeve premažite vazelinom

Izvadite bundevu iz kupke za izbeljivač, a zatim premažite unutrašnjost bundeve vazelinom. Ovo zatvara vlagu i pomaže vašoj bundevi da duže traje.

4. Umetnite vazu

Napunite vazu ili teglu vodom i stavite je u bundevu. Ako imate hranu za cveće, možete je dodati i u vodu u ovoj fazi.

Obavezno postavite vazu sa bundevom na prostirku ili poslužavnik da biste zaštitili svoje površine, jer će se bundeva na kraju pokvariti.

5. Rasporedite svoje cveće

Vaša vaza od bundeve je spremna, tako da je vreme da dodate svoje cveće! Koristili smo naš buket od pite od bundeve, ali svako od naših jesenjih cvetova će izgledati divno i stvoriti zapanjujući rustikalni izgled. Odrežite stabljike, a zatim počnite da ubacujete cveće u vazu.

Prvo dodajte bilo koje lišće kao što su hrastovo lišće, bobice i pšenica da biste stvorili osnovu za svoj ekran. Zatim dodajte veće cvetove kao što su suncokreti, hortenzije i hrizanteme. Na kraju, raširite manje cvetove punila po celom aranžmanu, vodeći računa da popunite sve praznine oko vrha bundeve.