Tajni jezik borazine Cvece sa istorijskom simbolikom

Na jeziku cveća, cvet boražine simbolizuje emocionalnu snagu i radost. Ovaj očaravajući cvet, sa svojim delikatnim plavim zvezdama, više je od vizuelnog užitka – nosi istorijsku asocijaciju na hrabrost i sreću koja datira još iz rimskog doba. U ovom vodiču ću se pozabaviti bogatom simbolikom cveta boražine, biljke koja je očarala srca i ojačala duhove od drevnih bojnih polja do viktorijanskog salona.

Etimološko značenje
Cveće boražine sa jarko plavim cvetovima koje cvetaju u divljini
Za ime boražine se tvrdilo da je iskvareno ranih engleskih reči za hrabrost, ali se pouzdanije prati do latinskih i arapskih reči koje se odnose na hrapavost njegovih listova. Sva porodica Borago ima grubo i dlakavo lišće, tako da nije iznenađujuće što ime potiče od ovih referenci.

Kulturni značaj cveća boražine
Grozd simboličnog cveća boražine na sunčanom plavom nebu
Boražina se ne pominje direktno u Homerovoj Odiseji , ali mnogi savremeni istoričari poput Plinija pripisuju cvetu ulogu u priči. Postoje i tvrdnje da su rimski i keltski ratnici nosili cvet u bitku kao simbol hrabrosti i hrabrosti. Mnogi antički autori su ga takođe povezivali sa Eufrosinijom, boginjom radosti.

Boraga u floriografiji
Boražina ima značajno mesto u jeziku cveća , poznatom i kao floriografija, koja je bila posebno popularna tokom viktorijanske ere kada su ljudi koristili bukete cveća da prenesu određene poruke i emocije.

Cvet je poznat po svojim prelepim plavim cvetovima u obliku zvezda. Nosi simbolično značenje hrabrosti i hrabrosti, koje datira još iz antičkih vremena i često se povezuje sa njegovom navodnom sposobnošću da donese utehu i podiže raspoloženje kada se konzumira.

Na jeziku cveća, boražina simbolizuje hrabrost i smelost. Takođe predstavlja sreću, dobro raspoloženje i osećaj spokoja.

Boražina u biljnom znanju
U biljnom predanju smatralo se da boražina ima pozitivan efekat na srce i raspoloženje, što je u skladu sa njenim florografskim prikazom vedrine i raspoloženja.

Cveće boražine kao tetovaža
Kao i sve tetovaže cveća, cvetovi boražine simbolizuju ženstvenost i delikatnu milost. Mali cvetovi u obliku zvezda pomažu u jačanju ove simbolike, kao i graciozne i zakrivljene stabljike. Tetovaže cveta boražine se često mešaju sa drugim cvećem za dizajn buketa na koži sa puno ličnog značenja.

Prikladne prilike za poklone

Prikladne prilike za poklon za cveće boražine
Cveće boražine je teško naći za poklon, ali se ponekad meša u veće aranžmane. Svojom simbolikom hrabrosti i hrabrosti, oni su idealan cvet za poklon kada se neko sprema za operaciju ili drugi izazov. Takođe vam mogu pomoći da pošaljete poruku podrške nekome ko se bori.

Upakovati
Cvetovi boražine ne samo da prijaju oku svojom lepotom u obliku zvezde, već i golicaju nepce i bogato su značenjem i simbolikom još iz rimskog doba. Ovo cveće koje se lako uzgaja pripada svakoj bašti.