U korak sa cvetnim trendovima

Teško je pratiti sve cvetne trendove u dekoraciji venčanja jer se oni stalno menjaju sa bojama, vrstama cveća i stilovima dizajna. Videćemo više praktičnih rešenja i održive kupovine u 2023. Živimo u svetu koji se stalno menja, a industrija venčanja se aktivno menja, oživljavajući davno zaboravljene stilove i podržavajući aktuelne trendove. Trendovi se često vrte oko – kruga života – i uvek je dobra ideja razmisliti o njima. Lista obaveznog cveća se svake godine ponovo osmišljava sa ličnim dodirom. Ne postoji ispravan ili pogrešan način da planirate svoj poseban dan; zavisi kako to zamišljate. Cveće priča priče i igra suštinsku ulogu u našim životima. Evo šta mislimo da će vam doneti 2023.

Danas ljudi pridaju veliku vrednost personalizovanim poklonima. Čini se da se ovaj trend nastavlja. Imamo dubok odnos sa cvećem i ono nas je vodilo u najvažnijim životnim trenucima. Kroz cveće se izražavamo na način gde same reči nisu dovoljne. Cveće predstavlja emocije kao što su poštovanje, divljenje, simpatija i ljubav. Tokom istorije, cveće je inspirisalo svaku kulturu da formira snažne odnose i da nastavi da bude uticajno u društvu i kulturi danas. U tom smislu, 2023. godina će se odnositi na jačanje naših zajednica, iskazivanje dobrote prema komšijama i izgradnju prijateljstava.

Palete boja se recikliraju svake godine sa malo obrta. Dobra vest je da većina trenutnih paleta boja ostaje ista. Svet jednostavnosti se odnosi na eleganciju, i bez obzira koje boje biramo, videćemo manje glomazne aranžmane. Ukratko, sama „Peri“ plavo-ljubičasta nijansa je opisana kao „spoj vernosti i postojanosti plave sa uzbuđenjem i energijom crvene“. Odvažni i ljupki buketi su tu da ostanu. Asimetrični dizajn i monohromatske šeme boja dobijaju veliku pažnju; bilo da se radi o magenta nijansama ili tople kombinacije pomešane sa suvim cvetovima, to je ekološki trend.

Mnogi parovi više vole da stvari budu jednostavne i prirodne sa mekim kremama, belim i zelenim. Bela i rumenilo su popularne neutralne boje kada je u pitanju cveće, ali ako ih uparimo sa zemljanim neutralnim, videćemo osušeno cveće pored pravog cveća. Uprkos popularnosti tamno ružičastih, videćemo mnogo živopisnih mešanih nijansi koje će nam podići raspoloženje nakon dve godine Covida. Ne vidimo kraja na vidiku parovima inspirisanim zelenilom. Centralni delovi prepuni zelenila i bujnih instalacija poboljšaće mesta širom sveta.