Da li vaša cvećara reklamira najnoviju, najveću grupu? Milenijalci? Pa, trebalo bi da budete jer su oni vaša budućnost!


Millennials – Cveće

Ko su milenijalci i zašto su relevantni za cvećare?

Milenijalci, u zavisnosti od toga sa kim razgovarate, rođeni su od kasnih 1970-ih do sredine 1990-ih (1995) i oni čine najveću demografiju, nadmašujući bejbi bumere po broju i do 2018. po potrošačkoj moći! Oni su takođe na putu da postanu najobrazovanija generacija u američkoj istoriji.

Postoji li drugačiji način marketinga za njih od bebi bumera? Apsolutno i evo pet saveta koji će vam pomoći da počnete…

5 Milenijumskih marketinških saveta cvećara

1. Vašoj cvećari treba više od prisustva na društvenim mrežama; morate uspostaviti vezu! Milenijalci u proseku provode 25 sati nedeljno na mreži i vole da dele, lajkuju, pinuju, tvituju, komentarišu i snimaju ono što pronađu u svojim otkrićima. Stoga, preuzmite aktivnu ulogu u svojim društvenim medijima i dajte glas svojoj radnji.

Snimite slike svojih najnovijih dizajna, neobičnog cveća ili cvetnog materijala. Svi vole da „otkriju“ najnovije blago i neka to bude vaša radnja. Zabavljate se iza kulisa? Dodajte te slike na svoje društvene mreže da biste izgradili vezu sa svojim klijentima. Samo na Fejsbuku? Proverite gde se vaši milenijalci druže; da li je to Pinterest, Instagram ili Snapchat? Ako jeste, i vaša cvećara mora biti tamo.

2. Uzrok i društveno odgovorno – otkako su bili u vrtiću, milenijalcima je rečeno da moraju da spasu planetu, da budu društveno odgovorni i da naprave razliku. Da li kupujete proizvode koji su „organski“, „lokalno uzgajani“, „sertifikovani za poštenu trgovinu“ ili ekološki prihvatljivi? Ako jeste, unapredite.

Kupujte lokalno je takođe važan atribut milenijalaca. Dodajte znak na svoju veb lokaciju cvećara, društvene mreže i u svoju radnju da ste lokalno preduzeće i da ste deo zajednice. Povežite se sa lokalnim uzrocima i postanite deo rešenja.

3. Vaša veb stranica je vaša životna krv. Milenijalci su navikli da kupuju sve na mreži, dođavola, oni to više vole. Dakle, da biste dobili prodaju, vaša veb lokacija mora da bude što je moguće lakša za kupovinu ili će u suprotnom brzo preći na drugu lokaciju. Oni takođe nisu oduševljeni unošenjem svih svojih informacija za naplatu i to može biti kočnica u prodaji, pa koristite uslugu kao što je PaiPal, može pomoći u prodaji.

4. Mnogo istraživanja pre kupovine. Milenijumci se ne sećaju vremena bez interneta. Shodno tome, pre nego što obave kupovinu, istražuju veb stranice, čitaju recenzije i mnogo pitaju svoje prijatelje na društvenim mrežama. Oni traže validaciju pre kupovine na mreži kako bi izbegli kajanje kupca. Vaša veb lokacija mora da bude profesionalna, informativna i sposobna da uhvati njihov kratak raspon pažnje. Recenzije vas mogu naterati ili slomiti, pa uvek proveravajte svoje onlajn recenzije i uverite se da ste ispravili one kojima je potrebna pomoć. Takođe, uvek tražite zadovoljnog kupca da vam da recenziju. Za više informacija, pogledajte Floranekt blog post o popravljanju loše kritike za vašu cvećaru.

5. Mobilni sve vreme. Milenijalci su odrasli uz mobilne telefone na kojima je sve dostupno sve vreme. Da li vaša veb lokacija cvećara reaguje na promene sa stola preko tableta do mobilnog telefona? Ako ne, popravi! Millennials preferirani metod komunikacije je slanje poruka umesto poziva. Eksperimentišite sa slanjem poruka i vašom radnjom. Pošaljite tekst sa fotografijom kada se aranžman pošalje ili komunicirajte sa nevestama putem tekstova. Potražite načine da iskoristite njihov oblik komunikacije.