Koliko su lepi cvetovi hortenzije u ovom trenutku?! Boje, različite sorte i kvalitet cveta nas je oduševio. Nije iznenađenje da je to jedno od mojih omiljenih letnjih cveća, pa sam mislio da bih sa vama podelio neke savete za negu cveća.

Od novembra, kada vreme počne da se zagreva i sunce bude stalno napolju, možemo da nabavimo naše komercijalno uzgajano cveće hortenzije od naših vrhunskih viktorijanskih uzgajivača cveća. Prelepi snežno beli, meko rumenilo, tamno žarko roze, ljubičasti i plavi tonovi su trenutno u sezoni i kako se vreme menja, a mi prelazimo u jesen, tako će i boje, sorte i teksture biti više zelenog, bordo vina i tvrđe kokice sorte.

Leti sve naše cveće hortenzije nabavljamo od naših vrhunskih uzgajivača koji se nalaze u Viktoriji, nikada iz inostranstva. Nadamo se da ćemo nabaviti našu vrhunsku hortenziju do maja. Toplo vam preporučujem da ovo leto iskoristite na najbolji način da uživate u neverovatnim bojama i obilju.

Da biste uživali u sveže isečenim stabljikama hortenzije sledite ove jednostavne korake:

Kao i većina cveća, nikada ne ostavljajte svoje hortenzije van vode ili u toplom automobilu/kući. Vole da budu hladni i hidrirani.
Uvek ponovo odrežite njihove stabljike pod uglom od 45% (tako da stabljika ima veću površinu vode)
Pripremite vazu tako što ćete je temeljno očistiti izbeljivačem i dodati hladnu vodu (nikada toplu).
Napunite vazu do ¾ sveže hladne vode. Stabljike hortenzije takođe uzimaju vodu sa strane svoje stabljike, tako da napunite vazu visoko vodom. Nikada ne dozvolite nizak nivo vode.
Ako primetite da vam hortenzija visi, pokušajte da zamočite ili potopite celu stabljiku i cvet/glavu u čistu i hladnu kupku vode. Ostavite 20 minuta dok se hidrira, i nadamo se da ćete videti kako se vraća.
Životni vek rezane stabljike hortenzije je između 4-7 dana ako sledite neke jednostavne savete za negu.

Obavezno uđite u našu prodavnicu da vidite prelepe hortenzije koje nabavljamo.