Upoznajte božure koji mogu da promene boju

Da, oni su stvar.

Poznata u industriji kao Coral Charm Peonies, ova zapanjujuća sorta je poznata po svojim sanjivim laticama koje menjaju boju. Tokom nekoliko dana, oni će se otvoriti i pretvoriti se iz briljantnog korala u prilično ružičastu u starinsku kremu. Samo. Kao. Magic.

A ovi sjajni cvetovi su uvek prva sorta božura koja cveta svakog proleća, što ih čini dvostruko uzbudljivim. Ali oni su u sezoni samo veoma kratko, od kraja aprila do početka maja. Zato ne propustite priliku da ih pošaljete!

Naši saveti za negu božura
Božuri imaju kratak, ali sladak život u vazi u poređenju sa drugim cvećem. Ali oni će i dalje dati do 5 dana lepote ako pratite naše savete za negu u nastavku:

1. Obrišite sav sok
Ponekad ovi božuri imaju malo lepljivog soka oko svojih pupoljaka, ali možete ih očistiti nežnim tapkanjem glave toplim, vlažnim sunđerom.

2. Isecite ih pod uglom
Podrezivanje vaših božura za najmanje 3-5 cm omogućava da voda iznutra bude hidrirana. A njihovo sečenje pod uglom daje što je moguće veću površinu za piće.

3. Pronađite pravi dom
Držite dalje od direktne sunčeve svetlosti i radijatora (jer dehidriraju) i voća (jer oslobađa gasove zbog kojih cveće bledi).

4. Nastavite sa podrezivanjem
Ponovo odrežite stabljike za 1 cm svakih nekoliko dana. Ovo će pomoći vašoj vodi da lakše teče u njih.

5. Promenite vodu
Cveće ne voli da pije prljavu vodu, pa ne zaboravite da osvežite vodu u vazi svakih nekoliko dana.

Lepe kad stignu u pupoljku… Još lepše u cvetu!