Simbolizam zasnovan na boji cveća je posebno poglavlje u tradiciji, nudi bogatu i značajnu priču, staru hiljadama godina.

Boja cveća koju izaberete za buket je jednako važna kao i vrsta cveća koju ste izabrali.

Bela boja označava čistoću i mir, odaje utisak nežnosti i mekoće. Takođe, ova boja je simbol nevinosti, rođenja, dobrote, duhovnosti, svetosti.

Dopada se osobama koje teže slobodi, onima koji žele naglasiti čistotu i predanost.

Bela boja je izuzetno elegantna i osvežavajuća boja koja uz to pojačava efekat ostalih boja. Smatra se da je to boja savršenstva. Često povezivana sa nevinošću, humanošću i poštovanjem, belo cveće simbolizuje jednostavnu lepotu, pomirenje.

Beli ljiljani su izuzetno mirisni, a predstavljaju majčinstvo, belinu, čistoću, čednost, život, nevinost i nadu.

Margareta simbolizuje istinu, radost, uživanje, optimizam i dug život i darujući ovo cveće pokazujete nekom da je pravi prijatelj. Postoje u raznim bojama, ali slatki ukus čednosti i vernosti može doći samo od jednostavne bele margarete. Ukoliko tražite rođendanski poklon za Ovna, margarete su sigurna opcija jer one velikodušno odražavaju zarazan entuzijazam Ovna.

Miris narcisa, naročito žutih i belih, je toliko slatkast i lep da je ovo cveće veoma brzo postalo popularno širom sveta. Prema Grčkoj legendi, Narcis se zaljubio u svoj odraz u potoku. Očaran onim što vidi, nije mogao da se odvoji od potoka. Bogovi su mislili da će umreti od gladi, te su ga pretvorili u ovaj cvet kako bi tu ostao i uživao zauvek. Ovo je odlično cveće za Ribe jer bele narcise smatraju za mirisnu poslasticu. Narcis se poklanja osobi koja vam jako znači u životu.

Jedno od najlepših mirisnih izbora, predstavnik duge i verne ljubavi, orhideje se smatraju za elegantan poklon za svaku priliku.U staroj Grčkoj, orhideje su se povezivale sa plodnošću. Tokom Viktorijanskog doba, simbolizam orhideje je prebačen na luksuz, a i danas se nastavlja taj osećaj veličanstvenosti i sjaja, pa bele orhideje predstavljaju retku i delikatnu lepotu.

Više od bilo kog cveta, duboko poštovane vekovima, ruža je poznata po svojoj lepoti širom sveta i oduvek je univerzalni simbol ljubavi. Sa svojim netaknutim izgledom, bele ruže simbolizuju čistoću, nevinost i tajnost, simbol prave ljubavi.

Postoje mitovi i legende o poreklu prve ruže, koja je u početku bila bele boje, a potom je čudesno transformisana. Često, bela ruža je opisana kao umrljana krvlju ili pocrvenela od poljupca. Ponavljanje ove teme doprinosi uspostavljanju belih ruža kao simbola čistoće.

Bele ruže su tradicionalni svadbeni cvetovi. U tom smislu, one predstavljaju jedinstvo, vrlinu i čistoću novog braka. Isto tako povezane su i sa ponosom i strahopoštovanjem. Dok se većina davno uspostavljenih značenja belih ruža koriste i danas, neka su zaboravljena. Pupoljci belih ruža, na primer, su tradicionalni simbol za devojaštvo i nose poruku ,,Suviše mlada za ljubav“. One mogu da simbolizuju nove početke ili znak opraštanja, da prenesu osećanje ljubavi, prijateljstva, poštovanja i nade. Iz bilo kog razloga da poklanjate bele ruže, možete biti sigurni da ćete biti duboko cenjeni od strane primaoca.