ASTROLOŠKI ZNACI I CVEĆEAstrološki znaci, kao i cveće, često reflektuju naše raznovrsne lične stilove. Bilo da ste znatiželjni Blizanac, nežna Riba ili strastveni Lav, osećaćete se uravnoteženo tokom godine pomoću pravog cveća ili biljaka u Vašem domu ili kancelariji. To takođe funkcioniše i kod drugih! Ako niste sigurni koje cveće bi bilo najprikladnije kao poklon,

 

jednostavno „obratite se zvezdama”. Koristite ovaj vodič i odaberite savršeno, astrološki određeno cveće za porodicu i prijatelje.

Vodolija (20. 01. – 18. 02.)

Vodolije su progresivne, zabavne i nezavisne. Njihova ličnost ih nekad može činiti nepokornim ili nedruželjubivim, ali ih takođe čini ljubiteljima neobičnog i egzotičnog stila. Dakle, njihovi cvetni favoriti su orhideje i gladiole. Kako je boja Vodolija plava, irisi će savršeno pristajati.

Ribe (19. 02. – 20. 03.)


Romantične, emotivne i nežne duše, Ribe takođe mogu da budu nestalne i osetljive. Riba je njihov simbol, pa nije iznenađenje što se oni osećaju ugodno pored biljaka koje prirodno rastu pored vode, kao što je bambus, u njihovim domovima ili kancelarijama. Postarajte se da Vaša godišnjica sa Ribom i Dan zaljubljenih bude baš poseban i njihova romantična strana će sigurno procvetati. Klasične ruže su pravi izbor za takve specijalne prilike.

Ovan (21. 03. – 19. 04.)

Energičan i samouveren, Ovan može primiti dobar udarac. Karakteristični po svojoj fižičkoj i psihičkoj čvrstini, oni mogu biti pomalo egocentricni i impulsivni. Narandžasti ljiljani su idealni za rođene u ovom znaku, kao i cveće trnovitih grmova kao sto su ruže. Ukoliko tražite rođendanski poklon za Ovna, margarete su sigurna opcija jer one velikodušno odražavaju zarazan entuzijazam Ovna.

Bik (20. 04. – 20. 05.)

Bik je pouzdan, osetljiv i ambiciozan ali oprez; može biti tvrdoglav i ljubomoran. Bikovi takođe vole ljiljane zbog njihovog senzualnog izgleda (miomirisan i raznobojan).

Blizanci (21. 05. – 20. 06.)

Znatiželjni, Blizanci mogu biti i nedosledni i lukavi. Kroz prirodnost i komunikativnost, oni vole da imaju balans u svojim životima i zbog toga su umirujuće lavande pravi izbor. Ipak, crvene ruže su najbolji put do njihovog srca.

Rak (21. 06. – 22. 07.)

Rakovi, kao i njihov simbol, su tvrdi spolja, nežni iznutra. Oni su privrženi porodici i porodičnom životu, koji obično od njih stvori emotivnu osobu. Dotaknite nežnu stranu Vašeg Raka pomoću belih ljiljana ili belih irisa. Ako želite da nešto date do znanja, buket belih ruža će biti najbolji.

Lav (23. 07. – 22. 08.)

Karakterističan po kreativnosti i drami, Lavovi su strastveni ljubavnici ali i jako tvrdoglavi. Ovaj lavovski znak je odvažan i lep, pa takvo mora biti i njihovo cveće. Suncokret je favorit ali i narandžaste ruže su dobar, romantičan izbor, takođe.

Devica (23. 08. – 22. 09.)

Device vole da planiraju i organizuju. One su skromne, ali teže perfekcionizmu, koji ih ponekad može činiti rezervisanim. Upečatljivo plavo cveće ce otopiti Vašu Devicu, jer je plavetnilo u prirodi intrigantno kao i ona. Ukoliko ste pre za neki suptilniji izbor, pošaljite Vasoj Devici buket astera, koji simbolizuju nežnost i ljubav. U momentima napada perfekcionizma, obradujte Devicu ljubičicama.

Vaga (23. 09. – 22. 10.)

Vage uspevaju da balansiraju u svim aspektima života. One su inteligente, prijatne i šarmantne, ali ako dođete u sukob sa Vagom, njihov gnev bi mogao isplivati na površinu. Usrećite svoju Vagu bambusom ili čak dracena drvetom. Najbolja cvetna opcija su lale. Prefinjen ukus Vaše Vage više preferira crvene lale od ruža za Dan zaljubljenih – ovo važi i za druge posebne prilike!

Škorpija (23. 10. – 21. 11)

Moćne Škorpije su poznate po svojoj upornosti i strastvenosti. Kada kupujete za Škorpiju, odvažno je najbolje – gerberi – sa svojim intenzivnim mirisom – su odlična opcija jer je njihova odvažnost usklađena sa njihovom ljupkošću.

Strelac (22. 11. – 21. 12.)

Darežljivi, otvorenog srca, individualci, Strelci su povezani sa putovanjima. Oni mogu biti kompulzivni ili nepraktični non stop, ali su uvek sjajni u poklanjanju darova. Kao Strelac, pokušajte ponekad da sami sebi kupite poklon za promenu, i pošaljite buket karanfila ili hrizantema na svoju adresu. Ako kupujete za Strelca, imate težak posao jer su pokloni koje oni poklanjaju uvek savršeni! Pokušajte sa ciklama cvećem: originalno je i elegantno, pravi favorit za sve prilike.

Jarac (22. 12. – 19. 01.)

Sa svojim specifičnim smislom za humor, Jarčevi su ambiciozni, stabilni i vispreni. Dok ih ponekad možete smatrati krutima ili materijalistima, oni su odane, posvećene duše koje će se uvek probiti. Simbol uspeha i dobrog raspoloženja, božićna zvezda je idealan zimski poklon za Vašeg Jarca. Ako pokušavate da privučete Jarčevu pažnju, važi pravilo ‘što veće, to bolje’, pa budite sigurni da će ih raskošan buket ruža oduševiti.