Sve o Galentinu

Čuli ste za Dan zaljubljenih, ali jeste li čuli za Dan zaljubljenih? To je dan pre Amorovog velikog posla i sve je u proslavi divnih žena u vašem životu. Znamo da postoji mnogo sumnjivih dana proslave (gledamo vaš Nacionalni dan poštovanja limenki piva), ali Galentin je dan za kojim smo više nego srećni da zaostanemo. Svi smo za to da cenimo magiju ženskog prijateljstva.

U stvari, toliko nam se dopada da smo sastavili ovaj zgodan vodič za Galentinov dan, koji pokriva odakle je došao, o čemu se radi i briljantne cvetove da biste cenili vaše devojke.

Odakle je došao Galentin dan?

Galentin dan je 2010. kreirala izmišljena državna radnica Leslie Knope, zvezda briljantnog američkog sitkoma Parkovi i rekreacija. U emisiji Lesli je žestok, vedar, urnebesni svetionik optimizma, vredna zaposlena u timu „parkovi i rekreacija“ odgovorna za zelene površine i društvene aktivnosti u svom gradu. Njene omiljene aktivnosti uključuju jelo, pomaganje lokalnim stanovnicima, doručak i oduševljenje svojom najboljom prijateljicom En Perkins (koja je „poetska plemenita zemlja-sirena“, „prelepa, sjajna boginja sunca“ i „sunčana riba kestena“, prema Leslie) .

U epizodi „Galentinov dan“ Lesli vodi svoje drugare na ručak, objašnjavajući „Svakog 13. februara, moje prijateljice i ja ostavljamo svoje muževe i naše dečke kod kuće i samo dolazimo i šutnemo, kao doručak“. Sviđa nam se kako to zvuči.

O čemu je Galentin dan?

Po rečima Lesli Knope, začetnika praznika, reč je o „damama koje slave dame“. To je dan da pokažete da cenite svoje prijateljice i porodicu koji vas održavaju. Oni koji se drže s tobom kroz gusto i tanko i uvek ti drže leđa. I više od toga, to je dan za slavljenje moći ženskih prijateljstava i veza. Da čujemo za devojke.

Koje cveće je pravo za Galentine?

Postoji mnogo prelepih cvetova koji simbolizuju prijateljstvo, savršeno za proslavu vaših prijateljica. Evo nekih od naših favorita.

Žute ruže

Žuta ruža je tradicionalni simbol prijateljstva i radosti. To je klasična lepota, volimo njen nežni puterasti sjaj i baršunaste latice.

Alstroemeria

Označavajući prijateljstvo, ali i prosperitet i bogatstvo, ovi cvetovi su posebno dugotrajni, pa bi mogli biti dobar izbor za trajnog prijatelja.

Akcije

Ovi lepi talasi boja su simboli lepote i srećnog života, ali takođe označavaju veze naklonosti što ih čini idealnim izborom za bliskog prijatelja.

Delikatne lepote, frezije se često koriste za pokazivanje zamišljenosti. Pošaljite ih prijatelju koji vam uvek donese savršen poklon ili tačno zna kako da vas oraspoloži.

Hortenzija

Cvet zahvalnosti i iskrenih osećanja, hortenzija je jedan od najboljih cvetova za iskazivanje iskrenog poštovanja prema prijatelju.

Ružičaste ruže

Ovaj delikatan cvet označava sreću i radost, ali i zahvalnost i divljenje, što ih čini odličnim izborom za zahvalnost drugarici koja je prešla i dalje.