Sve o dalijama

Sada kada je sezona Dalije konačno stigla, mislili smo da podelimo 3 razloga zašto volimo sezonu Dalije! Dalije su suštinski letnji cvet sa toliko toga da ponudi buket ili aranžman.

Dalije su izuzetno raznovrsne i pogodne za širok spektar tema i motiva. Jednostavna promena njihove boje može drastično uticati na osećaj Dalije. Na primer, krem dalije su savršene za romantičnu ili tradicionalnu vrstu buketa ili središnjeg dela. Imaju meku krem boju, a ponekad čak i rumenkast centar sličan popularnim cafe au lait dalijama. Svetle i zabavne crvene, narandžaste, ljubičaste ili žute dalije mogu se koristiti za više hiroviti ili svečani događaj. Prometne boje pomešane mogu doneti osećaj fešte, posebno kada su uparene jedna sa drugom. Raznovrsni paket bi bio savršen za ovo! Na kraju, ružičaste dalije su savršene za rustikalni osećaj i lepo se slažu sa cvetovima kao što su suncokreti. Zaista divno svestran cvet dalije su!

Boje

Kao što je ranije pomenuto, dalije dolaze u puno lepih boja i nijansi. Od živih nijansi do prigušenih neutralnih, oni zaista proveravaju sve kutije i ima ponešto za svakoga kada je reč o ovim zadivljujućim cvetovima.

Veličina

Morate voleti cvet koji se može pohvaliti velikom, lepom glavom. Dalije mogu, naravno, biti različite veličine i imaju tendenciju da budu manje na početku i na kraju sezone, ali sveukupno imaju pribl. veličina glave 2-5 inča. Ponekad čak dobijete i bonus bebu dalije pričvršćenu za stabljiku velike dalije. Ovi mališani se mogu ukloniti i koristiti odvojeno za popunjavanje aranžmana i raznih drugih malih projekata.

Ljubičaste i žute dalije

Sve u svemu, Dalije zaista pokrivaju sve vaše baze i odlično se uklapaju u razne događaje i aranžmane. Volimo da vidimo povratak sezone Dalije i tako smo uzbuđeni što vidimo sve zabavne načine na koje koristite Dalije. Označite nas u svojim kreacijama na Fejsbuku i Instagramu!

Imate pitanja o Dalijama? Kontaktirajte nas.