Ukusna i dekadentna hrana koja će božićnu večeru učiniti još posebnijom!

Božićni period se smatra jednim od najposebnijih vremena u godini. Vreme je da se svi okupe da provedu neko toliko potrebno kvalitetno vreme – pa koji je bolji izgovor da se zajedno prepustite nekoj ukusnoj božićnoj hrani! Pronašli smo neke sjajne poslastice, i slatke i slane, koje će se sigurno svideti publici i koje se super lako prave.

Slano

Špargla umotana u pršutu

Napravite promenu od tradicionalnih svinja u ćebadima sa ovim ukusnim božićnim predjelom. Za pripremu je potrebno samo 15 minuta i 3 sastojka. Samo umotajte vrhove špargle u pršutu i ​​pokapajte 1 kašiku ekstra devičanskog maslinovog ulja, a onda sve što treba da uradite ako pržite 2-3 minuta dok pršuta ne postane fina i hrskava. Voila, jednostavno i ukusno predjelo.

Slagalice slatkog krompira

Uđite u praznični duh uz ove lake grickalice u obliku zvezde! Jednostavno izgnječite slatki krompir i namastite pleh za pečenje. Napunite sekač za kolače u obliku zvezde (možete koristiti i druge, možda božićno drvce ili irvase da budu ekstra svečani) vašim pire krompirom, pokapajte ekstra devičanskim maslinovim uljem i pecite u rerni na 200C 20 minuta ili dok ne budu izgledaju lepo i hrskavo. Prelijte majonezom pomešanim sa sveže ceđenim limunovim sokom. Ugodite svima tako što ćete neke od vaših slagača držati vegetarijanskim i

Puffs od brusnice Camembert

Ova božićna hrana je savršena za zabavu ili užinu pred božićnu večeru – a čak su i vegetarijanska! Prokuvajte 1 seckani crveni luk u tiganju dok ne omekša. Zatim dodajte 1 kašiku balzamiko sirćeta, 3 kašike crnog vina, 5 kašika šećera i 100 g brusnica, kuvajte dok ne dobijete konzistenciju džema, pa ostavite sa strane. Zarolajte lisnato testo i isecite ga na male kvadratiće (oko 2,5 cm) ili ako želite da vaše pecivo učinite još svečanijim možete koristiti božićne sekače za kolače! Pecite 10 minuta dok ne porumeni i naraste, pa jednostavno dodajte parče kamembera i kašičicu sosa pa ponovo pecite u rerni dok se sir ne otopi. Ukusna božićna hrana za sve!

Slatkiši

Božićni puding od pirinča Hrskavi kolači

Ove male božićne torte od pudinga su savršena alternativa za decu ili odrasle prave stvari i izuzetno su jednostavne za pravljenje! Sve što treba da uradite je da u šerpu stavite puter, mlečnu čokoladu, marshmallovs i puter od kikirikija (za dodatnu lepljivost), mešajte na srednjoj do laganoj vatri dok se sve ne izmeša, pa prelijte hrskavima od pirinča i suvim grožđem, sve promešajte. Razvaljajte u pojedinačne loptice i ubacite u podloge za kolače da se stvrdnu. Otopite belu čokoladu i prelijte hrskave božićne pudinge i dodajte listove božikovine. Desert koji je odličan za sve uzraste!

Oreo Snovmen Pops

Savršena božićna hrana za desert na zabavi! Impresionirajte svoje prijatelje ovim slatkim sneškim ljudima. Samo ubacite štapić u sredinu Oreo-a i umočite u belu čokoladu i ostavite da se osuši (možda ćete želeti da ih premažete nekoliko puta), a zatim pre nego što se poslednji osuši, dodajte narandžastu Jelli Tot ili Smartie za nos od šargarepe i čokoladni komadići za oči i usta!