zadivljujucih cveca i biljaka u drzavi Misuri

Misuri je dom širokog spektra zadivljujućeg cveća i biljaka. Država Shov-Me zaista se ističe leti zahvaljujući delovima poljskog cveća koji se pojavljuju na ravnicama i pored puteva. U ovom članku ćemo istražiti 30 zadivljujućih cvetova i biljaka Misurija.

30 native Missouri cveće i biljke


Misuri je država srednjeg zapada sa nekoliko različitih staništa za cveće i biljke. Severne ravnice Misurija su raj za divlje cveće poput crnooke Suzan i ljubičaste šišarke. Na jugu, planine Ozark pružaju planinski ekosistem. Jugoistočni Misuri je deo aluvijalne ravnice sa toplim, vlažnim uslovima.

Različite klime u Misuriju odgovaraju zonama uzgoja USDA 5b do 7. Većina Misurija ima klimu u zoni 6, iako severni Misuri ima zonu 5b. Klima južnog Misurija odgovara zonama 7a i 7b.

Kako se definiše izvorno cveće Misurija
Domaće cveće Misurija se generalno definiše kao biljke koje su rasle u Misuriju pre dolaska evropskih doseljenika. Mnoga domorodna cveća Misurija koristile su se kao hrana i lek od strane američkih Indijanaca. Zapamtite da mnoga cveća pronađena u Misuriju mogu biti naturalizovane vrste koje zapravo nisu autohtone.

30 vrsta domaćeg cveća iz Misurija

1) Crnooka Suzan (Rudbeckia hirta)
Crnooka Suzan (Rudbeckia hirta) je prelepo prirodno cveće Misurija
Crnooka Suzan je višegodišnji divlji cvet iz porodice astera (Asteraceae). Oni uspevaju na ravnicama i pored puteva Misurija i rastu u zonama 3 do 7. Crnooka Suzan od leta do jeseni proizvodi svetlo žuto cveće sa tamnosmeđim središtima. Indijanci su koristili cvetove crnooke Suzan u lekovima, a korenje se i danas koristi za pravljenje čaja.

Naučno ime: Rudbeckia hirta
Zone gajenja: 3 do 7
Sezona cvetanja: od leta do jeseni
Zahtevi za svetlo: Puno sunce
Visina zrele osobe: 2 do 3 stope

2) Plava verbena (Verbena hastata)
Plava verbena (Verbena hastata) je prelepo prirodno cveće Misurija
Plava verbena je zeljasta višegodišnja biljka koja uspeva na vlažnim staništima. Potiču iz porodice verbena (Verbenaceae) i nalaze se širom Misurija. Međutim, retko raste u planinama Ozark.

Plava verbena proizvodi visoke klasove plavih cvetova od jula do septembra. Najbolje raste u zonama od 3 do 8 i dostiže visinu do 6 stopa.

Naučni naziv: Verbena hastata
Zone gajenja: 3 do 8
Sezona cvetanja: od leta do jeseni
Zahtevi za svetlo: Puno sunce
Visina zrele osobe: 2 do 6 stopa

3) Leptir korov (Asclepias tuberosa)
Leptir korov (Asclepias tuberosa) je prelepo prirodno cveće Misurija
Leptir korov je gomoljasta trajnica iz roda mlečne trave (Asclepias) iz porodice pasjih pasa (Apocinaceae). Rastu u prerijama i šumama širom Misurija. Leti, leptir korov daje narandžasto do žuto cveće.

Cvetovi korova leptira privlače leptire i važne su biljke za hranu za larve leptira monarha. Leptir korov ne proizvodi mlečni sok kao druge mlečne trave.

Naučno ime: Asclepias tuberosa
Zone uzgoja: 3 do 9
Sezona cvetanja: leto
Zahtevi za svetlo: Puno sunce
Visina zrele osobe: 1 do 2,5 stopa

4) Kardinalni cvet (Lobelia cardinalis)
Kardinalni cvet (Lobelia cardinalis) su prelepi izvorni cvetovi Misurija
Kardinalno cveće proizvodi prelepe crvene cevaste cvetove od jula do septembra. Ove zeljaste višegodišnje biljke potiču iz porodice zvončića (Campanulaceae). Kardinalno cveće preferira da raste u blizini izvora vode kao što su jezera i obale reka.

Ovo cveće su Indijanci koristili u medicini, ali može biti toksično. Kardinalno cveće najbolje raste u zonama od 3 do 9.

Naučno ime: Lobelia cardinalis
Zone uzgoja: 3 do 9
Sezona cvetanja: od leta do jeseni
Zahtevi za svetlo: Puno sunce do delimična senka
Visina zrele osobe: 2 do 4 stope

5) Obična mlečnica (Asclepias siriaca)
Obična mlečnica (Asclepias siriaca) je prelepo prirodno cveće Misurija
Obična mlečna trava je zeljasta trajnica iz porodice pasjih pasa koja uspeva na poljima i ravnicama Misurija. Obična mlečika proizvodi grozdove malih ružičastih, ljubičastih ili belih cvetova sa pet latica.

Ove biljke se mogu brzo širiti koristeći podzemne rizome. Stabljike proizvode mlečni sok koji može izazvati iritaciju kože. Obična mlečnica je važna biljka za ishranu larvi leptira monarha.

Naučno ime: Asclepias siriaca
Zone uzgoja: 3 do 9
Sezona cvetanja: leto
Zahtevi za svetlo: Puno sunce
Visina zrele osobe: 2 do 3 stope

6) lisičarka penstemon (Penstemon cobaea)
Fokglove Penstemon (Penstemon cobaea) su prelepo prirodno cveće Misurija
Fokglove penstemon je jedno od najlepših autohtonih cvetova Misurija. Ove zeljaste trajnice rastu u grudvama na ravnicama i u stenovitim predelima, posebno u Ozarcima. Penstemoni lisičarke proizvode ljubičaste cvetove sa belim oznakama koje podsećaju na lisičarke.

Cvetni klasovi lisičarke penstemona su u punom cvetu u maju. Oni dolaze iz roda bradatog jezika (Penstemon) iz porodice platana (Plantaginaceae).

Naučno ime: Penstemon cobaea
Zone gajenja: 5 do 8
Sezona cvetanja: proleće
Zahtevi za svetlo: Puno sunce
Visina zrele osobe: 1 do 1,5 stopa

7) Zlatni Aleksandar (Zizia aurea)
Zlatni Aleksandri (Zizia aurea) su prelepo domaće cveće i biljke iz Misurija
Zlatni Aleksandri su atraktivne zeljaste višegodišnje biljke iz porodice šargarepa (Apiaceae). Oni proizvode kišobrane sa ravnim vrhom prekrivene malim žutim cvetovima. Zlatni Aleksandri rastu na šumskim proplancima i livadama Misurija.

Zlatni Aleksandri su popularni među leptirima i lebdećim mušicama zahvaljujući svom pristupačnom cveću. Oni su takođe esencijalne biljke za ishranu za larve leptira u šumama Misurija.

Naučni naziv: Zizia aurea
Zone gajenja: 3 do 8
Sezona cvetanja: od sredine proleća do leta
Zahtevi za svetlo: Puno sunce do delimična senka
Visina zrele osobe: 1,5 do 3 stope

8) Glatka gvozdena trava (Vernonia fasciculata)
Glatka gvozdena trava (Vernonia fasciculata) je prelepo prirodno cveće Misurija
Glatka gvozdena trava je uspravna zeljasta trajnica iz porodice tratinčica (Asteraceae). Uspeva u močvarama i prerijama u severnom i zapadnom Misuriju. Ove biljke proizvode visoke stabljike prekrivene grozdovima ljubičastih cvetova.

Glatka gvozdena trava ima glatke listove i stabljike, pa otuda i njen uobičajeni naziv. Seme i cvetovi koji blede imaju zarđalu boju sličnu gvožđu.

Naučno ime: Vernonia fasciculata
Zone gajenja: 4 do 9
Sezona cvetanja: od leta do jeseni
Zahtevi za svetlo: Puno sunce
Visina zrele osobe: 2 do 4 stope

9) Jakovljeve lestvice (Polemonium reptans)
Jakovljeve merdevine (Polemonium reptans) su prelepo prirodno cveće Misurija
Jakovljeva merdevina je zeljasta višegodišnja biljka iz porodice Polemoniaceae. Ovo divlje cveće raste u vlažnim šumama i obalama reka širom Misurija. Ove biljke se plodno seju, šireći se po svom staništu.

Jakovljeve merdevine proizvode metlice bledoplavih zvonastih cvetova na kraju slabih, mekih stabljika. Ovo šumsko divlje cveće cveta od aprila do juna.

Naučni naziv: Polemonium reptans
Zone gajenja: 3 do 8
Sezona cvetanja: od proleća do leta
Zahtevi za svetlo: Puno sunce do delimična senka
Visina zrele osobe: 1 do 1,5 stopa

10) močvarni neven (Caltha palustris)
Močvarni neven (Caltha palustris) su prelepi izvorni cvetovi Misurija
Takođe poznati kao kingcups, močvarni neven su male zeljaste trajnice koje formiraju grudve iz porodice ljutika (Ranunculaceae). Ovo atraktivno cveće raste u vlažnim, močvarnim predelima oko ivica jezera.

Močvarni neven daju jarko žute cvetove od aprila do juna u zonama 3 do 7. Zaobljeni, pelatirani listovi su jestivi kada se prokuvaju.

Naučno ime: Caltha palustris
Zone gajenja: 3 do 7
Sezona cvetanja: od proleća do leta
Zahtevi za svetlo: Puno sunce do delimična senka
Visina zrele osobe: 1 do 1,5 stopa

11) Misuri noćurka (Oenothera macrocarpa)

Takođe poznate kao Ozark sundrops, noćurke iz Misurija rastu u stenovitim predelima i planinskim proplancima u Ozarksu. Ove zeljaste višegodišnje biljke proizvode velike žute cvetove sa četiri latice od maja do avgusta. Svaki cvet može biti širok do 5 inča i proizvodi suptilan miris. Međutim, svaki cvet traje samo jedan dan.

Naučno ime: Oenothera macrocarpa
Zone gajenja: 3 do 7
Sezona cvetanja: od proleća do leta
Zahtevi za svetlo: Puno sunce
Visina zrelih godina: do 18 inča

12) Aster iz Nove Engleske (Simphiotrichum novae-angliae)

Asteri iz Nove Engleske su jedno od najprepoznatljivijih divljih cveća u Severnoj Americi. Ove zeljaste višegodišnje biljke potiču iz porodice Asteraceae. Ovo cveće raste na livadama i prerijama širom Misurija.

Asteri Nove Engleske su biljke koje formiraju grudve sa ljubičastim cvetovima nalik na tratinčice i žutim centralnim cvetovima. Stabljike i kopljasti listovi prekriveni su dlačicama.

Naučni naziv: Simphiotrichum novae-angliae
Zone gajenja: 4 do 8
Sezona cvetanja: od kasnog leta do jeseni
Zahtevi za svetlo: Puno sunce
Visina zrele osobe: 1 do 4 stope

13) Prerijski šišar (Ratibida pinnata)

Prerijski šišari su svetli, visoki divlji cvetovi koji se nalaze u šumama i prerijama Misurija. Poznate i kao sivoglave šišarke, ove zeljaste trajnice potiču iz porodice tratinčica (Asteraceae). Oni uspevaju u zonama od 3 do 8.

Prerijski šišari imaju velike cvetove sa jarko žutim laticama i centralnim sivim šišarkama. Latice su usmerene nadole i mogu biti dugačke do 3 inča.

Naučno ime: Ratibida pinnata
Zone gajenja: 3 do 8
Sezona cvetanja: leto
Zahtevi za svetlo: Puno sunce
Visina zrele osobe: 3 do 5 stopa

14) Ljubičasti šišar (Echinacea purpurea)

Ljubičaste šišarke su jedno od najpoznatijih divljih cveća u Severnoj Americi. Ovo divlje cveće uspeva na ravnicama i travnjacima Misurija i u Ozarcima. Ove biljke imaju visoke, uspravne stabljike sa cvetovima sa ljubičastim laticama i narandžasto-braon centralnim čunjevima.

Ljubičasti šišari su bili uvozni tantnih lekovitih biljaka u društvima Indijanaca. Ove biljke su korišćene za lečenje opekotina, prehlade i drugih bolesti.

Naučno ime: Echinacea purpurea
Zone gajenja: 3 do 8
Sezona cvetanja: od leta do jeseni
Zahtevi za svetlo: Puno sunce do delimična senka
Visina zrele osobe: 2 do 5 stopa

15) Cvet slave (Phemeranthus calicinus)

Fame cveće su elegantne zeljaste trajnice iz porodice montia (Montiaceae). Cveće slave je takođe poznato kao roze roze. Ovo divlje cveće raste na proplancima i kamenitim predelima širom Misurija.

Slavno cveće proizvodi ružičasto cveće sa naznakama crvene ili ljubičaste u julu. Svaki cvet ima pet latica i istaknute prašnike sa žutim prašnicima. Listovi su tanki i sukulentni.

Naučno ime: Phemeranthus calicinus
Zone gajenja: 5 do 9
Sezona cvetanja: leto
Zahtevi za svetlo: Puno sunce
Visina zrelih godina: 8 do 12 inča

16) divlja petunija (Ruellia humilis)

Divlje petunije su prelepo divlje cveće koje potiče iz većine delova Misurija. Divlje petunije su zeljaste višegodišnje biljke iz porodice akantovih (Acanthaceae). Uspevaju na travnjacima, prerijama i šumskim proplancima.

Divlje petunije proizvode prekrasne cevaste cvetove u obliku lavande ili jorgovana od maja do oktobra. Svaki cvet se otvara ujutru pre nego što opadne uveče.

Naučno ime: Ruellia humilis
Zone gajenja: 4 do 8
Sezona cvetanja: kasno proleće do jeseni
Zahtevi za svetlo: Puno sunce do delimična senka
Visina zrele osobe: 1,5 do 2 stope

17) Zvezda padalica (Dodecatheon media)

Zvezdice padalice su zeljaste višegodišnje biljke iz porodice peršuna (Primulaceae). Ove biljke proizvode grozdove elegantnih klimavih belih, ružičastih ili ljubičastih cvetova na vrhu uspravnih stabljika. Svaki cvet ima pet latica koje su zabačene unazad i nekoliko žutih prašnika.

Ovi atraktivni cvetovi podsećaju na zvezdu padalicu koja pada kroz nebo. Zvezde padalice uspevaju u prerijama, šumama i stenovitim padinama širom Misurija.

Naučno ime: Dodecateon medadia
Zone gajenja: 4 do 8
Sezona cvetanja: proleće
Zahtevi za svetlo: Delimična senka
Visina zrelih godina: 8 do 20 inča

18) Upadljivi zlatni rod (Solidago speciosa)

Upadljiva zlatna šipka je spektakularna cvjetna višegodišnja biljka porijeklom iz Misurija. Upadljiva zlatna šipka proizvodi metlice malih, upadljivih žutih cvetova od jula do septembra. Svaka metlica može sadržati do 300 pojedinačnih cvetova.

Upadljiva zlatna šipka uspeva u prerijama i šumskim predelima širom Misurija, ali ne raste u Ozarksu. Najbolje raste na punom suncu i dobro drenirajućim zemljištima siromašnim hranljivim materijama.

Naučno ime: Solidago speciosa
Zone gajenja: 3 do 8
Sezona cvetanja: od leta do jeseni
Zahtevi za svetlo: Puno sunce
Visina zrele osobe: 2 do 3 stope

19) Glatki penstemon (Penstemon digitalis)

Takođe poznat kao glatki jezik brade, glatki penstemon je višegodišnji divlji cvet iz porodice platana. Stabljike drže nekoliko metlica cevastih belih cvetova sa pet latica. Cveće cveta od aprila do juna.

Glatki penstemon raste duž puteva, železničkih šina i u prerijama i šumama širom Misurija. Prelepi cvetovi privlače leptire i druge oprašivače.

Naučno ime: Penstemon digitalis
Zone gajenja: 3 do 8
Sezona cvetanja: od proleća do leta
Zahtevi za svetlo: Puno sunce
Visina zrele osobe: 3 do 5 stopa

20) Divlja sena (Senna marilandica)

Divlja sena je atraktivan član porodice mahunarki (Fabaceae) poreklom iz Misurija. Ove zeljaste trajnice rastu na livadama i šumama širom Misurija. Divlja sena preferira vlažna zemljišta u zonama 4 do 9.

Divlja sena proizvodi visoke stabljike sa naizmeničnim granama perastih listova. Iz stabljika izbijaju i grozdovi žutih cvetova sličnih slatkom grašku.

Naučni naziv: Senna marilandica
Zone gajenja: 4 do 9
Sezona cvetanja: leto
Zahtevi za svetlo: Puno sunce
Visina zrele osobe: 3 do 6 stopa

21) Močvarska mlečnica (Asclepias incarnata)

Močvarna mlečnica je još jedan član roda Asclepias poreklom iz Misurija. Kao što joj ime govori, močvarna mlečika uspeva u močvarnim močvarama i močvarama. Ove zeljaste trajnice koje formiraju grudve pružaju nektar i hranu za leptire i njihove larve.

Močvarna mlečika proizvodi kišobrane malih, mirisnih ružičastih cvetova od jula do avgusta. Stabljike močvarnog mleka imaju mlečni sok koji može izazvati iritaciju kože.

Naučno ime: Asclepias incarnata
Zone gajenja: 3 do 6
Sezona cvetanja: leto
Zahtevi za svetlo: Puno sunce
Visina zrele osobe: 3 do 4 stope

22) Šišarka iz Misurija (Rudbeckia missouriensis)

Šišarke Misurija su neke od najupečatljivijih divljih cveća u državi Shov-Me. Ovo zeljasto višegodišnje cveće potiče iz porodice tratinčica. Šišarke iz Misurija rastu na krečnjačkim proplancima unutar planine Ozark.

Šišarke iz Misurija imaju velike svetlo žute cvetove sa nekoliko dugih latica. Cvetovi takođe imaju tamne zarasli centralni cvetovi. Šišarke iz Misurija cvetaju od juna do oktobra.

Naučno ime: Rudbeckia missouriensis
Zone gajenja: 5 do 8
Sezona cvetanja: od leta do jeseni
Zahtevi za svetlo: Puno sunce
Visina zrele osobe: 2 do 3 stope

23) Virdžinija Blubells (Mertensia virginica)

Zvončića Virdžinije su neke od najlepših šumskih šumskih cveća u Misuriju. Ova zvončića potiču iz porodice boražine (Boraginaceae). Zvončići iz Virdžinije rastu u vlažnim, senovitim šumama i poplavnim ravnicama širom Misurija.

Zvončića Virdžinije stvaraju grozdove cveća u obliku trube koje klimaju na zakrivljenim stabljikama. Neotvoreni pupoljci su ružičasti, ali postaju plavi kako se cvetovi otvaraju. Ova zvončića cvetaju od marta do aprila.

Naučni naziv: Mertensia virginica
Zone gajenja: 3 do 8
Sezona cvetanja: proleće
Zahtevi za svetlo: delimična do puna senka
Visina zrele osobe: 1,5 do 2 stope

24) divlji bergamot (Monarda fistulosa)

Takođe poznat kao pčelinji melem, divlji bergamot je višegodišnji divlji cvet iz porodice nane (Lamiaceae). Divlji bergamot proizvodi velike grozdove mirisnih cevastih cvetova u obliku krune od jula do septembra.

Divlji bergamot privlači mnoge oprašivače, uključujući pčele i leptire, zahvaljujući svom snažnom mirisu. Raste u stenovitim šumama i prerijama širom Misurija.

Naučni naziv: Monarda fistulosa
Zone uzgoja: 3 do 9
Sezona cvetanja: od leta do jeseni
Zahtevi za svetlo: Puno sunce do delimična senka
Visina zrele osobe: 2 do 4 stope

25) Divlji plavi floks (Phlok divaricata)

Takođe poznat kao šumski floks, divlji plavi floks je nisko rastuća trajnica iz porodice Polemoniaceae. Divlji plavi floks ima plavičasto-roze cvetove sa pet latica. Cveće oslobađa prijatan miris.

Divlji plavi floks raste u vlažnim listopadnim šumama i poljima širom Misurija. Divlji plavi floks takođe ima listove u obliku koplja i dlakave, lepljive stabljike.

Naučno ime: Phlok divaricata
Zone gajenja: 3 do 8
Sezona cvetanja: proleće
Zahtevi za svetlo: delimična do puna senka
Visina zrelih godina: 12 do 15 inča

26) Divlji kolumbin (Akuilegia canadensis)

Vild columbine je prekrasan višegodišnji divlji cvet iz porodice ljutika. Divlje kolumbine poznate su po svojim klimavim jarko crvenim cvetovima u obliku zvona. Svaki cevasti cvet ima pet uočljivih ostruga na zadnjem delu i istaknute grozdove žutih prašnika.

Divlji columbine uspeva na stenovitim šumskim padinama širom Misurija. Savitljive stabljike takođe imaju trokrake listove nalik paprati.

Naučno ime: Akuilegia canadensis
Zone gajenja: 3 do 8
Sezona cvetanja: proleće
Zahtevi za svetlo: Puno sunce do delimična senka
Visina zrele osobe: 2 do 3 stope

27) Divlji geranijum (Geranium maculatum)

Divlji geranijumi su atraktivne zeljaste višegodišnje biljke iz porodice Geraniaceae. Ovo divlje cveće koje formira grudve uspeva u vlažnim, senovitim šumama širom Misurija. Divlji geranijum cveta između aprila i maja.

Divlji geranijumi imaju čašaste ružičasto-ljubičaste cvetove sa pet latica. Tamnozeleni palmati listovi imaju pet ili sedam karakterističnih režnjeva. Divlji geranijum najbolje raste u zonama od 3 do 8.

Naučni naziv: Geranium maculatum
Zone gajenja: 3 do 8
Sezona cvetanja: proleće
Zahtevi za svetlo: Puno sunce do delimična senka
Visina zrele osobe: 1,5 do 2 stope

28) Divlji đumbir (Asarum canadense)
Divlji đumbir (Asarum canadense) su prelepo domaće cveće i biljke iz Misurija
Uprkos svom uobičajenom nazivu, divlji đumbir nije povezan sa đumbirom koji se koristi u kuvanju. Umesto toga, divlji đumbir je zeljasta trajnica iz porodice rođenih (Aristolochiaceae). Uspeva u šumskim predelima i šumovitim padinama širom Misurija.

Divlji đumbir ima listove u obliku bubrega i raste u grudvicama. Divlji đumbir ima ljubičasto-braon cvetove sa tri trouglasta sepala. Stabljike su dlakave, a koren proizvodi sličan miris kulinarskom đumbiru.

Naučno ime: Asarum canadense
Zone gajenja: 4 do 6
Sezona cvetanja: proleće
Zahtevi za svetlo: delimična do puna senka
Visina zrelih godina: do 12 inča

29) Šumski suncokret (Helianthus divaricatus)
Šumski suncokret (Helianthus divaricatus) je prelepo prirodno cveće Misurija
Šumski suncokreti su višegodišnje cvetne biljke iz porodice astera. Ovi suncokreti vole suva, senovita šumska staništa i uglavnom se nalaze u istočnom Misuriju. Šumski suncokreti cvetaju od jula do septembra.

Šumski suncokreti proizvode jarko žute cvetove sa žutim centralnim cvetovima na kraju glatkih, uspravnih stabljika. Svaki cvet može narasti do 2 inča u širinu.

Naučno ime: Helianthus divaricatus
Zone gajenja: 3 do 8
Sezona cvetanja: od leta do jeseni
Zahtevi za svetlo: Delimična senka
Visina zrele osobe: 2 do 6 stopa

30) Divlja hortenzija (Hidrangea arborescens)
Divlja hortenzija (Hidrangea arborescens) je prelepo prirodno cveće Misurija
Takođe poznate kao glatke hortenzije, divlje hortenzije su listopadni cvetni grmovi iz porodice Hidrangeaceae. Divlje hortenzije rastu na stenovitim šumskim padinama širom Misurija.

Divlje hortenzije imaju okrugle, tamnozelene listove i visoke, uspravne stabljike. Ove hortenzije proizvode grozdove sitnih belih cvetova sa ravnim vrhom od juna do septembra. Svaki cvetni grozd može biti širok do 6 inča.

Naučni naziv: Hidrangea arborescens
Zone uzgoja: 3 do 9
Sezona cvetanja: od leta do jeseni
Zahtevi za svetlo: Delimična senka
Visina zrele osobe: 3 do 5 stopa

Najčešća pitanja o rodnom cveću iz Misurija:

Šta je Misuri’s State Flover?
Cvet države Misurija je cvet gloga (rod Crataegus). Iako zvanično zakonodavstvo ne navodi određenu boju, često se koristi cvet belog gloga. Proglašen je zvaničnim državnim cvetom 1923. godine.

Po kom je cveću poznat Misuri?
Misuri je poznat po svom državnom cvetu – cvetu gloga. Misuri je takođe poznat po divljem cveću, uključujući noćurku iz Misurija (Oenothera macrocarpa) i šišarku iz Misurija (Rudbeckia missouriensis).

Možete li brati divlje cveće u Misuriju?
Nezakonito je brati divlje cveće na javnim površinama u Misuriju. Zabranjena područja uključuju državne parkove, autoputeve i kraj puteva. Divlje cveće Misurija može se brati sa privatnog zemljišta uz dozvolu vlasnika zemlje.

Gde mogu pronaći domaće cveće u Misuriju?
Domaće cveće Misurija može se naći u različitim staništima širom države. Mnogo autohtonog divljeg cveća niče duž puteva tokom cele godine.

Okončanje
Raznovrsna staništa Misurija pružaju savršene ekosisteme za zapanjujući raspon cveća. Tokom celog leta, Misuri uživa u autohtonom divljem cveću poput crnooke Suzan i prerijskih šišarki. Šumski regioni Misurija su dom divljih kolumbina i divljih geranijuma. Divlji cvet u državi Misuri je prelepi cvet gloga.