Kako se brinuti za Ranunculus

Važno je znati kako se brinuti za cveće ranunkulusa jer je poznato da je ovo cveće nešto delikatnije od većine. Ovaj cvet je daleko omiljeni cvet među budućim nevestama. Veličina cveta varira od 1 inča do 2 inča u prečniku. Mnogi ljudi koji naručuju cveće ranunculusa ne shvataju da to nisu veliki cvetovi.

Svaka stabljika može imati nekoliko pupoljaka, ali će postojati samo jedan koji će cvetati. Imaju višeslojne latice koje su tanke kao papir i cvetaju u kružnom obliku. Cvetovi ranunculusa imaju prirodne, hirovite kovrdžave stabljike, a nećete naći nijedan sa savršeno ravnim stabljikom. Možete koristiti cvetnu žicu ako ih koristite u cvetnim aranžmanima i želite da stabljika bude ravna. Ako vaš ranunculus stigne i izgleda malo ili uvelo, ne paničite! Čim budu pravilno hidrirani, oni će se oživeti, a cvetovi će početi da se otvaraju.

Ranunculus: Sve o nezi cveća

Budite veoma oprezni dok uklanjate pakovanje sa cvetova ranunkulusa. Stabljike su šuplje i lako se mogu slomiti.

Rehidrirajte cvetove ranunculusa u visokoj vazi tako da stabljike budu adekvatno podržane tokom rehidracije. Podržite stabljike pomoću visoke vaze i nemojte ih pretrpavati. Stabljike će izgledati uvele ako nemaju adekvatnu podršku tokom rehidracije.

Uvek koristite oštre makaze za cveće da obrezujete stabljike cveća. Nakon obrezivanja stabljika, trebalo bi da uklonite sve listove ispod vodene linije kako bi vaše cveće moglo da cveta. Bilo koje lišće koje ostane u vodi može da unese potencijalno štetne bakterije u vodu i skraćuje život vaze cveta. Ovo važi za sve sveže rezano cveće.

Redovno menjajte vodu i ako primetite da vam cveće počinje da klone, moguće je da ne dobija dovoljno vode. U ovom slučaju, dajte cveću svežu traku na dnu stabljika.

Većina sveže rezanog cveća ne voli direktnu sunčevu svetlost, vruće ili hladne propuhe, posebno cvetove ranunculusa. I uvek držite cveće ranunculusa podalje od kućnih ljubimaca – otrovno je za životinje!

Značenje cveća Ranunculus

– Narandžasti cvetovi ranunkulusa predstavljaju prijateljstvo i pozitivnu energiju.
– Crveni cvet ranunkulusa simbolizuje ljubav, strast i romantiku.
– Ružičasti cvetovi ranunkulusa predstavljaju nežnost.
– Žuti cvet ranunculusa simbolizuje radost i sreću.
– Ljubičasti cvetovi ranunkulusa simbolizuju individualnost.

Pogledajte naše „uradi sam“ tutorijale o „Kako da uradim“ cvetne aranžmane – naučite kako da napravite prelep visok cvetni aranžman za svoju posebnu priliku!