božićna zanatska projekta sa božićnim zvezdama

Oni su pravi simbol sezone i divan način da u dom unesete svečanu boju. Ove godine budite lukavi sa svojim biljkama božićne zvezde i isprobajte jedan od ovih zabavnih „uradi sam“ projekata od ljupkih ljudi iz Stars of Europe.


Pretvorite korišćene limene limenke u ukrasne saksije za vešanje pomoću ovog uputstva koje je lako pratiti. Oni nisu samo odličan način za recikliranje, već su i jeftini za izradu i izgledaju privlačno. Da biste napravili ovu očaravajuću trojku božićne zvezde, biće vam potrebne tri minijaturne biljke božićne zvezde, tri prazne limenke, kanap, sjajni papir, karton, debela prediva i ukrasne pahuljice. Takođe će vam trebati odvijač i sprej / vrući lepak.

Korak 1:

Prvo koristite odvijač da izbušite dve rupe na stranama konzerve odmah ispod oboda.

Korak 2:

Provucite konopce kroz ove rupe i čvrsto zavežite iznutra.

Korak 3:

Sada pokrijte spoljnu stranu limenke lepkom i zalepite sjajni papir, karton ili debelu vunu po vašem izboru.

4. korak:

Kao završni dodir, zalepite dekorativne pahulje.

5. korak:

Pažljivo stavite minijature božićne zvezde u njihove saksije u ukrašene limenke i okačite ih na konce.

Upcicling se susreće sa starinom u ovom zabavnom zanatskom projektu. Ovde vam pokazujemo kako posaditi božićne zvezde u starinske šolje za čaj i kombinovati ih sa svećama da biste stvorili punu prazničnu izložbu.

Da biste ih napravili, biće vam potrebne minijature božićne zvezde u različitim bojama, dve šoljice sa odgovarajućim tanjirima, mali čamac za sos ili drugi komad starog porculana, mahovina, grančice božikovine, ukrasne jabuke, savitljive kašike, šnala za sveće, sveće za jelku, predivo , kartonske i papirne maramice u boji. Takođe će vam trebati alati, kao što su bušilica za rupe, klešta, makaze i vrući lepak.

Korak 1:

Pažljivo izvadite božićne zvezde iz njihovih saksija, stavite ih u šolje i stavite u sredinu. Nežno ugurajte pramenove mahovine oko korena da popunite prostore.

Korak 2:

Ukrasite vrh mahovine prirodnim materijalima, kao što su ukrasne jabuke ili grančice božikovine.

Korak 3:

Pomoću klešta savijte kašike tako da se mogu pričvrstiti za šoljice za držanje sveća.

4. korak:

Zatim vruće zalepite sveće na kašike i zakačite ih na posude za porcelan. Alternativno, sveće za božićno drvce takođe se mogu pričvrstiti na ručke pomoću kopči za sveće.

5. korak:

Koristeći bušilicu i malo lepka, napravite tri poklon oznake od kartona i papirnih maramica.

6. korak:

Kao poslednji korak, okačite etikete za poklon na ručke pomoću kanapa. Perle nanizane na kanap će dodati ono malo više ukrasima, koji su prikladni za lične čestitke.

Funki CD kutija

Uz malo vremena i truda možete da napravite ovu dekoraciju božićne zvezde i sačekate da komplimenti stignu. Sve što vam je potrebno je pet praznih kutija za CD-ove, nekoliko borovih iglica, dve čestitke i vrući lepak.

Korak 1:

Rasporedite borove iglice u dve kutije za CD, a u druge ubacite čestitke koje su isečene na veličinu. Peto kućište će se koristiti za dno ukrasne kutije.

Korak 2:

Pričvrstite kutije za CD vrućim lepkom. Čim se lepak osuši, božićna zvezda se može staviti u kutiju.

Korak 3:

Prvo stavite božićnu zvezdu u vodootpornu saksiju, kako biste zaštitili svoj kreativni rad od vlaženja kada se biljka zaliva.