Svake godine, odabrane boje su u prvom planu i proglašene su trendovima boja godine. Ovi trendovi boja mogu se videti širom spektra od mode, kućnog dekora i cveća. Čekali smo u iščekivanju i konačno su Pantone i Coloro objavili sa samo nekoliko nedelja do 2021.

Trendovi boja za 2022. godinu su:

Orchid Flover
Maslinovo ulje
Maslac
Mango Sorbet
Atlantic Blue
Pantoneov Veri Peri

U ovom blogu ćemo proći kroz svaku pojedinačnu boju, njihovo značenje i cveće koje savršeno hvata svaku pojedinačnu nijansu koju cvećari mogu da ugrade u aranžmane.

Jedna od najvažnijih boja za 2022. je cvet orhideje. Cvet orhideje je ton svetliji od magenta iz prethodnih godina, ali i dalje ostaje smela i istaknuta boja koja funkcioniše sa nijansama svake sezone. Boja cveta orhideje ima za cilj da stvori osećaj pozitivnosti i bekstva u novoj godini.

Primeri cveća koje cvećari mogu da koriste u ovoj uzbudljivoj boji:

Orhideje
Azijski ljiljani
Stargazer Lilies
Poppies
Peonies
Hibiskus

Maslinovo ulje

Sledeće na listi boja je maslinovo ulje. Ne samo za kuhinju za kuvanje, maslinovo ulje ostavlja svoj trag svojom bojom za 2022. Boja maslinovog ulja predstavlja miran, uravnotežen kvalitet i vezu sa prirodnim svetom koji nas okružuje. Očekuje se da će ova boja steći popularnost i da će nastaviti svoju popularnost u narednim godinama.

Ova boja je možda malo čvršća u cvetnom, ali razmislite o vašim punilima:

Maslinove grančice
Trave
Sukulenti
Cactus
Aloe Plants

Maslac

Mislimo da je hrana bila na umu kada su neke od ovih boja izabrane za sledeću godinu. Maslac je druga od tri boje vezane za hranu za trendove 2022. U protekle tri godine žuta je boja bila u trendu, međutim ove godine žuta je malo prigušena i mekša u odnosu na prethodne godine. Boja putera ima toplinu i blistavost, ali mekoću i mutnost neutralne boje.

Primeri cveća u nijansi putera:

Narcisi
Zumbul
Peonies
Poppies
Orhideje
Ruže
Karanfili

Poslednja od “hranenih” boja za 2022. je Mango Sorbet. Ova svetla i živopisna boja je sjajna boja koja kombinuje kombinaciju narandžaste i žute. Očekuje se da će boja mango sorbeta izazvati osećaj zdravlja i blagostanja.

Cvjetne inspiracije mango sorbeta:

Ruže
Ljiljani
Pincushion Protea
Rajske ptice
Hibiskus
Poppies
Daisies

Sledeća je Atlantic Blue na listi trendova boja. Plava je naravno težak izbor za cvećare jer se plava ne nalazi u prirodnom cveću. Međutim, nemojte se plašiti da uključite nijanse bliske ovoj boji ili koristite trake, vaze ili čak punila da biste dodali ovu boju u bilo koji aranžman. Ova atlantska plava je dublja plava koja je bliža indigu nego pravoj plavoj.

Cvetni primeri atlantske plave:

Hortenzije
Dužica
Trake
Vaze
Punila

Pantoneov Veri Peri

Pošto živimo u transformativnim vremenima, za ovu boju se kaže da je simbol globalnog duha vremena i tranzicije kroz koju prolazimo.

Štaviše, ova boja je poznata kao boja bezbrižnog samopouzdanja i smele radoznalosti dok animira naš kreativni duh. Opisan kao radoznao i intrigantan, Pantone veruje da će Veri Peri pomoći da se prigrli izmenjeni pejzaž mogućnosti poznatih svetu dok izlazimo iz perioda izolacije. Sve u svemu, Veri Peri treba da bude novo svetlo.

Ovo je prvi put da je Pantone kreirao novu boju za program boja godine.

Primeri cveća:

Lavanda
Kosmos
Patuljasta perunika
Coneflover
Fokgloves
Jorgovan
Petunija
Purple Pansi
i još!

Mogućnosti su beskrajne kada je u pitanju marketing za boje za 2022. godinu, a to se može koristiti u sporijim vremenima za privlačenje više posla na zabavan i inovativan način.

Šta mislite o bojama za 2022? Podelite sa nama ispod svojih komentara dok ulazimo u 2022!