Top cveća koje svaki poljoprivrednik treba da ima

Tokom naših godina visoke proizvodnje prodavali smo naše rezano cveće cvećarama, prodavnicama, na poljoprivrednim pijacama i na pretplatnicima. Želite da znate koje je naše omiljeno cveće svih vremena koje morate imati? One za koje mislim da bi SVAKI farmer trebalo da raste?

#1: Suncokreti
Ali ne samo BILO KOJI suncokret, oni bi trebalo da budu sorte suncokreta bez polena sa jednim stabljikom. Moj najprodavaniji je bio Procut Orange, ali volimo sve Procut boje za različite delove sezone. Takođe preporučujem sortu Sunfill, posebno zelenu boju, kao fantastično punilo za bukete! Da li ste znali da možete kontrolisati visinu i veličinu cvetanja suncokreta tako što ćete ih saditi bliže jedan drugom?

#2: Cinije
Ne bilo kakve cinije, one bi trebalo da budu Benari’s Giants u sezonski odgovarajućim bojama! Volimo boje i oblike cvetova novijih sorti cinije, ali Benari’s Giants su bili naš proizvođač hleba i putera iz godine u godinu. Dobra je ideja uzgajati pastelne i svetlije boje na početku sezone, a zatim primarne i tamnije boje kasnije tokom sezone. Iako su cinije vrsta cveća „seci i ponovo dođi“, da li ste znali da su zapravo odlične za sadnju sukcesije?

#3: Celosia Plumes i Cockscomb
Volim sve sorte! Oblici perja celozije i veliki „mozak“ oblik petlinog saća daju veliku raznolikost buketima kasnog leta. Da li ste znali da postoje sorte sa grananjem i sorte sa jednim stabljikom? Možda ste primetili da je seme za neke sorte mnogo skuplje od drugih. To su hibridne sorte koje su uzgajane da duže cvetaju pre setve, tako da postoji širi prozor za sečenje.

#4: Snapdragons
Snapdragon je sjajan uspravan cvet koji dolazi u širokom spektru veselih boja. Da li ste znali da postoje različite sorte Snapdragona koje cvetaju u različito vreme u sezoni? Ovo vam omogućava da planirate mnogo duži period cvetanja snapdragona! Napravio sam podkast sa Dejvom Daulingom na ovu temu i to je odličan izvor za učenje više o različitim grupama Snap-ova i kako se one mogu uklopiti u vaš plan useva. To je podcast Field and Garden broj 98, koji možete pronaći na našoj veb stranici ili gde god da slušate podkaste.

#5: Bupluerum
Ovaj je pravi dopadnik publike! Sorta koju uzgajam je „Zeleno zlato“, i to je stvarno dobro ime za nju. U proleće može biti posebno teško pronaći zelenilo za dodavanje u bukete i aranžmane. Bupluerum je tu da spasi dan! SVI to vole. Svake godine smo rasli koliko smo mogli.

Dakle, ovo je prvih 5 cveća koje treba da imate za koje mislim da bi svaki uzgajivač cveća trebalo da gaji. Da li su i oni na vašoj listi? Ako želite više informacija o uzgoju ovog cveća, pretražite blog na našoj veb stranici. Takođe prodajemo seme za sve ovo cveće, tako da takođe možete pronaći korisne savete za uzgoj na stranicama proizvoda za seme u našoj onlajn prodavnici.