Svet kakav poznajemo nikada ne bi mogao da se snađe bez cvećara.

Sa praznicima na pragu i svim dugim danima koje ona nosi, želimo da vas podsetimo kako vaš rad donosi toplinu vašoj zajednici i celom čovečanstvu!

Možda zvuči pomalo bezobrazno, ali to je osećaj za koji smatramo da je vredan istraživanja. Cvećari su iza toga da donose toliko lepote i slatkih uspomena u svet, a vaša strast prema cvećnoj industriji je prepoznata i veoma potrebna.

Cvećarstvo je deo naše istorije

Najranije poznato aranžiranje cveća datira iz starog Egipta 2.500 godina pre nove ere. Egipćani su bili prvi koji su sekli i postavljali cveće da ga ukrase i dodaju boju svojoj okolini.

Cvećari su bili toliko traženi i toliko potrebni da je bilo gotovo znak kraljevske porodice biti cvećar. Tada — pa čak i danas — najlepši dodatak, poklon i ukrasni akcenti su aranžirano cveće.

Aranžiranje cveća učinilo je ove čudesne poklone majke prirode da izazovu večne emocije, a cvećarska industrija je jednostavno deo onoga što smo mi kao ljudi.

Cveće poboljšava vaše zdravlje

Studije za studijom su pokazale da davanje cvetnih poklona ima ogroman uticaj na naše zdravlje. Možda ćete biti iznenađeni kada saznate da su raskošni pokloni, novac, tehnički uređaji i odeća lepi, ali imaju malu ili nikakvu korist po zdravlje.

Pacijenti u bolničkim sobama sa šarenim cvetnim aranžmanima često su boljeg, pozitivnog raspoloženja, potrebno im je manje lekova za ublažavanje bolova i imaju sveukupno niži krvni pritisak.

Cvetni aranžmani takođe imaju dubok uticaj na vaš radni prostor i dom, čineći vas produktivnijim, sposobnijim da razmišljate jasnije, a takođe i smirenijim.

A utvrđeno je da cvetni aranžmani podižu raspoloženje starijih građana. Istraživači iz Rutgersa objavili su zajedničke rezultate šestomesečne studije ponašanja o zdravstvenim efektima cveća na starije građane. Studija pokazuje da cveće ublažava depresiju, podstiče društvenu aktivnost i poboljšava pamćenje kako starimo.

Zašto su cvećari tako važni

Cvećari, zamislite kakav bi svet izgledao bez cvećara: uticaj bi bio ogroman i možemo zamisliti jednoličan, neveseo svet.

Ne bi postojao poseban način da svom životu dodate boju i lepotu. Nije lak način da izrazimo svoju najdublju zahvalnost, ili izrazimo saučešće ili podršku. Nema načina da proslavimo prekretnice na našem životnom putu. Venčanja bi mnogo patila!

Život jednostavno ne bi bio isti. Ljudi računaju na svog profesionalca cvećara, zapamtite to!

Vaš doprinos svetu je tako poseban, tako trajni, cvetni dizajni prožimaju duboko u duši primaoca.

Cvećari, sa praznicima ovde, razmislite o tome kako vaš rad pomaže da se podigne ljudski duh. Želeli bismo da pošaljemo posebno „hvala“ cvećarima širom sveta za vaš rad. A za naše američke čitaoce, neka predivan Dan zahvalnosti!