Cvetna latica

Ovde u MojaCvećari ekskluzivno nosimo latice cveća osušene zamrzavanjem. Pitate šta je zamrznuta latica? To je cvetna latica sa koje je uklonjena sva vlaga. Naši uzgajivači koriste poseban proces koji održava laticu u dodiru sa svim njenim svetlim nijansama boja i većinom njenog lepog mirisa. Ima toliko toga da se uradi sa laticama cveća, tako da ćemo vas u ovoj latici cveća 101 provesti kroz kako da ih koristite i sva druga česta pitanja!

Liofilizirane latice ruže u obliku srca. Različite boje bele, krem i bledo roze.

Kada pomislite na latice cveća za venčanje, prvo što vam padne na pamet su, naravno, cvetne devojke! Ovo je najčešća upotreba latica cveća. Za potrebe raspršivanja cvećara, jedna od naših 30 kutija za šoljice biće više nego dovoljna i takođe će vam dati dovoljno da lagano postavite svoj prolaz.
Bacanje. Još jedan divan način da koristite latice za vaše venčanje je da ih podelite gostima da ih bacaju u vazduh dok se povlačite niz prolaz. Možete planirati oko pola šolje po gostu.
Postavite svoj prolaz. Da biste postavili svoj prolaz ili ih zaista svuda raširili, poželećete da uzmete u obzir oko jednu šolju po kvadratnom metru za laganu pokrivenost. Dve šolje po kvadratnom metru za srednju pokrivenost i tri šolje po kvadratnom metru za veliku pokrivenost.

Latica cveća 101 najčešća pitanja

Pošto su sušene zamrzavanjem, hoće li se raspasti? Jok. Oni će naravno biti suvi, ali generalno su i dalje savitljivi.
Možete li da ih osvežite? Iako se neće vratiti u prvobitno stanje, možete otvoriti torbu i ostaviti ih u kupatilu dok se tuširate. Para će malo omekšati latice, ali imajte na umu da to nije neophodno.
Mogu li ih staviti u vodu? Da i Ne. Ove latice su prošle kroz komplikovan proces uklanjanja vlage iz njih. Svakako ih možete plutati na vodi, ali imajte na umu da u roku od sat vremena mogu da počnu da gube boju ako su jarko pigmentirane i počeće da venu i tonu.
Da li moram da čuvam ove latice u frižideru pošto su osušene zamrzavanjem? Jok. Ove latice cveća su stabilne na polici i trajaće do 1 godine ako se drže u kutiji.

Stvari koje treba znati

Kada naručite latice iz cvetova u kutiji, one će biti isporučene sa zemaljskim servisom. Dok se sve naše sveže cveće i zelenilo isporučuje sa FedEk prioritetom preko noći, latice cveća se šalju mlevene. Ako naručite sveže cveće, najverovatnije ćete prvo dobiti svoje latice i možete ih ostaviti u kutiji dok ne budete spremni da ih upotrebite. Ako naručujete samo latice i nadate se da ćete ih dobiti za manje od nedelju dana, kontaktirajte nas da bismo bili sigurni da će vam stići na vreme!
Naše latice dolaze u kutijama od 30 šoljica. Svaka šolja sadrži pribl. 35-40 latica, tako da će jedna kutija od 30 šoljica sadržati pribl. 1.050 latica.
Liofilizirane latice neće iscuriti svoju boju ako stanu na bilo koju površinu ili tepihe i bezbedne su za upotrebu u zatvorenom i na otvorenom.

Hrizanteme

Postoji više vrsta i boja hrizantema, ali su najprepoznatljiviji pomponi, fudbalske mame, cvetovi tratinčice. U porodici hrizantema postoji mnogo cveća koje nazivamo tratinčicama. Svetle, žive boje koje odzvanjaju bakrom, žutom, bogatom bordo, ružičastom, crvenom i dubokom šljivom čine ovo cveće bezvremenskim načinom da izrazite svoju ljubav. Ovaj rođeni cvet simbolizuje prijateljstvo, odanost i poštenje.

Kamen rođenja je Topaz

Narcis je dobio ime po drevnom grčkom mitu o samozadovoljstvu i neuzvraćenoj ljubavi. Međutim, cvet narcisa simbolizuje mladost, lepotu i sreću u modernim vremenima. Za neke kulture, cvet narcisa primoran da cveta na Novu godinu donosi sreću.