Zašto je jun najbolji mesec za rodjendane

Vreme u junu je savršeno za žurke, ali to nije jedini razlog da slavimo rođenje u ovom mesecu. Od istraživanja zašto slavimo godinu dana starijih do otkrivanja rođendanskih tradicija širom sveta, serija „Sve o rođendanima“ donosi vam zabavne činjenice o danu koji svi slavimo. U ovom članku istražujemo zašto su rođendani u junu najbolji.

Jun je slatko mesto leta. Neposredno posle Dana sećanja, imamo četiri nedelje idealnog vremena za uživanje pre nego što stignu vrući i vlažni dani pasa. I kakav mesec u kojem se treba roditi!
Oglas koji prikazuje ideje za poklone za oktobarske rođendane.

Organizatori rođendana mogu da biraju između gotovo beskrajne raznovrsnosti rekreativnih opcija za zabavu: kuvanje sa igrama u dvorištu, posete plaži, pecanje, vožnja čamcem, planinarenje. Za sportske tipove, košarka i tenis u parku ili živopisna igra golfa mogu poslužiti kao predjelo za gledanje ovomesečnog profesionalnog prvenstva u košarci i jednog od najvećih turnira u golfu i tenisu. Jun je takođe glavna sezona muzičkih festivala, prilika da se uhvate tri ili četiri omiljena izvođača. Najbolje od svega, jun sadrži najviše dnevne svetlosti u bilo kom mesecu; Letnji solsticij 2022. — najduži dan u godini — pada na 21. jun. Planirajte krupno, jer bi rasporedi za letnje žurke u školi trebalo da budu širom otvoreni!

Jun donosi određenu zabavu za sve, ali za one rođene ovog meseca pruža nekoliko jedinstvenih ličnih kvaliteta.
Junske bebe ciljaju visoke i rastu

Čini se da jun može da obezbedi veličinu, pamet i osmehe – nije loš set rođendanskih poklona! Studije u Velikoj Britaniji su otkrile da su bebe u junu neke od najvećih po rođenju, kao i da su najviše u odraslom dobu. Ali čak i oni koji dobiju kratak kraj štapa mogu da idu napred i naviše: jun je utvrđeno da je najčešći mesec rođenja među dobitnicima Nobelove nagrade, a pokazalo se da oni koji su rođeni tokom proleća i leta poseduju dugotrajnost. optimizam i pozitivan lični stav.
Junski rođendani ostaju na svetlijoj strani

Sezonski afektivni poremećaj, obrazac depresije i umora koji se javlja tokom mračnih, hladnijih meseci u godini, može biti teško stanje sa kojim se treba nositi. Međutim, otkriveno je da osobe rođene u junu imaju manje šanse da pate od ovog poremećaja, za koji naučnici nagađaju da bi mogao biti povezan sa prijatnim vremenom i suncem tokom najformativnijih godina deteta u junu. I dok je utvrđeno da bebe u junu imaju veću verovatnoću da dožive promene raspoloženja od onih rođenih u jesen ili zimu, njihova prirodno pozitivna i ujednačena priroda pomaže da brzo i efikasno izjednače svoje emocije.
Jun je sladak kao ruže i med

Primarni cvet u junu je možda najprepoznatljiviji cvet prirode i definitivno jedan od njegovih najmirisnijih: ruža. Kada čuje ime, većina ljudi zamišlja jednostavnu crvenu ružu, iako postoji skoro 150 vrsta cveta – među njima, duge stabljike, vrste žbuna i druge koje se penju poput vinove loze. I oni postoje već neko vreme: najstarija ruža je prvi put procvetala pre neverovatnih 35 miliona godina!
fotografija junskih rođendana sa ružama različitih boja

Ruže dolaze u različitim bojama, od kojih svaka ima svoje značenje: ružičasta ruža izražava čistu sreću, bela predstavlja vrlinu i jasnoću, crvena govori „volim te“, a žuta izražava potpuno drugačiji oblik želje: ljubomoru. Poklanjanje ruža u punim buketima izražava najveću zahvalnost, dok poklanjanje samo jedne služi kao znak uzvika: jedna crvena ruža izražava apsolutnu i večnu posvećenost, dok jedna žuta kaže „Ozbiljno zavidim vašem partneru!“

Orlovi nokti, aromatični favorit i kolibrija i ljudi, takođe su cvetovi u junu. Poput ruža, dolaze u obliku grmlja (najbolji magneti za ptice) i oblika vinove loze (koje mogu narasti do 30 stopa u visinu), a nalaze se u 200 vrsta širom sveta. Svi orlovi nokti simbolizuju spokoj, a s obzirom na njihov sočni nektar, slatkoću – mada, konkretno, ružičasta, žuta i crvena predstavljaju prijateljstvo, flert, odnosno strast. Orlovi nokti takođe predstavljaju majčinu energiju, jer leptiri i pčele koje privlače nose obilje polena, supstance odgovorne za reprodukciju cvetnog biljnog života Majke Zemlje. Poreklom iz istočne Azije, orlovi nokti su kasno došli u Severnu Ameriku, gde je počeo da se uzgaja na Long Ajlendu, u Njujorku, tokom ranih 1800-ih.

Znaci juna su neumorni i brižni

Sa životima koji nikada nisu dosadni, a ponekad i previše užurbani da bi se zamislili, Blizanci (od 21. maja do 21. juna) su stalno radoznali ljudi, vođeni da istražuju sfere društva, intelekta i finansija. Blizanci stvaraju uzbudljive prijatelje i potencijalno epske poslovne partnere, iako neki poseduju tako tanak raspon pažnje da bi nešto tako malo poput tekstualne niti koja odvlači pažnju moglo da završi njihov radni dan. Kao društveni kameleoni, Blizanci okružuju sebi sa svim vrstama životnih opcija — od dogovaranja dva seta planova za večeru za jednu noć (pre nego što otkažete jedan u poslednjem trenutku) do održavanja više krugova prijatelja (svaki namerno odvojen). Poznati Blizanci su Kanje Vest (8. jun), Merilin Monro (1. jun) i Kris Prat (21. jun).

Rakovi (od 22. juna do 22. jula) su intuitivna i maštovita grupa, izuzetno nadarena u oblastima komunikacije. Uvek u skladu sa atmosferom sobe, Rakovi su vešti u prepoznavanju suptilnosti govora i govora tela koji prolaze pored drugih znakova. Posedujući mnogo empatije, Rakovi su takođe uvek laki za razgovor — čak i za potpune strance — i čine savršene poverljive osobe. Definitivno emocionalni znak, društveni nesklad ili lični stres mogu poslati Raka pravo nazad u njihovu ljušturu. Međutim, kada ste u krugu prijatelja od poverenja, čak i hronično uznemireni Rak se brzo opušta. Tom Henks (9. jul), princeza Dajana (1. jul), Post Maloun (4. jul), Margo Robi (2. jul) i Vil Ferel (16. jul) svi su rođeni pod rakom.